Рецепт Жульєн з креветками та мідіями с фото

Жульєн з креветками та мідіями

Рецепт на 4 порций до 30 минут готовить просто блюдо недорогое запекать всем остальным на праздник на романтический ужин на каждый день

Наш «російський» жульєн має великий успіх і у господинь, і у гостей. Готується він просто і швидко, з легкістю вбирає в себе залишки різних продуктів, якими, як відомо, грішить практично кожен холодильник, не вередує, як якийсь суфле, і завжди виходить смачним.
З наших, «російських» жульєнів я більше за все люблю варіант з мідіями та креветками. На мій смак, він ніжніший і не встиг так набриднути, як його курячі та грибні побратими.

Теги

креветки, мидии, сливки

Ингредиенты

  • 250 г заморожених очищених креветок
  • 250 г заморожених мідій
  • 1-2 зубчики часнику
  • 2 ст. л. борошна
  • 50 мл білого вина
  • 200 мл вершків жирністю 20%
  • сік половини лимона
  • 30 г вершкового масла
  • 150 г тертого сиру
  • сіль, перець

Приготовление

  1. Креветки і мідії розморозити.

    Часник очистити і дрібно нарізати. Розтопити масло, обсмажити в ньому часник, 1 хв.

    Додати креветки і мідії, влити вино. Готувати на середньому вогні хвилин 5.

    Потушкувати морепродукти у вині з часником
    Потушкувати морепродукти у вині з часником
  2. Влити вершки, прогріти.

    Влити вершки
    Влити вершки
  3. Всипати борошно і довести до загусання, постійно помішуючи.

    Всипати борошно
    Всипати борошно
  4. Приправити лимонним соком, посолити, поперчити на смак.

    Приправити спеціями та лимонним соком
    Приправити спеціями та лимонним соком
  5. Розкласти по формочках для запікання, посипати тертим сиром.

    Розкласти по формочках і посипати сиром
    Розкласти по формочках і посипати сиром
  6. Запікати за t° – 200С до зарум'янення сиру.

    Подавати гарячим.

    Готово
    Готово
Оценка 5 / 5 на основе 972
Домашняя
креветки, мидии, сливки
PT30M
PT30M
0

Комментарии

Ирина С.-Л.
Ирина С.-Л.

Это очень-очень, ну просто очень ВКУСНО!!!