Рецепт Маринована скумбрія з томатною пастою с фото

Маринована скумбрія з томатною пастою

Рецепт на 15 порций более 120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо охлаждать мариновать холодильник детям старше 3 лет подросткам всем остальным к Новому Году на природу на праздник на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Маринована скумбрія з томатною пастою – ще один варіант маринованої скумбрії в домашніх умовах. Така риба виходить в міру пряною і гострою, томатні нотки надають їй особливий пікантний смак. Це чудова закуска на святковий стіл або на кожен день.

Теги

скумбрия, томатная паста, уксус

Ингредиенты

  • скумбрія - 2 шт
  • томатна паста - 2 ст. л.
  • цибуля - 3-4 шт
  • рослинна олія - 100 мл
  • оцет (краще яблучний) - 50 мл
  • цукор - 1 ст. л.
  • сіль - 1 ст. л.
  • паприка - 1 ч. л.
  • перець червоний гострий - 1/2 ч. л.
  • перець чорний мелений - 1/2 ч. л.

Приготовление

  1. Готуємо продукти для маринованої скумбрії. Рибу необхідно дістати з морозилки і перекласти в холодильник до повного розморожування.

  2. Потім у скумбрії необхідно прибрати нутрощі та кістки, також прибрати всі плавники, відрізати голову. Нарізаємо рибу на отакі невеликі порційні шматочки.

  3. Цибулю чистимо і нарізаємо тонким напівкільцями, відправляємо її в глибоку миску, в якій буде маринуватися риба. Зверху викладаємо шматочки риби, потім знову шар цибулі і риби.

  4. Наливаємо в сковороду 100 мл рослинної олії і розігріваємо її до легкого димку.

  5. Додаємо в розігріту рослинну олію 1 столову ложку солі, стільки ж цукру, 1 чайну ложку паприки і 1/2 ч.л. червоного та чорного перцю. Сюди ж кладемо 2 столові ложки томатної пасти.

  6. Дуже швидко і ретельно все перемішуємо до однорідного стану. Нагріваємо всі продукти протягом 1-2 хвилин і знімаємо з вогню, даємо трохи охолонути.

  7. Через кілька хвилин додаємо 50 мл яблучного оцту, перемішуємо.

  8. Трохи охолоджений маринад додаємо до риби і цибулі та обережно все перемішуємо.

  9. Накриваємо миску з рибою кришкою або харчовою плівкою і прибираємо в холодильник мінімум на 4 години, а краще на ніч.

  10. Через 4 години скумбрія вже достатньо промаринувалася і її можна подавати до столу. Але з досвіду скажу, що чим довше вона стоїть в холодильнику, тим смачнішою стає.

Оценка 5 / 5 на основе 6484
Домашняя
скумбрия, томатная паста, уксус
PT240M
PT240M
0

Комментарии