
Печиво з безе та горіхами
Рецепт на 15 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка холодильник детям старше 3 лет всем остальным на детский праздник на праздник на каждый день
Розсипчасте пісочне тісто і хрустке безе - в результаті отримуємо ідеальне на смак печиво. Готується воно дуже просто, будь-яка господиня впорається.
Теги
Ингредиенты
- борошно - 320 г
- вершкове масло - 180 г
- яйце - 1 шт
- цукор - 4 ст. ложки
- сметана - 120 г
- волоські горіхи - 100 г
- цукрова пудра - 2 ст. ложки
- ванільний цукор - 10 г
- розпушувач (або сода) - 1 ч. ложка
Приготовление
-
Підготовляємо продукти для печива. Масло має бути кімнатної температури, тому дістаємо з холодильника заздалегідь. Також будемо використовувати окремо жовток і білок, їх необхідно відокремити заздалегідь.
Продукти для печива -
У миску кладемо 180 г масла кімнатної температури, додаємо 1 жовток, 4 столові ложки цукру та 10 г ванільного цукру. Збиваємо міксером до однорідного стану.
Збиваємо масло з цукром і ваніліном -
В окрему миску просіюємо борошно, додаємо до нього 1 чайну ложку розпушувача.
Просіюємо борошно -
Невеликими порціями вводимо борошно з розпушувачем у нашу масляну суміш.
Додаємо борошно -
Збиваємо все міксером до однорідної маси.
Збиваємо до однорідної маси -
Коли вимішувати міксером стане складно, продовжуємо це робити руками.
Замішуємо тісто руками -
В результаті у нас має вийти м'яке, еластичне, тісто, що не липне до рук. Загортаємо тісто в харчову плівку і відправляємо в морозильну камеру на 10 хвилин.
Еластичне тісто -
Поки тісто охолоджується в морозильній камері, готуємо начинку з безе та горіхів. У чисту суху миску кладемо 1 білок та щіпку солі. Збиваємо до легкої піни. Потім поступово, невеликими порціями додаємо 2 столові ложки цукрової пудри і продовжуємо збивати до стійких піків.
Збиваємо білок з цукровою пудрою -
Зрозуміти що білкова маса збита правильно і достатньо добре можна шляхом перевертання миски догори дном - білкова маса не повинна рухатися або витікати.
Збита білкова маса -
Підготовляємо горіхи. Якщо вони сирі, їх потрібно відправити на сковороду або в розігріту духовку на 5-7 хвилин. Горіхи слід порубати ножем, але не дуже дрібно.
Підготовлені горіхи -
Додаємо подрібнені горіхи у білкову масу.
Горіхи та білкова маса -
Акуратно перемішуємо горіхи лопаткою, робимо це без фанатизму, щоб білкова маса не опала.
Перемішуємо горіхи з білками -
Дістаємо наше тісто з морозильної камери.
Тісто з морозилки -
Розрізаємо тісто на чотири рівні частини.
Розрізане тісто -
Кожну частину розкачуємо в тонкий пласт скалкою.
Тісто розкатане -
Зверху на пласт тіста викладаємо начинку з безе. Намагайтеся не доходити до країв, щоб начинка не випадала при згортанні.
Начинка з безе -
Акуратно згортаємо щільний рулет.
Згортаємо рулет -
Розрізаємо рулет ножем на рівні частини.
Розрізаний рулет -
Кожну частину викладаємо на застелене пергаментом або килимком деко зрізом вниз. Верхівку печива трохи розкриваємо руками, формуючи "троянди".
Формуємо троянди -
Те ж саме робимо з усіма іншими частинами тіста.
Троянди на деку -
Відправляємо печиво в розігріту до 180 градусів духовку, дістаємо через 20-25 хвилин. Печиво печеться досить швидко, стежте щоб не підгоріло.
Печиво в духовці -
Перекладаємо печиво в тарілку, даємо йому трохи охолонути, за бажанням посипаємо цукровою пудрою.
Печиво з безе та горіхами
Комментарии