
Шоколадний клафуті з чорносливом
Рецепт на 8 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать Французская кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на встречу с друзьями на каждый день
Представляю вам альтернативний варіант клафуті - шоколадний. Оскільки справа була взимку, як "ягоди" в ньому виступає чорнослив. До речі, дуже добре він там виглядає!
А ви можете брати і свіжі сливи, вишню, і щось інше кисленьке.
І ще: я завжди роблю цей десерт зі збитими вершками. Він виходить повітряним і ніжнісіньким, як хмара!
Теги
Ингредиенты
- 400 г чорносливу без кісточок
- 50 мл коньяку
- 1 склянка молока
- 1 склянка 33% вершків
- 4 яйця
- 4 ст. л. цукру
- 6 ст. л. борошна
- 1 ст. л. какао
- 1 ч. л. розчинної кави
- цукрова пудра для посипання (не обов’язково)
Приготовление
Чорнослив залити коньяком на 15-20 хвилин, а потім віджати і викласти шаром в "одну ягідку" у форму, застелену папером для випічки.
чорнослив вимочити в коньяку і викласти у форму Поки чорнослив мокне, збити в круте піну вершки.
вершки збити Яйця збити з цукром. Потім влити молоко і всипати борошно, каву і какао.
змішати яйця, цукор, молоко, борошно і какао Обережно ввести у тісто збиті вершки і добре перемішати.
додати вершки Залити тістом чорнослив. Випікати близько 30 хв при t-180 С.
залити тістом чорнослив Не пересушуйте клафуті! Як ущільнився і зарум'янився - відразу й виймайте.
пекти до готовності Подавати клафуті краще теплим, він набагато смачніший. Перед подачею можна посипати його цукровою пудрою.
клафуті готовий
Комментарии