Рецепт Швидкий яблучний пиріг з мигдалем і корицею с фото

Швидкий яблучний пиріг з мигдалем і корицею

Рецепт на 12 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день

Яблука та кориця - це класика, та ще й яка! В Європі перед приходом гостей прийнято класти в духовку яблуко і паличку кориці, щоб їх аромат налаштовував на тепло і затишок, і гості відчували себе, як вдома.
Взагалі, якщо цю справу ще й з'їсти...
Отже, не буду ходити довкола та около. Пиріг, як випливає з назви, готується дуже швидко, так само швидко з'їдається, а вражень залишає багато.
Цей пиріг гарний для тих, хто не любить довго возитися з тістом, і для тих, хто взагалі ніколи не пік пироги, бо боявся, що не вийде. Цей - вийде, обіцяю!

Теги

яблоки, миндаль, яйца

Ингредиенты

Тісто:

  • 4 яйця
  • 125 г вершкового масла
  • 175 г цукру
  • 200 г борошна
  • 2 ч. л. кориці
  • 3 ст. л. тертого мигдалю
  • цедра одного лимона

Крім того:

  • 1 кг яблук
  • 50 г цукру
  • 3 ст. л. тертого мигдалю
  • 1-2 ч. л. кориці
  • сухарі для присипки форми

Приготовление

  1. Збити яйця з цукром.

    збити яйця з цукром
    збити яйця з цукром
  2. Розтопити вершкове масло. Влити масло в яєчну суміш, вмішати порціями борошно.

    додати масло і борошно
    додати масло і борошно
  3. Зняти з лимона цедру (тільки жовту частину, біла гірчить). Додати в тісто цедру, мигдаль і корицю.

    додати в тісто цедру, мигдаль і корицю
    додати в тісто цедру, мигдаль і корицю
  4. Яблука почистити і нарізати дольками. Розбірну форму добре змастити вершковим маслом і обсипати сухарями. Викласти тісто в форму, рівномірно розподілити. Зверху товстим шаром викласти яблука.

    у форму викласти тісто і яблука
    у форму викласти тісто і яблука
  5. Зверху посипати цукром, мигдалем і корицею. Під час випічки тісто підніметься і вбере в себе всі яблука.

    присипати пиріг мигдалем і корицею
    присипати пиріг мигдалем і корицею
  6. Випікати при t - 180 градусів 40 хвилин. Взагалі готовність перевіряйте, як зазвичай, паличкою - вона має залишатися сухою. Готовий пиріг охолодити, викласти на блюдо. Добре подавати з морозивом або збитими вершками.

    пиріг готовий
    пиріг готовий
  7. Цей пиріг - гарна альтернатива нашій яблучній шарлотці.

Оценка 5 / 5 на основе 11125
Домашняя
яблоки, миндаль, яйца
PT45M
PT45M
0

Комментарии

кри
кри

Irina
Irina

По фото не видно какой консистенции тесто. Уточните, пожалуйста!

Елизавета
Елизавета

Irina, тесто довольно жидкое, как для шарлотки. Примерно, как сметана. В форму льется