Рецепт Салат з авокадо і лосося у м'ятно-йогуртовій заправці с фото

Салат з авокадо і лосося у м'ятно-йогуртовій заправці

Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить просто блюдо недорогое охлаждать без термической обработки детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным худеющим к Новому Году на праздник на каждый день

Якщо вам набридли заправки для салату з рослинної олії, але при цьому хочеться чогось легкого і смачного, то зверніть увагу на м'ятно-йогуртову заправку. Вона чудово поєднується з червоною рибою, надає салату свіжий та незвичайний смак. Такий салат виходить ситним, але при цьому ви не зловживатимете калоріями.

Теги

авокадо, сёмга, йогурт

Ингредиенты

  • авокадо - 1 шт
  • лосось слабосолений (будь-яка червона риба) - 100 г
  • помідор - 1 шт
  • сік лимона - 1 ч. л.
  • салат «ромен» - 3 листа
  • зелень (салат «айсберг» та рукола) - 50 г
  • сіль, перець - за смаком
  • м'ята сушена (можна взяти свіжу) - 1 ч. л.
  • сир «фета» - 50 г
  • йогурт «грецький» - 100 г
  • цибуля фіолетова - 1/2 шт
  • горіхи кедрові - 30 г

Приготовление

  1. Готуємо продукти для салату.

    Продукти для салату з авокадо
    Продукти для салату з авокадо
  2. Зелень миємо та висушуємо паперовим рушником. Достатньо просто порвати листя руками. Викладаємо в тарілку.

    Застеляємо дно блюда зеленню
    Застеляємо дно блюда зеленню
  3. Авокадо розрізаємо навпіл, нарізаємо кубиками і викладаємо їх зверху на зелень.

    Додаємо в салат авокадо
    Додаємо в салат авокадо
  4. Поливаємо соком лимона, щоб авокадо не потемніло.

    Додаємо в салат сік лимона
    Додаємо в салат сік лимона
  5. Лосося нарізаємо дрібними скибочками і викладаємо в блюдо із зеленню.

    Додаємо лосося
    Додаємо лосося
  6. Помідори нарізаємо півкільцями. Можна взяти помідори чері, вони будуть виглядати в салаті ще ефектніше.

    Додаємо помідори
    Додаємо помідори
  7. Сир «фета» нарізаємо кубиками і відправляємо в миску з салатом.

    Додаємо в миску з салатом сир
    Додаємо в миску з салатом сир "фета"
  8. Якщо ви не любите цибулю, то цей етап можна пропустити, в моїй родині її люблять, тому я нарізала її тонкими півкільцями і додала до решти інгредієнтів.

    Додаємо цибулю
    Додаємо цибулю
  9. Тепер займемося заправкою. Для цього візьмемо звичайний йогурт без добавок і ароматизаторів, додамо до нього суху м'яту, сіль та перець, добре перемішаємо. М'ятна нотка розкриє смак риби і весь салат набуде пікантного смаку.

    Робимо м'ятно-йогуртову заправку
    Робимо м'ятно-йогуртову заправку
  10. Поливаємо м'ятно-йогуртовою заправкою салат, перемішувати не потрібно.

    Додаємо в салат заправку
    Додаємо в салат заправку
  11. Фінальним акордом буде посипання салату кедровими горішками. І відразу ж, подаємо салат до столу.

    Додаємо кедрові горіхи
    Додаємо кедрові горіхи
  12. Врахуйте, що салат з такою заправкою довго зберігатися не може, його потрібно з'їсти відразу після приготування.

    Салат з авокадо і лосося у м'ятно-йогуртовій заправці
    Салат з авокадо і лосося у м'ятно-йогуртовій заправці
Оценка 5 / 5 на основе 1416
Домашняя
авокадо, сёмга, йогурт
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии