Рецепт Печиво з безе та горіхами с фото

Печиво з безе та горіхами

Рецепт на 15 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка холодильник детям старше 3 лет всем остальным на детский праздник на праздник на каждый день

Розсипчасте пісочне тісто і хрустке безе - в результаті отримуємо ідеальне на смак печиво. Готується воно дуже просто, будь-яка господиня впорається.

Теги

мука, орех, яйцо

Ингредиенты

  • борошно - 320 г
  • вершкове масло - 180 г
  • яйце - 1 шт
  • цукор - 4 ст. ложки
  • сметана - 120 г
  • волоські горіхи - 100 г
  • цукрова пудра - 2 ст. ложки
  • ванільний цукор - 10 г
  • розпушувач (або сода) - 1 ч. ложка

Приготовление

  1. Підготовляємо продукти для печива. Масло має бути кімнатної температури, тому дістаємо з холодильника заздалегідь. Також будемо використовувати окремо жовток і білок, їх необхідно відокремити заздалегідь.

    Продукти для печива
    Продукти для печива
  2. У миску кладемо 180 г масла кімнатної температури, додаємо 1 жовток, 4 столові ложки цукру та 10 г ванільного цукру. Збиваємо міксером до однорідного стану.

    Збиваємо масло з цукром і ваніліном
    Збиваємо масло з цукром і ваніліном
  3. В окрему миску просіюємо борошно, додаємо до нього 1 чайну ложку розпушувача.

    Просіюємо борошно
    Просіюємо борошно
  4. Невеликими порціями вводимо борошно з розпушувачем у нашу масляну суміш.

    Додаємо борошно
    Додаємо борошно
  5. Збиваємо все міксером до однорідної маси.

    Збиваємо до однорідної маси
    Збиваємо до однорідної маси
  6. Коли вимішувати міксером стане складно, продовжуємо це робити руками.

    Замішуємо тісто руками
    Замішуємо тісто руками
  7. В результаті у нас має вийти м'яке, еластичне, тісто, що не липне до рук. Загортаємо тісто в харчову плівку і відправляємо в морозильну камеру на 10 хвилин.

    Еластичне тісто
    Еластичне тісто
  8. Поки тісто охолоджується в морозильній камері, готуємо начинку з безе та горіхів. У чисту суху миску кладемо 1 білок та щіпку солі. Збиваємо до легкої піни. Потім поступово, невеликими порціями додаємо 2 столові ложки цукрової пудри і продовжуємо збивати до стійких піків.

    Збиваємо білок з цукровою пудрою
    Збиваємо білок з цукровою пудрою
  9. Зрозуміти що білкова маса збита правильно і достатньо добре можна шляхом перевертання миски догори дном - білкова маса не повинна рухатися або витікати.

    Збита білкова маса
    Збита білкова маса
  10. Підготовляємо горіхи. Якщо вони сирі, їх потрібно відправити на сковороду або в розігріту духовку на 5-7 хвилин. Горіхи слід порубати ножем, але не дуже дрібно.

    Підготовлені горіхи
    Підготовлені горіхи
  11. Додаємо подрібнені горіхи у білкову масу.

    Горіхи та білкова маса
    Горіхи та білкова маса
  12. Акуратно перемішуємо горіхи лопаткою, робимо це без фанатизму, щоб білкова маса не опала.

    Перемішуємо горіхи з білками
    Перемішуємо горіхи з білками
  13. Дістаємо наше тісто з морозильної камери.

    Тісто з морозилки
    Тісто з морозилки
  14. Розрізаємо тісто на чотири рівні частини.

    Розрізане тісто
    Розрізане тісто
  15. Кожну частину розкачуємо в тонкий пласт скалкою.

    Тісто розкатане
    Тісто розкатане
  16. Зверху на пласт тіста викладаємо начинку з безе. Намагайтеся не доходити до країв, щоб начинка не випадала при згортанні.

    Начинка з безе
    Начинка з безе
  17. Акуратно згортаємо щільний рулет.

    Згортаємо рулет
    Згортаємо рулет
  18. Розрізаємо рулет ножем на рівні частини.

    Розрізаний рулет
    Розрізаний рулет
  19. Кожну частину викладаємо на застелене пергаментом або килимком деко зрізом вниз. Верхівку печива трохи розкриваємо руками, формуючи "троянди".

    Формуємо троянди
    Формуємо троянди
  20. Те ж саме робимо з усіма іншими частинами тіста.

    Троянди на деку
    Троянди на деку
  21. Відправляємо печиво в розігріту до 180 градусів духовку, дістаємо через 20-25 хвилин. Печиво печеться досить швидко, стежте щоб не підгоріло.

    Печиво в духовці
    Печиво в духовці
  22. Перекладаємо печиво в тарілку, даємо йому трохи охолонути, за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

    Печиво з безе та горіхами
    Печиво з безе та горіхами
Оценка 5 / 5 на основе 11399
Домашняя
мука, орех, яйцо
PT45M
PT45M
0

Комментарии