
Заварні пиріжки (еклери) з масляним кремом
Рецепт на 40 порций 60-120 минут готовить просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на каждый день
Еклери або ж як їх ще називають заварні пиріжки - улюблені ласощі багатьох з нас. Але далеко не кожна господиня береться за їх випічку в домашніх умовах, оскільки вважається, що заварне тісто дуже примхливе. Частково це правда, але якщо знати кілька тонкощів і нюансів, то виявляється, що нічого складного в їх приготуванні немає. Один з нюансів - кількість яєць. У рецепті ми вказали як саме визначити їх кількість. Інший нюанс - не можна відкривати духовку під час випікання, а також змінювати температуру. І, нарешті, третій нюанс - треба дати еклерам трохи постояти з вимкненою духовкою, щоб вони встигли добре пропектися і вкрилися твердою скоринкою, яка не опаде після остигання.
Теги
Ингредиенты
- вода окріп - 1 склянка
- борошно просіяне - 1 склянка
- масло вершкове - 100 г
- сіль - 1/3 ч.л.
- яйця - 4-6 шт
Крем
- масло вершкове - 300 г
- молоко згущене - 300 г
Приготовление
Для приготування еклерів з холодильника необхідно дістати заздалегідь масло, воно має бути кімнатної температури.
Спочатку ставимо на плиту каструлю, виливаємо в неї 1 склянку води, додаємо 1/3 чайної ложки солі, 100 г вершкового масла і доводимо все до кипіння.
Як тільки вода закипить, швидко висипаємо 1 склянку просіяного борошна і відразу перемішуємо ложкою, щоб не було грудочок.
У результаті має вийти гладка однорідна маса без грудочок і борошна. Лише після цього вимикаємо вогонь. На замішування тіста йде буквально 1-2 хвилини.
Як тільки тісто охолоне необхідно додати в нього яйця. Але робити це потрібно правильно - по одному. Як тільки добре вмішається перше, додаємо друге і так далі.
Після введення 4-го яйця необхідно перевірити консистенцію тіста. Якщо пророблена ложкою борозенка не закривається, додаємо ще яйце.
Змащуємо деко вершковим маслом і за допомогою кондитерського мішка видавлюємо тісто, формуємо будь-яку форму.
Відправляємо еклери у розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Потім вимикаємо духовку і залишаємо ще на 10 хвилин.
Готові еклери викладаємо у миску і даємо охолонути.
Тим часом займемося кремом для еклерів. У глибоку миску викладаємо 350 г зм'якшеного вершкового масла і тонкою цівкою вливаємо згущене молоко. Збиваємо до пишної однорідної маси.
Викладаємо масло в кондитерський мішок і начиняємо кожен еклер.
Вже начинені пиріжки можна посипати цукровою пудрою і подавати до чаю. Але найсмачніші вони після охолодження в холодильнику.
Комментарии