Рецепт Бананово-йогуртовий пиріг с фото

Бананово-йогуртовий пиріг

Рецепт на 8 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

Бувають такі дні, коли холодильник вже майже порожній, а до магазину доїхати ще ніхто не встиг. І чомусь саме в такі дні жахливо починає хотітися чого-небудь смачненького. Під впливом такого чревоугодництва найчастіше народжуються дуже приємні речі. Ось одна з них, що народилася з залишків борошна, кволого самітнього банана і забутого в надрах холодильника йогурту. Результат перевершив усі мої найсміливіші очікування, і рецепт було урочисто вписано до кулінарної книги. Начинка виходить дуже ніжною і повітряною, а тісто - неймовірно розсипчастим через кукурудзяне борошно. Розтанулі шматочки шоколаду якнайкраще доповнюють усю цю творчість своєю легкою гірчинкою. Адже: банан - йогурт - шоколад - це ж класичне поєднання!

Теги

йогурт, банан, кукурузная мука

Ингредиенты

Для тіста:

  • 130 г пшеничного борошна
  • 70 г кукурудзяного борошна
  • 100 г вершкового масла
  • щіпка солі
  • 2 ст. л. цукрової пудри або цукру
  • жовток

Для начинки:

  • 250-300 мл натурального йогурту
  • 2 банани
  • 2 яйця + білок, що залишився від тіста
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 3 ст. л. манки
  • 2-3 ст. л. коричневого цукру або звичайного
  • шматочок чорного шоколаду, приблизно 20 г

Приготовление

  1. Тісто пісочне. Змішуємо обидва види борошна, сіль та цукор. Охолоджене масло дрібно рубаємо і розтираємо з борошном на крихту. Вмішуємо жовток. Якщо тісто не дуже гладке, додаємо трохи холодної води. Замішуємо швидко, щоб масло не встигло розтанути.

    Викладаємо тісто у змащену маслом форму для випічки.

    Ставимо форму з тістом у холодильник на півгодини чи більше, а потім випікаємо 5-7 хвилин при t 180°С.

    приготувати тісто та укласти його у форму
    приготувати тісто та укласти його у форму
  2. З начинкою все елементарно.

    Збиваємо йогурт з яйцями, білком, цукром і ваніллю. Додаємо манку.

    приготувати заливку
    приготувати заливку
  3. Банани ріжемо кружечками.

    На корж викласти банани. Залити йогуртовою сумішшю, а зверху покласти шоколад.

    викласти на корж банани
    викласти на корж банани
    залити та посипати шоколадом
    залити та посипати шоколадом
  4. Випікати при t 160-180°С до готовності начинки та золотистого кольору, приблизно півгодини.

    Охолодити та подавати.

    Смачного!

    пиріг готовий
    пиріг готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11133
Домашняя
йогурт, банан, кукурузная мука
PT60M
PT60M
0

Комментарии