
Бананово-йогуртовий пиріг
Рецепт на 8 порций 45-60 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
Бувають такі дні, коли холодильник вже майже порожній, а до магазину доїхати ще ніхто не встиг. І чомусь саме в такі дні жахливо починає хотітися чого-небудь смачненького. Під впливом такого чревоугодництва найчастіше народжуються дуже приємні речі. Ось одна з них, що народилася з залишків борошна, кволого самітнього банана і забутого в надрах холодильника йогурту. Результат перевершив усі мої найсміливіші очікування, і рецепт було урочисто вписано до кулінарної книги. Начинка виходить дуже ніжною і повітряною, а тісто - неймовірно розсипчастим через кукурудзяне борошно. Розтанулі шматочки шоколаду якнайкраще доповнюють усю цю творчість своєю легкою гірчинкою. Адже: банан - йогурт - шоколад - це ж класичне поєднання!
Теги
йогурт, банан, кукурузная мука
Ингредиенты
Для тіста:
- 130 г пшеничного борошна
- 70 г кукурудзяного борошна
- 100 г вершкового масла
- щіпка солі
- 2 ст. л. цукрової пудри або цукру
- жовток
Для начинки:
- 250-300 мл натурального йогурту
- 2 банани
- 2 яйця + білок, що залишився від тіста
- 1 пакетик ванільного цукру
- 3 ст. л. манки
- 2-3 ст. л. коричневого цукру або звичайного
- шматочок чорного шоколаду, приблизно 20 г
Приготовление
-
Тісто пісочне. Змішуємо обидва види борошна, сіль та цукор. Охолоджене масло дрібно рубаємо і розтираємо з борошном на крихту. Вмішуємо жовток. Якщо тісто не дуже гладке, додаємо трохи холодної води. Замішуємо швидко, щоб масло не встигло розтанути.
Викладаємо тісто у змащену маслом форму для випічки.
Ставимо форму з тістом у холодильник на півгодини чи більше, а потім випікаємо 5-7 хвилин при t 180°С.
приготувати тісто та укласти його у форму -
З начинкою все елементарно.
Збиваємо йогурт з яйцями, білком, цукром і ваніллю. Додаємо манку.
приготувати заливку -
Банани ріжемо кружечками.
На корж викласти банани. Залити йогуртовою сумішшю, а зверху покласти шоколад.
викласти на корж банани залити та посипати шоколадом -
Випікати при t 160-180°С до готовності начинки та золотистого кольору, приблизно півгодини.
Охолодити та подавати.
Смачного!
пиріг готовий
Комментарии