
Швидкий яблучний пиріг з мигдалем і корицею
Рецепт на 12 порций 30-45 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день
Яблука та кориця - це класика, та ще й яка! В Європі перед приходом гостей прийнято класти в духовку яблуко і паличку кориці, щоб їх аромат налаштовував на тепло і затишок, і гості відчували себе, як вдома.
Взагалі, якщо цю справу ще й з'їсти...
Отже, не буду ходити довкола та около. Пиріг, як випливає з назви, готується дуже швидко, так само швидко з'їдається, а вражень залишає багато.
Цей пиріг гарний для тих, хто не любить довго возитися з тістом, і для тих, хто взагалі ніколи не пік пироги, бо боявся, що не вийде. Цей - вийде, обіцяю!
Теги
Ингредиенты
Тісто:
- 4 яйця
- 125 г вершкового масла
- 175 г цукру
- 200 г борошна
- 2 ч. л. кориці
- 3 ст. л. тертого мигдалю
- цедра одного лимона
Крім того:
- 1 кг яблук
- 50 г цукру
- 3 ст. л. тертого мигдалю
- 1-2 ч. л. кориці
- сухарі для присипки форми
Приготовление
Збити яйця з цукром.
збити яйця з цукром Розтопити вершкове масло. Влити масло в яєчну суміш, вмішати порціями борошно.
додати масло і борошно Зняти з лимона цедру (тільки жовту частину, біла гірчить). Додати в тісто цедру, мигдаль і корицю.
додати в тісто цедру, мигдаль і корицю Яблука почистити і нарізати дольками. Розбірну форму добре змастити вершковим маслом і обсипати сухарями. Викласти тісто в форму, рівномірно розподілити. Зверху товстим шаром викласти яблука.
у форму викласти тісто і яблука Зверху посипати цукром, мигдалем і корицею. Під час випічки тісто підніметься і вбере в себе всі яблука.
присипати пиріг мигдалем і корицею Випікати при t - 180 градусів 40 хвилин. Взагалі готовність перевіряйте, як зазвичай, паличкою - вона має залишатися сухою. Готовий пиріг охолодити, викласти на блюдо. Добре подавати з морозивом або збитими вершками.
пиріг готовий Цей пиріг - гарна альтернатива нашій яблучній шарлотці.
Комментарии
По фото не видно какой консистенции тесто. Уточните, пожалуйста!
Irina, тесто довольно жидкое, как для шарлотки. Примерно, как сметана. В форму льется