
Медовая коврижка со сливами
Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день
Наступний рецепт – з серії «все геніальне просто», і знайдено його в одному популярному ЖЖ.
Нехай вас не збентежить слово «коврижка». Ця випічка дасть 100 очок уперед багатьом пирогам. Готується миттєво (самі побачите), не вимагає ніяких особливих навичок і талантів, а результат виходить чудовим!
Коврижка така пишна, повітряна! З'їдається майже відразу ж.
Її можна робити і без фруктів, але з кислуватою добавкою вона набагато смачніша.
Замість використаних мною слив можна взяти щось інше, наприклад, ягоди.
Відразу передбачу питання про заморожені добавки: сама не пробувала, але думаю, що підійдуть.
Теги
Ингредиенты
- 100г вершкового масла
- 1/2 ч. л. соди
- 4 ст. л. цукру
- 250 г борошна
- 2 яйця
- 150 г сметани
- 150 г рідкого меду
- щіпка солі
- 15 штук слив
Приготовление
Борошно просіяти з цукром, сіллю та содою. Розтерти з маслом в крихту.
розтерти борошно з маслом в крихту Окремо змішати мед, яйця та сметану.
окремо змішати мед, яйця та сметану З'єднати обидві суміші в одну, добре перемішати. Якщо тісто дуже густе, можна влити трохи кефіру (~ 50 мл).
з'єднати обидві суміші в одну Сливи розрізати навпіл і вийняти кісточки. Тісто викласти у форму, вистелену папером, тонким шаром. Зверху розкласти половинки слив, розрізом догори. Сливи не потрібно «притоплювати» в тісті - тісто само підніметься і охопить сливи з усіх боків. Якщо сливи «притопити», то вони після випічки опиняться глибоко в тісті.
викласти тісто на деко, зверху викласти сливи Випікати при t-180°C 30-40 хвилин. Якщо верх почне сильно рум'яніти раніше часу, накрийте коврижку фольгою (правда, мені це жодного разу не знадобилося).
пекти до готовності Готову коврижку охолодити і розрізати на шматочки. Приємного апетиту!
коврижка готова
Комментарии
Удивили...