Рецепт Печиво «Мадлен» апельсинове с фото

Печиво «Мадлен» апельсинове

Рецепт на 6 порций 45-60 минут готовить не сложно дешевое блюдо выпекать Французская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день

Рецептів мадленок - безліч: і лимонні, і шоколадні, і горіхові, і всякі інші, була б фантазія. Я вирішила зробити апельсинові, т.к. обожнюю апельсинову випічку. Боже, які вони були ароматні..!

Пекти їх досить просто, але з невеличкими нюансами. Все-таки печиво бісквітне, а до бісквіту потрібен підхід з душею. Всі нюанси я вам тут опишу, щоб у вас з першого ж разу все вийшло, як треба, і мадленки вийшли ніжні та пухкі.

Теги

апельсин, сливочное масло, яйца

Ингредиенты

  • 3 яйця
  • 200 г борошна
  • 2-3 ч.л. розпушувача
  • 130 г вершкового масла
  • сік і цедра 1 апельсина
  • ваніль
  • 4-5 ст.л. цукрової пудри

Приготовление

  1. Масло потрібно розтопити і залишити охолонути до теплого стану.

    розтопити масло
    розтопити масло
  2. Яйця теж не повинні бути холодними, а краще - теплими. Для цього кладемо їх у теплу воду. Нагріті яйця збивати з цукровою пудрою хвилин 5-7. Потім додати ваніль, цедру та 2 ст.л. соку.

    збити яйця з цукром
    збити яйця з цукром
  3. Борошно просіяти. Почергово невеличкими порціями всипати борошно і вливати тепле (але не гаряче!) масло. Має вийти в 4 етапи. Додати розпушувач. Добре перемішати і дати тісту відпочити хвилин 10-15 (це обов'язково).

    додати борошно і масло
    додати борошно і масло
  4. Форми змастити маслом. Духовку розігріти до 220С. Викласти тісто у форми на 3/4 висоти форми.

    викласти тісто у форми
    викласти тісто у форми
  5. Випікати печиво 5 хвилин при 220С. Потім зменшити температуру до 180С і пекти ще 10 хвилин. Печиво готове, коли воно набуло золотистого кольору, і зубочистка виходить з центру сухою.

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  6. А це "Мадлен" у розрізі - пухке і ніжне.

    "Мадлен" у розрізі"
  7. А що стосується форми, то насправді підійде і будь-яка форма для мафінів. Я сама не витримала пекти лише по 9 печивок за раз і останню порцію спекла в інших формочках. На мій погляд, вийшло навіть гарніше.

    печиво готове
    печиво готове
Оценка 5 / 5 на основе 11156
Домашняя
апельсин, сливочное масло, яйца
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Инна
Инна

Спасибо за понятный рецепт! Попробую сделать! :)