
Творожно-лимонний чізкейк
Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить сложно блюдо недорогое выпекать охлаждать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам к Новому Году на детский праздник на праздник на каждый день
А ви коли-небудь пробували творожно-лимонний чізкейк? Це як м'яка хмаринка на смак, а ще з лимонною свіжістю. Сьогодні розповім, як зробити такий чізкейк навіть тим, хто не дуже любить стояти біля плити.
Теги
Ингредиенты
Для лимонного курду:
- 3 жовтки
- сік і цедра 1 лимона
- 125 г цукру
- 60 г масла
Для коржа:
- 150 г борошна
- 75 г масла
- 1 яйце
- 50 г цукру
- щіпка солі
Для творожного шару:
- 2 яйця
- 3 білки (решта після приготування курду)
- 400 г творогу
- 300 г вершкового сиру
- 200 г цукру
- 20 г крохмалю
- ваніль
Для верху:
- 500 г сметани
- 2 ст.л. цукру
Приготовление
Розтерти жовтки з цукром.
розтерти жовтки з цукром Додати лимонний сік і варити суміш на маленькому вогні при постійному помішуванні до загущення.
додати лимонний сік і варити на маленькому вогні Зняти з вогню, додати цедру та вершкове масло. Розмішати до гладенькості.
додати цедру і масло Крем щільно закрити, щоб не підсох, і покласти в холодильник.
курд готовий Корж можна робити стандартно з печива з маслом. Але особисто мені набридла його надмірна жорсткість, і я вирішила цього разу зробити основу з звичайного пісочного тіста.
розтерти борошно з маслом в крихту Тісто вийшло дуже м'яким, а коржик з нього - ніжним і смачним.
замісити тісто Тепер начинка. Готується все просто. Спочатку злегка збити яйця з цукром, а потім додати все інше.
збити яйця з цукром Головне, не збивати сир і творог, щоб вони не насичувалися повітрям, інакше ваш чіз потріскається при випіканні.
додати сир і творог Тепер збираємо наш тортик. Дно роз'ємної форми застеляємо папером. Викладаємо пісочне тісто і печемо хвилин 10 при t – 200С.
спекти корж Виймаємо, трохи охолоджуємо, духовку зменшуємо до 180С. Викладаємо на корж творожний шар, зверху - лимонний курд. Акуратно перемішуємо ножем, роблячи мармуровий візерунок.
викласти начинку і курд Печемо 5 хвилин при t -180С, а потім зменшуємо градус до 140С і печемо ще приблизно годину. Чізкейк готовий, коли він ущільнився по краях, але серединка ще хитається.
пекти 1 годину Через годину змішуємо 500 г сметани і 2 ст.л. цукру, покриваємо готовий чізкейк і повертаємо його в духовку.
змастити верх сметанним кремом Через 5 хвилин духовку вимикаємо, і наш чізкейк залишається там повільно охолоджуватися.
пекти 10 хвилин Коли він повністю охолоне, потрібно покласти його на холод на 6 годин чи більше. Лише після цього він буде готовий до вживання.
покласти на холод Ось яким гарним і білосніжним він вийшов! Смачного!
чізкейк готовий
Комментарии
ой.как божественно.вы замечательный кулинар очень мне напоминаете мою маму
класс!супер!
Испекла по Вашему рецептику пирожок, очень понравилось... муж доволен, мурлычет от тортика. Только я не делала слой из сметаны. Спасибо за рецепт!
Попытался сделать тортик
Почему он прилип к кухонному столу ?!
Наверное, стол был липкий
Какой сливочный сыр нужно использовать?
Ирина, я беру Альметте.
Супер пирожок!
Уже два года пеку по вашему рецепту, все спрашивают рецептик, всем ооочень нравится, только я не делаю сливочный крем, просто покрываю сверху лимонным курдом. Спасибо большое за рецептик!
Красота... Сейчас буду печь детям..! Спасибо за рецепт