Творожний десерт з горіхами та сухофруктами (без борошна та цукру)
Рецепт на 12 порций более 120 минут готовить просто блюдо недорогое варить охлаждать духовка холодильник всем остальным худеющим на детский праздник на фуршет на каждый день
Хто з нас не мріє про смачний та корисний десерт! Виявляється, зробити його в домашніх умовах простіше простого. Впевнена, творог у такому вигляді ви ще не пробували! Горіхи і сухофрукти для цього десерту можна брати абсолютно будь-які, і кожного разу отримувати новий смак. І діти, і дорослі оцінять таку ласощі належно.
Теги
Ингредиенты
- творог - 350 г
- сметана - 100 г
- мед - 70 г (можна замінити на 50 г цукру або не використовувати зовсім)
- желатин (швидкорозчинний) - 20 г
- холодна вода - 70 г
- ванілін - 3 г
Начинка:
- фундук - 50 г
- горіх волоський - 100 г
- журавлина в'ялена - 100 г
- курага - 100 г
- інжир - 50 г
- вишня сушена - 50 г
- арахіс - 50 г
- чорнослив - 50 г
- фісташки - 50 г
Приготовление
Підготовляємо всі необхідні продукти для творожного десерту.
Продукти для десерту Перш за все всі горіхи обсмажуємо на сухій сковороді. Так вони швидше і краще розкриють свій смак та аромат.
Обсмажуємо горіхи 20 грамів желатину замочуємо у 70 грамах холодної води і залишаємо набрякати протягом 10-15 хвилин.
Замочуємо желатин В окрему миску викладаємо 350 г творогу, ванільну есенцію (або ванілін) додаємо 100 г сметани і 2 столові ложки меду. Збиваємо все блендером до однорідної маси.
Збиваємо творіг блендером Желатин після набрякання відправляємо на 30 секунд у мікрохвильовку або розтоплюємо на водяній бані до рідкого стану.
Розтоплюємо желатин Тонкою цівкою вводимо желатин у творожну масу. Добре перемішуємо.
Вводимо желатин у творіг Ось така маса схожа на густу сметану у нас має вийти.
Консистенція густої сметани Тепер додаємо у творожну масу горіхи, в'ялену журавлину та вишню.
Додаємо горіхи, в'ялену журавлину та вишню Добре все перемішуємо ложкою.
Перемішуємо ложкою Інжир чистимо від кісточок, дрібно нарізаємо і відправляємо в творожну масу.
Додаємо інжир Курагу добре миємо і сушимо. Нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в миску з творогом.
Нарізаємо курагу Чорнослив так само нарізаємо дрібними шматочками і викладаємо в миску. Всі інгредієнти ретельно вимішуємо ложкою.
Нарізаємо чорнослив Щоб надати десерту апетитну форму візьмемо чисту, суху, пластикову пляшку з-під води. Беріть пляшку 1,5-2 літра. Необхідно зрізати верхівку і викласти всередину творожну масу.
Викладаємо творожну масу в пляшку Вміст пляшки необхідно добре утрамбувати, щоб не залишилося порожнеч. Постукайте пляшкою по столу кілька разів. Відправляємо на кілька годин у холодильник.
Утрамбовуємо творожну масу Через 2 години десерт вже можна діставати і пробувати. Звільняємо десерт з пляшки, для цього ножицями робимо надріз зверху і тягнемо за пластик, він легко піддається і знімається.
Виймаємо десерт з пляшки Нарізаємо десерт кружечками, не хвилюйтеся це дуже легко зробити ножем, він ковзає як по маслу. При цьому шматочки не розвалюються і добре тримають форму.
Нарізаємо десерт Творожний десерт з горіхами та сухофруктами виходить дуже ситним і калорійним, але при цьому він залишається дуже корисним і його можна давати навіть дітям.
Творожний десерт з горіхами та сухофруктами
Комментарии