Рецепт Швейцарський торт зі смаком підтанулого морозива с фото

Швейцарський торт зі смаком підтанулого морозива

Рецепт на 15 порций более 120 минут готовить не сложно дорогое блюдо выпекать охлаждать Швейцарская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день духовка холодильник

Шоколад, горіхи та ніжний вершковий крем, що за смаком дуже нагадує підтануле морозиво - усе це про "Швейцарський" торт. При цьому ніякого клопоту з бісквітним тістом та коржами. Рецепт бісквіту настільки простий і вдалий, що виходить завжди.

Теги

яйцо, маскарпоне, шоколад

Ингредиенты

Тісто:

  • яйця - 5 шт
  • цукор - 200 г
  • сіль - щепотка
  • борошно - 200 г
  • розпушувач - 1 ч.л.

Крем:

  • маскарпоне (або будь-який інший крем-сир) - 500 г
  • цукрова пудра - 100 г
  • вершки (33%) - 100 г

Шоколадний шар:

  • шоколад темний - 150 г
  • масло вершкове - 50 г
  • бренді або коньяк - 15-30 мл

Сироп:

  • вода - 50 мл
  • цукор - 100 г
  • бренді або коньяк - 30 мл
  • лимонний сік - 1 ч.л.

Для декору:

  • шоколад темний - 70 г
  • горіхи волоські - 100 г

Приготовление

  1. Готуємо продукти для "швейцарського торта". Яйця дістаємо з холодильника заздалегідь, вони мають бути кімнатної температури. Масло також залишаємо нагріватися на столі, а ось вершки дістаємо в останній момент.

  2. Приступаємо до приготування. Перш за все відокремлюємо білки від жовтків. Робимо це або руками, або за допомогою спеціальних пристосувань.

  3. У білки додаємо щепотку солі і відправляємо їх збиватися.

  4. Буквально через хвилину беремо 200 г цукру, ділимо його навпіл і висипаємо 1 частину в білки, а другу в жовтки. Збиваємо білки до гострих піків, а жовтки до посвітління.

  5. Потім виливаємо збиті жовтки в білки і ретельно перемішуємо.

  6. Одну чайну ложку розпушувача додаємо в миску з 200 г просіяного борошна, перемішуємо і висипаємо до збитих білків та жовтків.

  7. Отримане тісто ретельно вимішуємо і рівномірно розподіляємо на деко, вистелене пергаментним папером. Зверху можна розрівняти кондитерською лопаткою.

  8. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою.

  9. Поки випікаються коржі, приготуємо пропитку для торта. Для цього у каструльку виливаємо 50 мл води, додаємо 100 г цукру, 30 мл коньяку, 1 ч.л. лимонного соку. Варимо сироп до легкого загущення.

  10. Через 15 хвилин дістаємо корж з духовки, знімаємо папір і ще гарячим поливаємо приготовленим сиропом.

  11. Займаємося шоколадним кремом. Для цього в мисочку ламаємо 150 г темного шоколаду, додаємо 50 г вершкового масла і відправляємо в мікрохвильовку до розплавлення. Потім додаємо 30 мл коньяку, перемішуємо.

  12. Коржі за допомогою лінійки розрізаємо на 3 рівні частини. Кожну частину рясно змащуємо розплавленим шоколадом.

  13. Тепер готуємо вершковий крем. У миску виливаємо 400 мл охолоджених 33% вершків, додаємо 100 г цукрової пудри і збиваємо. Потім додаємо 500 г сиру маскарпоне і знову добре збиваємо.

  14. Намазуємо кремом кожен корж поверх шоколадного шару. Потім збираємо торт, викладаючи коржі один на одного. Частину крему залишаємо для обмазування боків.

  15. Готовий зібраний торт відправляємо в холодильник мінімум на 6 годин.

Оценка 5 / 5 на основе 12487
Домашняя
яйцо, маскарпоне, шоколад
PT240M
PT240M
0

Комментарии