Шоколадний торт «Блаженство»
Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать охлаждать духовка плита детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Ура, у моїй скарбничці рецептів з'явився ще один торт-фаварит. Перше, що мене в ньому підкорило - це його смак. Поєднання двох кремів і бісквіту тут настільки вдале, що пройти повз нього неможливо. Друге, це швидкість і простота приготування. Бісквіт за цим рецептом виходить завжди, і весь секрет у розпушувачі, який страхує від неякісних яєць чи борошна. До того ж, цей торт не вимагає ніякого додаткового просочення, його можна їсти вже відразу після намазування! Крем для вирівнювання - це окрема історія, гідна оди. Його можна використовувати і для інших рецептів, а готується він при цьому з доступних продуктів.
Теги
Ингредиенты
Бісквіт (для форми 24-26 см)
- яйця - 6 шт
- цукор - 180 г
- борошно - 150 г
- какао - 30 г
- розпушувач - 2 ч л
Бісквіт (для форми 20-22 см)
- яйця - 4 шт
- цукор - 120 г
- борошно - 100 г
- какао - 20 г
- розпушувач - 1 ч л
Крем для коржів
- сметана - 250 г
- варена згущенка - 350 г
Крем для вирівнювання
- сметана - 350 г
- цукор - 120 г
- яйця - 1 шт
- ванільний цукор - за смаком
- борошно - 3 ст л
- вершкове масло - 130 г
Шоколад для прикраси - 1 шт
Приготовление
Готуємо продукти для торта. Для цього всі продукти мають бути кімнатної температури. Вершкове масло, яйця та сметану дістаємо з холодильника заздалегідь і даємо прогрітися хоча б 2 години.
Продукти для торта Ось продукти для бісквіту, для форми діаметром 26 см.
Продукти для бісквіту У окремій глибокій ємності збиваємо 6 яєць з 120г цукру. Зручніше за все це робити в планетарному міксері, так як збивати доведеться хвилин 10, але якщо ви впевнені у своєму стаціонарному міксері, то можна використовувати і його.
Збиваємо яйця з цукром Як зрозуміти, що яйця з цукром вже збилися? По-перше, маса повинна побіліти і сильно збільшитися в об'ємі. По-друге, на поверхні миски повинні з'явитися бульбашки. По-третє, віночки міксера повинні залишати сліди на поверхні маси.
Консистенція збитих яєць В окремій мисці змішуємо всі сухі інгредієнти - 150 г просіяного борошна, 30 г какао і 2 чайні ложки розпушувача.
Змішуємо сухі інгредієнти Просіюємо сухі інгредієнти через сито в яєчну масу. Акуратно, перемішуємо все силіконовою лопаткою.
Просіюємо сухі інгредієнти Вимішуємо тісто без фанатизму, без різких рухів, щоб яєчна маса не втратила свою пишність і не осіла.
Вимішуємо тісто лопаткою Ставимо духовку розігріватися до 180 градусів, а тим часом підготуємо форму для випічки. Дно знімної форми застилаємо пергаментом і змащуємо його рослинною олією без запаху. Боки змащувати нічим не потрібно.
Змащуємо дно форми Виливаємо тісто у форму.
Виливаємо тісто у форму Відправляємо тісто в добре розігріту духовку хвилин на 30. Готовність обов'язково перевіряємо дерев'яною шпажкою. Важливе зауваження: духовку відкривати під час випікання бісквіту не можна!
Відправляємо в духовку Поки готується наш бісквіт, приготуємо крем для просочення коржів. Для цього в глибоку ємність виливаємо 250 г сметани і 350 г вареної згущенки.
Робимо крем зі сметани та згущенки Збиваємо сметану і згущенку міксером кілька хвилин до однорідності. Все, наш крем готовий!
Збиваємо крем Тепер займемося кремом для вирівнювання. До слова, це не крем, а справжня знахідка! Він не тільки чудово тримає форму і з нього можна видавлювати різні фігурки для прикраси, але він ще й дуже смачний, чимось нагадує морозиво «Пломбір». І готується при цьому простіше простого. В окрему залізну миску розбиваємо одне яйце додаємо 120 г цукру і 1 ч л ванільного цукру. Миску важливо брати таку, яка підійде для нагрівання на водяній бані.
Змішуємо яйце, цукор і ванільний цукор Недовго збиваємо яйце з цукром віночком. Сюди ж додаємо 350 г сметани і 3 столові ложки борошна просіяних через сито. Добре все вимішуємо до однорідності і відправляємо на водяну баню.
Додаємо сметану і борошно Постійно помішуючи варимо крем до повного загустіння. Приблизно на цей процес йде 5-7 хвилин. Як тільки маса стане густою і не буде опадати з віночка - знімаємо її з вогню і даємо охолонути до кімнатної температури.
Варимо заварний крем Приступаємо до останнього етапу приготування крему. У глибокій мисці збиваємо 130 г вершкового масла кімнатної температури. Збивати потрібно кілька хвилин, поки масло добре не побіліє і не стане пишним.
Збиваємо масло міксером Коли заварна маса повністю охолоне, вводимо її невеликими порціями у збите масло. При цьому весь час продовжуємо збивати міксером. Дуж
Комментарии