
Жульєн з креветками та мідіями
Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить просто блюдо недорогое запекать всем остальным на праздник на романтический ужин на каждый день
Наш «російський» жульєн має великий успіх і у господинь, і у гостей. Готується він просто і швидко, з легкістю вбирає в себе залишки різних продуктів, якими, як відомо, грішить практично кожен холодильник, не вередує, як якийсь суфле, і завжди виходить смачним.
З наших, «російських» жульєнів я більше за все люблю варіант з мідіями та креветками. На мій смак, він ніжніший і не встиг так набриднути, як його курячі та грибні побратими.
Теги
Ингредиенты
- 250 г заморожених очищених креветок
- 250 г заморожених мідій
- 1-2 зубчики часнику
- 2 ст. л. борошна
- 50 мл білого вина
- 200 мл вершків жирністю 20%
- сік половини лимона
- 30 г вершкового масла
- 150 г тертого сиру
- сіль, перець
Приготовление
-
Креветки і мідії розморозити.
Часник очистити і дрібно нарізати. Розтопити масло, обсмажити в ньому часник, 1 хв.
Додати креветки і мідії, влити вино. Готувати на середньому вогні хвилин 5.
Потушкувати морепродукти у вині з часником -
Влити вершки, прогріти.
Влити вершки -
Всипати борошно і довести до загусання, постійно помішуючи.
Всипати борошно -
Приправити лимонним соком, посолити, поперчити на смак.
Приправити спеціями та лимонним соком -
Розкласти по формочках для запікання, посипати тертим сиром.
Розкласти по формочках і посипати сиром -
Запікати за t° – 200С до зарум'янення сиру.
Подавати гарячим.
Готово
Комментарии
Это очень-очень, ну просто очень ВКУСНО!!!