Рецепт Цукерка «Картопля» на заварному кремі с фото

Цукерка «Картопля» на заварному кремі

Рецепт на 7 порций до 30 минут готовить просто дешевое блюдо охлаждать без термической обработки всем остальным на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Всі ми пам'ятаємо смак дитинства - цукерка "Картопля". Пропоную вам не тільки згадати, але й посилити ці смакові відчуття, приготувавши цукерку на заварному кремі!

Теги

печенье, молоко, яйца

Ингредиенты

Заварний крем:

  • Молоко 200 мл
  • Масло 100 г
  • Цукор 2 ст ложки
  • Борошно 2 ч ложки
  • Яйце 1 шт
  • Ванілін
  • Крихта з печива 300 г

(в моєму випадку я брала шоколадне печиво, тому какао мені не знадобилося)

  • Какао 2 ст ложки

Горішки 50 г (за бажанням!)

Приготовление

  1. Ось такі продукти нам знадобляться:

    Продукти для цукерки
    Продукти для цукерки "Картопля"
  2. Спочатку беремо печиво і розтираємо його в дрібну крихту, без грудочок. Теж саме робимо і з горіхами. Ось така однорідна маса повинна в нас вийти:

    Перетираємо печиво в крихту
    Перетираємо печиво в крихту
  3. В окремій мисочці змішуємо борошно, ванілін і цукор. Перемішуємо віничком, додавши трохи молока.

    Змішуємо борошно, ванілін і цукор
    Змішуємо борошно, ванілін і цукор
  4. Додаємо яйце, знов легка збиваємо.

    Додаємо яйце
    Додаємо яйце
  5. Решту молока виливаємо в каструльку і нагріваємо на плиті.

    Нагріваємо решту молока
    Нагріваємо решту молока
  6. Коли молоко добре нагріється, але ще не закипить, додаємо в нього нашу яєчно-борошняну масу. Виливаємо тонкою цівкою, добре перемішуючи.

    Виливаємо яєчно-борошняну масу
    Виливаємо яєчно-борошняну масу
  7. Варимо наш заварний крем на повільному вогні хвилин 5-10, весь час помішуючи. Як тільки крем загуснув - вимикаємо вогонь.

    Варимо крем на повільному вогні
    Варимо крем на повільному вогні
  8. В ще гарячий крем додаємо вершкове масло.

    Додаємо масло
    Додаємо масло
  9. І відразу висипаємо туди крихту з печива, горіхи. Ретельно вимішуємо.

    Додаємо крихту печива та горіхів
    Додаємо крихту печива та горіхів
  10. Формуємо ось такі кульки.

    Формуємо цукерку
    Формуємо цукерку
  11. Обмакуємо кожну кульку в кокосову стружку або какао.

    Обмакуємо в кокосову стружку
    Обмакуємо в кокосову стружку
  12. Ось такі цукерки в нас виходять:

    Викладаємо цукерку на блюдо
    Викладаємо цукерку на блюдо
  13. Цукерка «Картопля» готова! Її можна охолодити злегка, а можна їсти ще теплою.

    Цукерка
    Цукерка "Картопля" на заварному кремі
Оценка 5 / 5 на основе 13298
Домашняя
печенье, молоко, яйца
PT30M
PT30M
0

Комментарии