
Маринована скумбрія з томатною пастою
Рецепт на 15 порций более 120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо охлаждать мариновать холодильник детям старше 3 лет подросткам всем остальным к Новому Году на природу на праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Маринована скумбрія з томатною пастою – ще один варіант маринованої скумбрії в домашніх умовах. Така риба виходить в міру пряною і гострою, томатні нотки надають їй особливий пікантний смак. Це чудова закуска на святковий стіл або на кожен день.
Теги
скумбрия, томатная паста, уксус
Ингредиенты
- скумбрія - 2 шт
- томатна паста - 2 ст. л.
- цибуля - 3-4 шт
- рослинна олія - 100 мл
- оцет (краще яблучний) - 50 мл
- цукор - 1 ст. л.
- сіль - 1 ст. л.
- паприка - 1 ч. л.
- перець червоний гострий - 1/2 ч. л.
- перець чорний мелений - 1/2 ч. л.
Приготовление
Готуємо продукти для маринованої скумбрії. Рибу необхідно дістати з морозилки і перекласти в холодильник до повного розморожування.
Потім у скумбрії необхідно прибрати нутрощі та кістки, також прибрати всі плавники, відрізати голову. Нарізаємо рибу на отакі невеликі порційні шматочки.
Цибулю чистимо і нарізаємо тонким напівкільцями, відправляємо її в глибоку миску, в якій буде маринуватися риба. Зверху викладаємо шматочки риби, потім знову шар цибулі і риби.
Наливаємо в сковороду 100 мл рослинної олії і розігріваємо її до легкого димку.
Додаємо в розігріту рослинну олію 1 столову ложку солі, стільки ж цукру, 1 чайну ложку паприки і 1/2 ч.л. червоного та чорного перцю. Сюди ж кладемо 2 столові ложки томатної пасти.
Дуже швидко і ретельно все перемішуємо до однорідного стану. Нагріваємо всі продукти протягом 1-2 хвилин і знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути.
Через кілька хвилин додаємо 50 мл яблучного оцту, перемішуємо.
Трохи охолоджений маринад додаємо до риби і цибулі та обережно все перемішуємо.
Накриваємо миску з рибою кришкою або харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.
Через 4 години скумбрія вже достатньо промаринувалася і її можна подавати до столу. Але з досвіду скажу, що чим довше вона стоїть в холодильнику, тим смачнішою стає.
Комментарии