Рецепт Творожно-лимонний чізкейк с фото

Творожно-лимонний чізкейк

Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить сложно блюдо недорогое выпекать охлаждать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам к Новому Году на детский праздник на праздник на каждый день

А ви коли-небудь пробували творожно-лимонний чізкейк? Це як м'яка хмаринка на смак, а ще з лимонною свіжістю. Сьогодні розповім, як зробити такий чізкейк навіть тим, хто не дуже любить стояти біля плити.

Теги

творог, лимон, сметана

Ингредиенты

Для лимонного курду:

  • 3 жовтки
  • сік і цедра 1 лимона
  • 125 г цукру
  • 60 г масла

Для коржа:

  • 150 г борошна
  • 75 г масла
  • 1 яйце
  • 50 г цукру
  • щіпка солі

Для творожного шару:

  • 2 яйця
  • 3 білки (решта після приготування курду)
  • 400 г творогу
  • 300 г вершкового сиру
  • 200 г цукру
  • 20 г крохмалю
  • ваніль

Для верху:

  • 500 г сметани
  • 2 ст.л. цукру

Приготовление

  1. Розтерти жовтки з цукром.

    розтерти жовтки з цукром
    розтерти жовтки з цукром
  2. Додати лимонний сік і варити суміш на маленькому вогні при постійному помішуванні до загущення.

    додати лимонний сік і варити на маленькому вогні
    додати лимонний сік і варити на маленькому вогні
  3. Зняти з вогню, додати цедру та вершкове масло. Розмішати до гладенькості.

    додати цедру і масло
    додати цедру і масло
  4. Крем щільно закрити, щоб не підсох, і покласти в холодильник.

    курд готовий
    курд готовий
  5. Корж можна робити стандартно з печива з маслом. Але особисто мені набридла його надмірна жорсткість, і я вирішила цього разу зробити основу з звичайного пісочного тіста.

    розтерти борошно з маслом в крихту
    розтерти борошно з маслом в крихту
  6. Тісто вийшло дуже м'яким, а коржик з нього - ніжним і смачним.

    замісити тісто
    замісити тісто
  7. Тепер начинка. Готується все просто. Спочатку злегка збити яйця з цукром, а потім додати все інше.

    збити яйця з цукром
    збити яйця з цукром
  8. Головне, не збивати сир і творог, щоб вони не насичувалися повітрям, інакше ваш чіз потріскається при випіканні.

    додати сир і творог
    додати сир і творог
  9. Тепер збираємо наш тортик. Дно роз'ємної форми застеляємо папером. Викладаємо пісочне тісто і печемо хвилин 10 при t – 200С.

    спекти корж
    спекти корж
  10. Виймаємо, трохи охолоджуємо, духовку зменшуємо до 180С. Викладаємо на корж творожний шар, зверху - лимонний курд. Акуратно перемішуємо ножем, роблячи мармуровий візерунок.

    викласти начинку і курд
    викласти начинку і курд
  11. Печемо 5 хвилин при t -180С, а потім зменшуємо градус до 140С і печемо ще приблизно годину. Чізкейк готовий, коли він ущільнився по краях, але серединка ще хитається.

    пекти 1 годину
    пекти 1 годину
  12. Через годину змішуємо 500 г сметани і 2 ст.л. цукру, покриваємо готовий чізкейк і повертаємо його в духовку.

    змастити верх сметанним кремом
    змастити верх сметанним кремом
  13. Через 5 хвилин духовку вимикаємо, і наш чізкейк залишається там повільно охолоджуватися.

    пекти 10 хвилин
    пекти 10 хвилин
  14. Коли він повністю охолоне, потрібно покласти його на холод на 6 годин чи більше. Лише після цього він буде готовий до вживання.

    покласти на холод
    покласти на холод
  15. Ось яким гарним і білосніжним він вийшов! Смачного!

    чізкейк готовий
    чізкейк готовий

Оценка 5 / 5 на основе 13190
Домашняя
творог, лимон, сметана
PT120M
PT120M
0

Комментарии

Diana
Diana

ой.как божественно.вы замечательный кулинар очень мне напоминаете мою маму

машенька
машенька

класс!супер!

Елена
Елена

Испекла по Вашему рецептику пирожок, очень понравилось... муж доволен, мурлычет от тортика. Только я не делала слой из сметаны. Спасибо за рецепт!

Константин
Константин

Попытался сделать тортик Почему он прилип к кухонному столу ?!

Елизавета
Елизавета

Наверное, стол был липкий

Ирина
Ирина

Какой сливочный сыр нужно использовать?

Елизавета
Елизавета

Ирина, я беру Альметте.

Елена
Елена

Супер пирожок! Уже два года пеку по вашему рецепту, все спрашивают рецептик, всем ооочень нравится, только я не делаю сливочный крем, просто покрываю сверху лимонным курдом. Спасибо большое за рецептик!

Гульшат
Гульшат

Красота... Сейчас буду печь детям..! Спасибо за рецепт