Рецепт Болгарський торт «Гараш» с фото

Болгарський торт «Гараш»

Рецепт на 7 порций 30-45 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка Болгарская кухня всем остальным к Новому Году на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями

Коржі на основі безе - мої улюблені. Вони чудово поєднуються з будь-яким кремом, особливо з шоколадним. Судячи з усього, болгари знають у цьому толк. Торт «Гараш» виходить надзвичайно ніжним, танучим у роті. Пригощайтеся!

Теги

яйца, сахар, какао

Ингредиенты

Для коржів:

  • яйця, білки - 5 шт
  • Цукор - 180 г
  • Волоські горіхи - 200 г

Для крему:

  • Вершкове масло - 200 г
  • яйця, жовтки - 5 шт
  • цукор - 100 г
  • какао - 3 ст л
  • кокосова стружка для прикраси

Приготовление

  1. Інгредієнти для торта «Гараш»

    Інгредієнти для торта
    Інгредієнти для торта
  2. Спочатку відокремлюємо білки від жовтків:

    Відокремлюємо білки від жовтків
    Відокремлюємо білки від жовтків
  3. Збиваємо білки до загуснення, потім по трохи починаємо вводити цукор і продовжуємо збивати вже на високих обертах.

    Збиваємо білки
    Збиваємо білки
  4. В самому кінці додаємо мелений грецький горіх і добре перемішуємо.

    Додаємо горіх
    Додаємо горіх
  5. Застеляємо деко папером для випічки, малюємо коло, перевертаємо папір, змащуємо наше коло олією і викладаємо тісто товщиною 0,5 см.

    Викладаємо тісто
    Викладаємо тісто
  6. Випікаємо тісто у розігрітій до 200 градусів духовці 5-7 хвилин. З даної кількості у мене вийшло 6 коржів. Після випікання вони значно осідають, це нормально. Зверху вони злегка липкі - це теж норма.

    Випікаємо коржі
    Випікаємо коржі
  7. Тепер готуємо крем: на водяну баню ставимо масло, цукор і какао.

    Топимо масло на водяній бані
    Топимо масло на водяній бані
  8. Як тільки масло розтануло, додаємо в нього жовтки, добре перемішуємо і тримаємо до загуснення, часто помішуючи. Все, крем готовий, прибираємо його охолоджуватися.

    Додаємо жовтки
    Додаємо жовтки
  9. Починаємо збирати торт. Ще гарячі коржі змащуємо кремом. Верх можна полити шоколадом або присипати кокосовою стружкою.

    Змащуємо коржі кремом
    Змащуємо коржі кремом
  10. Прикраса торта залежить від вашої фантазії та можливостей.

    Болгарський торт
    Болгарський торт "Гараш"
Оценка 5 / 5 на основе 12322
Домашняя
яйца, сахар, какао
PT45M
PT45M
0

Комментарии