Рецепт Шоколадний клафуті з чорносливом с фото

Шоколадний клафуті з чорносливом

Рецепт на 8 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать Французская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на встречу с друзьями на каждый день

Представляю вам альтернативний варіант клафуті - шоколадний. Оскільки справа була взимку, як "ягоди" в ньому виступає чорнослив. До речі, дуже добре він там виглядає!
А ви можете брати і свіжі сливи, вишню, і щось інше кисленьке.
І ще: я завжди роблю цей десерт зі збитими вершками. Він виходить повітряним і ніжнісіньким, як хмара!

Теги

чернослив, сливки, яйца

Ингредиенты

  • 400 г чорносливу без кісточок
  • 50 мл коньяку
  • 1 склянка молока
  • 1 склянка 33% вершків
  • 4 яйця
  • 4 ст. л. цукру
  • 6 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. какао
  • 1 ч. л. розчинної кави
  • цукрова пудра для посипання (не обов’язково)

Приготовление

  1. Чорнослив залити коньяком на 15-20 хвилин, а потім віджати і викласти шаром в "одну ягідку" у форму, застелену папером для випічки.

    чорнослив вимочити в коньяку і викласти у форму
    чорнослив вимочити в коньяку і викласти у форму
  2. Поки чорнослив мокне, збити в круте піну вершки.

    вершки збити
    вершки збити
  3. Яйця збити з цукром. Потім влити молоко і всипати борошно, каву і какао.

    змішати яйця, цукор, молоко, борошно і какао
    змішати яйця, цукор, молоко, борошно і какао
  4. Обережно ввести у тісто збиті вершки і добре перемішати.

    додати вершки
    додати вершки
  5. Залити тістом чорнослив. Випікати близько 30 хв при t-180 С.

    залити тістом чорнослив
    залити тістом чорнослив
  6. Не пересушуйте клафуті! Як ущільнився і зарум'янився - відразу й виймайте.

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  7. Подавати клафуті краще теплим, він набагато смачніший. Перед подачею можна посипати його цукровою пудрою.

    клафуті готовий
    клафуті готовий

Оценка 5 / 5 на основе 11195
Домашняя
чернослив, сливки, яйца
PT45M
PT45M
0

Комментарии

тома
тома