
Торт «Їжа Богів»
Рецепт на 10 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать охлаждать духовка Арабская кухня детям старше 3 лет всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
«Їжа Богів» - це якраз той випадок, коли назва повністю виправдовує себе. Такий торт не соромно подати до святкового столу, повірте, гості його оцінять належно. А якщо врахувати, що нічого складного в його приготуванні немає, то він і зовсім може стати справжньою знахідкою для будь-якої господині!
Теги
Ингредиенты
Тісто
- Борошно - 2 скл.
- Яйця - 2 шт
- Цукор - 1 скл.
- Сметана - 0,5 скл.
- Сода - 0,5 ч.л.
Крем
- Молоко згущене - 1 банка
- Масло вершкове - 200 г
- Какао-порошок - 3 ч.л.
- Ароматизатор (ваніль, ромова есенція, коньяк) - за смаком
- Горіхи (будь-які) - 1 скл.
Приготовление
Список наших продуктів.
Спочатку беремо яйця та цукор.
Збиваємо яйця з цукром.
Додаємо сметану. Продовжуємо збивати.
Додаємо трохи мелених горіхів та ванільний цукор.
Далі, кладемо просіяне борошно та соду.
Форму змащуємо маслом та виливаємо тісто. Ставимо у розігріту духовку до 180 градусів приблизно на 30-40 хвилин.
Поки печуться коржі готуємо крем. Беремо розм'якшене вершкове масло, збиваємо.
Поступово тонкою цівкою вливаємо згущене молоко.
Наприкінці додаємо просіяний порошок какао. Ретельно перемішуємо.
Виймаємо наш корж з духовки. Знімаємо знімну частину форми, розрізаємо корж на дві нерівні частини - нижня має бути тонкою, приблизно 1 см.
Нижню частину рясно змащуємо кремом та посипаємо горіхами, прямо у формі. Верхню ж частину рвемо на дрібні шматочки, перемішуємо з рештою крему.
Одягаємо знімну частину форми назад. Верхню подрібнену частину коржа викладаємо поверх нижньої.
Ретельно розрівнюємо верхню частину коржа. Відправляємо торт на кілька годин у холодильник.
Дістаємо наш торт через кілька годин і прикрашаємо на власний розсуд.
Ось як виглядає торт у розрізі - дуже ніжний і апетитний!
Торт «Їжа Богів» готовий!
Комментарии