Кокосово-персиковий десерт (без випічки)
Рецепт на 12 порций более 120 минут готовить просто блюдо недорогое охлаждать холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Ще один рецепт десерту, який чудово рятує в спеку. Мінімум доступних продуктів і часу на приготування, трішки терпіння поки він буде застигати в холодильнику - і на виході ви отримаєте дуже ніжний і смачний десерт, що нагадує своїм смаком чізкейк.
Теги
Ингредиенты
Для основи
- кокосова стружка - 130 г
- вершкове масло - 50 г
- цукор - 40 г
Для кремового шару
- сир кисломолочний (жирністю >= 9%) - 400 г
- желе персикове - 180 г (2 упаковки)
- вершки 33% - 150 г
- вода окроп - 500 мл
* сир можна замінити на будь-який вершковий сир
* желе можна взяти будь-яке, але з персиковим смаком, на мою думку, виходить найсмачніше
Приготовление
-
Підготовляємо продукти для десерту. Вершки дістаємо з холодильника безпосередньо перед збиванням, так вони краще і швидше зіб'ються в пишну масу. Якщо замість сиру взяти вершковий сир, то його пропускати через блендер додатково не потрібно.
Продукти для кокосово-персикового десерту без випічки -
Перш за все займемося желе. Для цього в окрему глибоку миску необхідно висипати 180 г желе і залити його окропом (500 мл). Ретельно перемішуємо щоб не залишилося грудочок. Відставляємо його вбік, нехай трохи охолоне.
Заливаємо желе окропом -
Займемося приготуванням кокосової основи. В розігріту сковоріду кладемо 50 г вершкового масла, 40 г цукру і 130 г кокосової стружки. Довго смажити нічого не потрібно, наше завдання розчинити масло і змішати його зі стружкою.
Змішуємо масло з кокосовою стружкою на сковорідці -
Підготуємо форму, в якій буде застигати наш десерт. Дно форми застилаємо пергаментним папером, а боки викладаємо фільє або вафельними стоншеними коржами. На дно форми викладаємо половину кокосової стружки. Добре вирівнюємо лопаткою, злегка утрамбовуємо. Відправляємо форму в холодильник на 5-10 хвилин.
Викладаємо кокосову основу -
Оскільки в даному рецепті я використовую сир, то його необхідно переблендерити.
Блендеримо сир -
Вже охолоджене желе додаємо в миску з сиром і збиваємо міксером на низьких обертах до однорідного стану, на це піде приблизно 3-4 хвилини.
Змішуємо желе з сиром -
Охолоджені вершки збиваємо вузькою високою посудиною до гострих піків.
Збиваємо вершки -
Акуратно лопаткою відправляємо збиті вершки в сирну масу і ще раз добре збиваємо міксером на низьких обертах до однорідного стану.
Додаємо вершки -
Дістаємо форму з кокосовою основою з холодильника і виливаємо в неї отриману сирно-персикову масу.
Виливаємо у форму -
Зверху викладаємо решту частину кокосової стружки і відправляємо наш десерт в холодильник на ніч.
Посипаємо кокосовою стружкою -
Завдяки желе у складі сиру, десерт чудово тримає форму і дуже легко нарізається. Якщо взяти форму діаметром поменше, то десерт вийде набагато вищим і буде виглядати ще ефектніше.
Готовий кокосово-персиковий десерт (без випічки) -
Такий десерт дуже нагадує за смаком чізкейк, тільки готується набагато швидше і простіше.
Кокосово-персиковий десерт (без випічки)
Комментарии