
Французький торт «Фрезьє»
Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать охлаждать духовка холодильник Французская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями
Торт «Фрезьє» - це перлина французької кухні. Його молочний смак, ніжнюсінька текстура і приголомшливий полуничний аромат не залишать нікого байдужими. Готується торт складно тільки на перший погляд, насправді все не так вже й клопітно. Можна розбити його приготування на кілька етапів: в перший день випікти бісквіт, а в другий день - приготувати крем і зібрати торт.
Теги
Ингредиенты
Бісквіт:
- яйця - 3 шт
- цукор - 100 г
- борошно - 50 г
- крохмаль - 25 г
- розпушувач - 1 чайна ложка
- ванільний цукор - 1 чайна ложка
Крем:
- молоко - 400 мл
- цукор - 200 г
- яйця - 3 шт
- картопляний крохмаль - 6 столових ложок
- вершкове масло - 200 г
- желатин - 15 г (1,5 столові ложки)
- окріп - 50 мл
- ванільний цукор - 10 г
Цукровий сироп:
- вода - 100 мл
- цукор - 100 г
- полуниця - 700-800 г
- шоколад - 50 г
Приготовление
Продукти для бісквіта:
продукти для бісквіта Перш за все відділяємо білки від жовтків.
відділяємо жовтки від білків Збиваємо білки до стійкої піни. Не припиняючи збивання додаємо 50 г цукру і збиваємо до стійких піків.
збиваємо білки з цукром До яєчних жовтків додаємо 1 чайну ложку ванільного цукру, 50 г цукру і збиваємо до пишної білої маси.
додаємо цукор до жовтків Змішуємо просіяне борошно, крохмаль і розпушувач. У декілька прийомів додаємо борошняну суміш до білків, чергуючи зі збитими білками, щоразу добре вимішуючи.
змішуємо яєчну та білкову суміші Беремо папір для випічки, малюємо коло діаметром 24 см.
коло на пергаменті Перевертаємо так, щоб графіт залишився знизу.
перевернутий пергамент Тісто ділимо на дві рівні частини. Першу частину викладаємо по колу, злегка виходячи за краї. Після випічки першого коржа те ж саме робимо з другим.
тісто на пергаменті Відправляємо бісквіт випікатися у розігріту до 190 градусів духовку, приблизно 10-12 хвилин до золотистого кольору. Залишаємо охолоджуватися, потім знімаємо з пергаменту і вирізаємо за формою.
спечений бісквіт Продукти для крему:
продукти для крему Беремо каструльку, наливаємо в неї 400 мл молока, висипаємо 100 г цукру і ставимо на плиту, варимо до закипання.
цукор висипаємо в молоко В окремій мисці розбиваємо три яйця, додаємо 100 г цукру і 10 г ванільного цукру.
змішуємо яйця з цукром Додаємо 6 ст. л. крохмалю і добре збиваємо вінчиком.
додаємо крохмаль Закипіле молоко при постійному помішуванні виливаємо в нашу яєчну суміш. Добре перемішуємо і ставимо назад на вогонь.
виливаємо молоко в яєчну суміш Крем варимо до загущення (приблизно 2-4 хвилини), постійно помішуючи. Потім переливаємо в чисту миску і даємо йому трохи охолонути.
варимо крем до загущення Додаємо в крем 50 г масла і збиваємо міксером.
додаємо масло В окремому посуді розводимо желатин (1,5 ложки) в холодній воді (50 мл).
Желатин розпускаємо на водяній бані.
желатин на водяній бані В охолоджений крем кладемо 50 г масла і гарненько (близько 5-8 хвилин!!!) збиваємо міксером.
масло збиваємо в кремі Потім додаємо розтоплений желатин і ще раз збиваємо.
додаємо желатин Застеляємо борти форми харчовою плівкою.
форма застелена харчовою плівкою Беремо один вирізаний бісквіт і викладаємо його на дно форми.
нижній шар бісквіта Готуємо цукровий сироп:
цукровий сироп Змащуємо наш корж цукровим сиропом.
змащуємо корж сиропом Нарізаємо полуницю (добре промиту та висушену!) навпіл.
нарізана полуниця Викладаємо її по колу форми зрізом назовні.
викладена полуниця по колу Рясно промазуємо наш нижній корж кремом.
заливаємо крем Зверху викладаємо цілу полуницю у хаотичному порядку.
викладаємо полуницю всередину Знову заливаємо її кремом.
наступний шар крему Зверху кладемо другий шар бісквіта, промазуємо його цукровим сиропом.
другий бісквіт зверху І знову заливаємо все кремом. Обгортаємо наш торт харчовою плівкою і ставимо в холодильник для застигання на 8 годин.
заливаємо другий бісквіт кремом Дістаємо наш торт з холодильника, знімаємо харчову плівку.
знімаємо харчову плівку Ось як виглядає торт після застигання.
торт після холодильника Прикрашаємо торт зверху тертим шоколадом.
натертий шоколад Торт «Фрезьє» готовий до вживання!
торт "Фрезьє" Ось як виглядає наш торт у розрізі.
французький торт "Фрезьє" у розрізі
Комментарии