
Швейцарський торт зі смаком підтанулого морозива
Рецепт на 15 порций более 120 минут готовить не сложно дорогое блюдо выпекать охлаждать Швейцарская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день духовка холодильник
Шоколад, горіхи та ніжний вершковий крем, що за смаком дуже нагадує підтануле морозиво - усе це про "Швейцарський" торт. При цьому ніякого клопоту з бісквітним тістом та коржами. Рецепт бісквіту настільки простий і вдалий, що виходить завжди.
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- яйця - 5 шт
- цукор - 200 г
- сіль - щепотка
- борошно - 200 г
- розпушувач - 1 ч.л.
Крем:
- маскарпоне (або будь-який інший крем-сир) - 500 г
- цукрова пудра - 100 г
- вершки (33%) - 100 г
Шоколадний шар:
- шоколад темний - 150 г
- масло вершкове - 50 г
- бренді або коньяк - 15-30 мл
Сироп:
- вода - 50 мл
- цукор - 100 г
- бренді або коньяк - 30 мл
- лимонний сік - 1 ч.л.
Для декору:
- шоколад темний - 70 г
- горіхи волоські - 100 г
Приготовление
Готуємо продукти для "швейцарського торта". Яйця дістаємо з холодильника заздалегідь, вони мають бути кімнатної температури. Масло також залишаємо нагріватися на столі, а ось вершки дістаємо в останній момент.
Приступаємо до приготування. Перш за все відокремлюємо білки від жовтків. Робимо це або руками, або за допомогою спеціальних пристосувань.
У білки додаємо щепотку солі і відправляємо їх збиватися.
Буквально через хвилину беремо 200 г цукру, ділимо його навпіл і висипаємо 1 частину в білки, а другу в жовтки. Збиваємо білки до гострих піків, а жовтки до посвітління.
Потім виливаємо збиті жовтки в білки і ретельно перемішуємо.
Одну чайну ложку розпушувача додаємо в миску з 200 г просіяного борошна, перемішуємо і висипаємо до збитих білків та жовтків.
Отримане тісто ретельно вимішуємо і рівномірно розподіляємо на деко, вистелене пергаментним папером. Зверху можна розрівняти кондитерською лопаткою.
Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою.
Поки випікаються коржі, приготуємо пропитку для торта. Для цього у каструльку виливаємо 50 мл води, додаємо 100 г цукру, 30 мл коньяку, 1 ч.л. лимонного соку. Варимо сироп до легкого загущення.
Через 15 хвилин дістаємо корж з духовки, знімаємо папір і ще гарячим поливаємо приготовленим сиропом.
Займаємося шоколадним кремом. Для цього в мисочку ламаємо 150 г темного шоколаду, додаємо 50 г вершкового масла і відправляємо в мікрохвильовку до розплавлення. Потім додаємо 30 мл коньяку, перемішуємо.
Коржі за допомогою лінійки розрізаємо на 3 рівні частини. Кожну частину рясно змащуємо розплавленим шоколадом.
Тепер готуємо вершковий крем. У миску виливаємо 400 мл охолоджених 33% вершків, додаємо 100 г цукрової пудри і збиваємо. Потім додаємо 500 г сиру маскарпоне і знову добре збиваємо.
Намазуємо кремом кожен корж поверх шоколадного шару. Потім збираємо торт, викладаючи коржі один на одного. Частину крему залишаємо для обмазування боків.
Готовий зібраний торт відправляємо в холодильник мінімум на 6 годин.
Комментарии