
Філе лосося в медово-соєвому соусі
Рецепт на 15 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое запекать Японская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Японська кухня вже давно і міцно увійшла в наше гастрономічне життя, впровадивши в нього такі чудові соуси, як соєвий та теріякі. Якщо з першим усе вкрай зрозуміло і з’ясовано (купив пляшечку - є соус, пошкодував грошей - сиди й лопай майонез з кетчупом), то другий, теріякі, ми іноді робимо, навіть не знаючи про це. Змішали куплений соєвий соус з цукром, додали імбир та часник, і ось вам спрощений варіант теріякі. У справжній теріякі, зробленій за всіма правилами, входить ще й мірин - рисове вино, яке використовується тільки для кулінарних цілей. Ми можемо бути менш прискіпливими і замінити його саке або зовсім білим вином. А можна й зовсім без алкоголю обійтися.
У теріякі можна замаринувати все, що вашій душі завгодно - м'ясо, рибу, морепродукти, овочі. Зазвичай продукти ріжуться тонкими смужками і лише після цього кладуться в маринад, а потім в цьому ж маринаді і готуються. Можна готувати і великими шматками. У будь-якому випадку, виходять приголомшливо ніжні та соковиті страви, які, до того ж, дуже просто і швидко робити.
Пропоную вам спробувати одну з них.
Теги
Ингредиенты
- 1 кг філе лосося зі шкіркою
- 1/2 склянки меду
- 1/2 склянки соєвого соусу
- шматочок кореня імбиру
- декілька зубчиків часнику
Кількість продуктів вказана приблизно. Можливо, вам знадобиться більше або менше маринаду, або ви захочете зробити інші пропорції. Все на ваш персональний смак!
Приготовление
Часник та імбир почистити та подрібнити. Змішати соєвий соус з медом, імбиром та часником.
Зробити маринад Філе вимити, нарізати порційними шматками і покласти в маринад шкіркою догори. Залишити приблизно на 1 годину.
Покласти рибу в маринад Фольгу нарізати таким розрахунком, щоб в відрізок можна було загорнути порційний шматок філе. Духовку розігріти до 180С. Філе викласти на шматочки фольги, підняти краї і влити в кожен конвертик по 1 ст.л. маринаду.
Загорнути рибу у фольгу Щільно закрити і поставити в духовку на 15 хвилин.
Запікати 15 хвилин Вийняти, обережно розгорнути фольгу і поставити в духовку ще на хвилин 10, щоб верх трохи підрум'янився.
Відкрити і запікти ще 10 хвилин Приємного апетиту!
Готово
Комментарии
Очень вкусно, только в соус я добавляю сок 1/2 лимона и делаю на сковороде: немного оливкового масла, 3 мин. на одной стороне и 3 мин. на другой, выливаю маринад и протушиваю 1 мин. Подаю с рисом политым получившимся соусом.:)