Салат з авокадо і лосося у м'ятно-йогуртовій заправці
Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить просто блюдо недорогое охлаждать без термической обработки детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным худеющим к Новому Году на праздник на каждый день
Якщо вам набридли заправки для салату з рослинної олії, але при цьому хочеться чогось легкого і смачного, то зверніть увагу на м'ятно-йогуртову заправку. Вона чудово поєднується з червоною рибою, надає салату свіжий та незвичайний смак. Такий салат виходить ситним, але при цьому ви не зловживатимете калоріями.
Теги
Ингредиенты
- авокадо - 1 шт
- лосось слабосолений (будь-яка червона риба) - 100 г
- помідор - 1 шт
- сік лимона - 1 ч. л.
- салат «ромен» - 3 листа
- зелень (салат «айсберг» та рукола) - 50 г
- сіль, перець - за смаком
- м'ята сушена (можна взяти свіжу) - 1 ч. л.
- сир «фета» - 50 г
- йогурт «грецький» - 100 г
- цибуля фіолетова - 1/2 шт
- горіхи кедрові - 30 г
Приготовление
Готуємо продукти для салату.
Продукти для салату з авокадо Зелень миємо та висушуємо паперовим рушником. Достатньо просто порвати листя руками. Викладаємо в тарілку.
Застеляємо дно блюда зеленню Авокадо розрізаємо навпіл, нарізаємо кубиками і викладаємо їх зверху на зелень.
Додаємо в салат авокадо Поливаємо соком лимона, щоб авокадо не потемніло.
Додаємо в салат сік лимона Лосося нарізаємо дрібними скибочками і викладаємо в блюдо із зеленню.
Додаємо лосося Помідори нарізаємо півкільцями. Можна взяти помідори чері, вони будуть виглядати в салаті ще ефектніше.
Додаємо помідори Сир «фета» нарізаємо кубиками і відправляємо в миску з салатом.
Додаємо в миску з салатом сир "фета" Якщо ви не любите цибулю, то цей етап можна пропустити, в моїй родині її люблять, тому я нарізала її тонкими півкільцями і додала до решти інгредієнтів.
Додаємо цибулю Тепер займемося заправкою. Для цього візьмемо звичайний йогурт без добавок і ароматизаторів, додамо до нього суху м'яту, сіль та перець, добре перемішаємо. М'ятна нотка розкриє смак риби і весь салат набуде пікантного смаку.
Робимо м'ятно-йогуртову заправку Поливаємо м'ятно-йогуртовою заправкою салат, перемішувати не потрібно.
Додаємо в салат заправку Фінальним акордом буде посипання салату кедровими горішками. І відразу ж, подаємо салат до столу.
Додаємо кедрові горіхи Врахуйте, що салат з такою заправкою довго зберігатися не може, його потрібно з'їсти відразу після приготування.
Салат з авокадо і лосося у м'ятно-йогуртовій заправці
Комментарии