
Компот з аличі на зиму
Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить просто очень дешевое блюдо стерилизовать плита всем остальным на каждый день
Компот з аличі на зиму - справжній вітамінний напій, який прикрасить ваш стіл у холодну пору року. Давайте разом створимо цей ароматний і яскравий компот з терпким солодкуватим смаком, що зберігає в собі всю природну свіжість аличі.
Теги
алыча, лимон, сахар, консервация, на зиму, закрутка
Ингредиенты
- Алича - 1/4 від 3-літрової банки
- Лимон - 2-3 шматочки на 3-літрову банку
- Цукор - 1 склянка на 3-літрову банку
- Вода - для стерилізації
Приготовление
Підготуйте свіжу аличу, добре промийте її.
Візьміть добре вимиті 3-літрові банки та наповніть їх на 1/4 банки аличею.
Наріжте 2-3 шматочки лимона і додайте їх в кожну 3-літрову банку з аличею.
Покладіть 1 склянку цукру в кожну банку, регулюючи кількість відповідно до вашого смаку.
Залити окропом банки з аличею, лимоном і цукром, щільно закрити кришками і залишити на кілька хвилин, щоб інгредієнти настоялися.
Поставте банки з напоєм у велику каструлю, залити окропом так, щоб вода покрила їх до горлечка банки.
Проведіть стерилізацію компоту протягом 15-20 хвилин після закипання води в каструлі.
Після стерилізації, обережно витягніть банки з каструлі і закатайте їх кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте ковдрою, залиште їх так на 5-7 годин, а краще на ніч.
Тепер ваш чудовий компот з червоної аличі готовий до тривалого зберігання! Приємного апетиту і насолоджуйтеся яскравими смаками літа в зимовий час!
Компот з аличі на зиму
Комментарии