
Терин з авокадо та креветок
Рецепт на 4 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое охлаждать всем остальным к Новому Году на праздник на романтический ужин
Терин - це особливий вид закуски, що зародилася у Франції. По суті - це різновид запеченого паштету. І навіть назву свою терин взяв від жаростійкої посудини з кришкою, в якій запікали паштети, а сам спочатку називався "м'ясним хлібцем" і вважався гарячою закускою.
Сьогодні ми бачимо велику кількість варіантів приготування різних теринів: холодних і гарячих, стандартно прямокутних і нестандартно круглих, на желатині і просто шарованих, великих і маленьких порційних.
Цей терин - гарна альтернатива рибним салатам. Ви можете зробити його як порційно, так і однією великою святковою стравою.
Теги
Ингредиенты
- 2 великих авокадо
- 100 г солоної риби
- 20-30 великих креветок (приблизно 150-200 г)
- 2 відварені картоплини
- соус "1000 островів" (або суміш кетчупу та майонезу)
- зелений цибуля та кріп
- лимонний сік
- чорний перець, сіль до смаку
Приготовление
Нарізаємо дрібно зелень і ділимо її на дві рівні частини.
Зелень дрібно нарізати Картоплю можна порізати кубиками, але я просто її товчу. Заправити соусом (2-3 ст.л.) і додати одну половину зелені.
Картоплю змішати з соусом та зеленню Попередньо відварені креветки порізати на маленькі шматочки і теж заправити соусом та зеленню.
Креветки порубати і змішати з соусом та зеленню Рибу нарізати дрібними шматочками.
Рибу нарізати Авокадо очистити, нарізати кубиками, поперчити і залити лимонним соком (2-3 ст.л.) Авокадо рекомендую обробляти в останню чергу, щоб він якомога менше перебував на відкритому повітрі і не потемнів.
Авокадо нарізати кубиками та змішати з лимонним соком Викласти форми плівкою. Викласти шар авокадо, потім креветки, потім рибу і закінчити картоплею. Кожен шар намагатися робити рівним і добре утрамбовувати.
1-й шар - авокадо Останній шар - картопля Краї плівки загнути всередину і покласти терин в холодильник годин на 3-4 або на ніч. Чим довше постоїть, тим краще просочиться. Можна притиснути зверху чимось важким.
Накрити плівкою та покласти на холод Перед подачею перевернути терини на тарілки, обережно зняти плівку та прикрасити лимонними часточками і зеленню. Приємного апетиту!
Терин готовий
Комментарии