
Меренговий рулет з полуницею (літній десерт)
Рецепт на 7 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать охлаждать духовка холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Відкриттям цього літнього сезону для мене став десерт «Меренговий рулет з полуницею»! Це дуже ніжне, буквально тануче у роті ласощі. До того ж, готується такий рулет дуже швидко! Сподобається і дорослим, і дітям.
Теги
Ингредиенты
- яєчні білки - 130 г (~ 4 звичайних яйця)
- цукрова пудра - 180 г
- крохмаль (будь-який) 10 г
- щіпка лимонної кислоти
- щіпка ваніліну
Крем
- жирні 33% вершки - 200 г
- полуниця - 200-300 г
Приготовление
Інгредієнти для нашого рулету
Продукти для рулету Відділяємо білки від жовтків
білки в посуді Застеляємо деко пергаментним папером або килимком для випічки (як на фото нижче). Злегка змащуємо папір або килимок соняшниковою олією.
килимок для випічки на деці Збиваємо білки до легкої піни. Додаємо щіпку лимонної кислоти, ванілін і продовжуємо збивати.
збиваємо білки з лимонною кислотою і ваніліном Потім потроху висипаємо цукрову пудру і збиваємо до щільних піків і глянцевої поверхні. Можна замість цукрової пудри брати дрібнокристалічний цукор.
додаємо цукрову пудру потроху Якщо перевернути миску, білки не повинні з неї випадати, на вінчиках залишаються гострі піки - це ознака того, що збивати далі не потрібно. Додаємо 10 г кукурудзяного крохмалю (або будь-якого іншого) і обережно лопаткою перемішуємо нашу масу.
збиваємо до щільних піків Викладаємо білкову масу на пергамент або килимок. Акуратно розрівнюємо рівномірно по деку. Відправляємо у попередньо розігріту до 150 градусів духовку на 20-25 хвилин.
відправляємо білкову масу в духовку Готовий рулет виглядає злегка підрум'яненим і кришиться при натисканні. Знімаємо його з килимка і перекладаємо на рушник, даємо охолонути.
рулет на рушнику Поки печеться рулет, необхідно добре промити, просушити і порізати полуницю.
порізана полуниця Тепер готуємо крем. Беремо добре охолоджені вершки і збиваємо їх до легкої піни. Потім додаємо 1 столову ложку цукрової пудри. Більше класти цукру не потрібно, так як сам рулет досить солодкий.
збиваємо вершки Намазуємо наш крем на рулет з тильного боку. Занадто багато крему класти не потрібно, інакше він буде витікати при скручуванні.
намазуємо крем на рулет Викладаємо полуницю на крем. Намагаємося робити це рівномірно. Можна брати і будь-які інші заморожені або свіжі ягоди, головне щоб вони не були надто вологими. Але ідеальніше за все сюди підходить полуниця.
викладаємо полуницю полуниця на кремі Скручуємо наш рулет. Робити потрібно це акуратно, не поспішаючи, так як в процесі він може трохи кришитися - це нормально.
скручуємо рулет Ось так виглядає скручений рулет.
скручений рулет Прикрашаємо рулет на свій смак і бажання. Я зверху полила його розтопленим білим і чорним шоколадом, прикрасила порізаною полуницею і листочками меліси. Ось так виглядає рулет у розрізі.
рулет у розрізі Це дійсно дуже легкий і абсолютно не трудомісткий рецепт. Дуже рекомендую скористатися сезоном полуниці та приготувати його!
меренговий рулет з полуницею (літній десерт)
Комментарии