
Цукерка «Картопля» на заварному кремі
Рецепт на 7 порций до 30 минут готовить просто дешевое блюдо охлаждать без термической обработки всем остальным на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Всі ми пам'ятаємо смак дитинства - цукерка "Картопля". Пропоную вам не тільки згадати, але й посилити ці смакові відчуття, приготувавши цукерку на заварному кремі!
Теги
Ингредиенты
Заварний крем:
- Молоко 200 мл
- Масло 100 г
- Цукор 2 ст ложки
- Борошно 2 ч ложки
- Яйце 1 шт
- Ванілін
- Крихта з печива 300 г
(в моєму випадку я брала шоколадне печиво, тому какао мені не знадобилося)
- Какао 2 ст ложки
Горішки 50 г (за бажанням!)
Приготовление
Ось такі продукти нам знадобляться:
Продукти для цукерки "Картопля" Спочатку беремо печиво і розтираємо його в дрібну крихту, без грудочок. Теж саме робимо і з горіхами. Ось така однорідна маса повинна в нас вийти:
Перетираємо печиво в крихту В окремій мисочці змішуємо борошно, ванілін і цукор. Перемішуємо віничком, додавши трохи молока.
Змішуємо борошно, ванілін і цукор Додаємо яйце, знов легка збиваємо.
Додаємо яйце Решту молока виливаємо в каструльку і нагріваємо на плиті.
Нагріваємо решту молока Коли молоко добре нагріється, але ще не закипить, додаємо в нього нашу яєчно-борошняну масу. Виливаємо тонкою цівкою, добре перемішуючи.
Виливаємо яєчно-борошняну масу Варимо наш заварний крем на повільному вогні хвилин 5-10, весь час помішуючи. Як тільки крем загуснув - вимикаємо вогонь.
Варимо крем на повільному вогні В ще гарячий крем додаємо вершкове масло.
Додаємо масло І відразу висипаємо туди крихту з печива, горіхи. Ретельно вимішуємо.
Додаємо крихту печива та горіхів Формуємо ось такі кульки.
Формуємо цукерку Обмакуємо кожну кульку в кокосову стружку або какао.
Обмакуємо в кокосову стружку Ось такі цукерки в нас виходять:
Викладаємо цукерку на блюдо Цукерка «Картопля» готова! Її можна охолодити злегка, а можна їсти ще теплою.
Цукерка "Картопля" на заварному кремі
Комментарии