
Кальмар гриль з соусом
Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать гриль Японская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на природу на романтический ужин на фуршет на каждый день
Кальмари - це одні з найзагадковіших і привабливіших істот, що мешкають у морських глибинах. Але коли справа доходить до кулінарії, вони здатні вразити вас не лише своєю красою, а й неймовірним смаком! Особливо, якщо ви коли-небудь пробували кальмари гриль з соусом. Це страва, яка відразу завойовує серця всіх гурманів. І я хочу поділитися з вами рецептом, який допоможе створити цей чарівний смак на грилі та порадувати своїх близьких чи гостей. Готові зануритися у світ незабутнього смаку?
Теги
Ингредиенты
- 500 г свіжих кальмарів
- 2 столові ложки оливкової олії
- 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
- 1 чайна ложка солі
- 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю
- 1/4 чашки свіжої петрушки, нарізаної
Для соусу:
- 1/4 чашки оливкової олії
- 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
- 1 чайна ложка меду
- 1 чайна ложка діжонської гірчиці
- 1 зубчик часнику, подрібнений
- сіль та перець за смаком
Приготовление
Очистіть кальмарів від шкірки. Промийте їх під холодною водою і обсушіть паперовим рушником.
Поріжте кальмарів на кільця завтовшки близько 1 см, то з одного боку то з іншого, щоб вийшла гірлянда.
У великій мисці змішайте оливкову олію, лимонний сік, сіль та перець. Додайте смужки кальмара і перемішайте, щоб вони рівномірно вкрилися олійною сумішшю. Залиште на 10-15 хвилин для маринування.
Розігрійте гриль або гриль-сковороду на середньому вогні. Викладіть кальмара на гриль і смажте їх 2-3 хвилини з кожного боку, поки не з'явиться золотава скоринка.
Для соусу змішайте оливкову олію, лимонний сік, мед, діжонську гірчицю в мисці. Посоліть і поперчіть за смаком.
Перекладіть смажені смужки кальмара на блюдо, прикрасьте нарізаною петрушкою і лимоном. Соус подавайте окремо.

Комментарии