Рецепт Медовая коврижка со сливами с фото

Медовая коврижка со сливами

Рецепт на 12 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на детский праздник на встречу с друзьями на каждый день

Наступний рецепт – з серії «все геніальне просто», і знайдено його в одному популярному ЖЖ.
Нехай вас не збентежить слово «коврижка». Ця випічка дасть 100 очок уперед багатьом пирогам. Готується миттєво (самі побачите), не вимагає ніяких особливих навичок і талантів, а результат виходить чудовим!
Коврижка така пишна, повітряна! З'їдається майже відразу ж.
Її можна робити і без фруктів, але з кислуватою добавкою вона набагато смачніша.
Замість використаних мною слив можна взяти щось інше, наприклад, ягоди.
Відразу передбачу питання про заморожені добавки: сама не пробувала, але думаю, що підійдуть.

Теги

сливы, мед, сметана

Ингредиенты

  • 100г вершкового масла
  • 1/2 ч. л. соди
  • 4 ст. л. цукру
  • 250 г борошна
  • 2 яйця
  • 150 г сметани
  • 150 г рідкого меду
  • щіпка солі
  • 15 штук слив

Приготовление

  1. Борошно просіяти з цукром, сіллю та содою. Розтерти з маслом в крихту.

    розтерти борошно з маслом в крихту
    розтерти борошно з маслом в крихту
  2. Окремо змішати мед, яйця та сметану.

    окремо змішати мед, яйця та сметану
    окремо змішати мед, яйця та сметану
  3. З'єднати обидві суміші в одну, добре перемішати. Якщо тісто дуже густе, можна влити трохи кефіру (~ 50 мл).

    з'єднати обидві суміші в одну
    з'єднати обидві суміші в одну
  4. Сливи розрізати навпіл і вийняти кісточки. Тісто викласти у форму, вистелену папером, тонким шаром. Зверху розкласти половинки слив, розрізом догори. Сливи не потрібно «притоплювати» в тісті - тісто само підніметься і охопить сливи з усіх боків. Якщо сливи «притопити», то вони після випічки опиняться глибоко в тісті.

    викласти тісто на деко, зверху викласти сливи
    викласти тісто на деко, зверху викласти сливи
  5. Випікати при t-180°C 30-40 хвилин. Якщо верх почне сильно рум'яніти раніше часу, накрийте коврижку фольгою (правда, мені це жодного разу не знадобилося).

    пекти до готовності
    пекти до готовності
  6. Готову коврижку охолодити і розрізати на шматочки. Приємного апетиту!

    коврижка готова
    коврижка готова
Оценка 5 / 5 на основе 11179
Домашняя
сливы, мед, сметана
PT60M
PT60M
0

Комментарии

lassie-altynka@mail.ru
lassie-altynka@mail.ru

спс огромное очень вкусно)

Просто мама
Просто мама

Удивили...