Рецепт Шоколадно-вишневий торт з глазур'ю с фото

Шоколадно-вишневий торт з глазур'ю

Рецепт на 8 порций 60-120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным на детский праздник на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день

Представляю вашій увазі шедевр у світі кондитерського мистецтва - Шоколадно-вишневий торт з глазур'ю. Це незвичайне творіння, де зливаються воєдино шовковиста ніжність шоколадних коржів та вишукана солодкість стиглої вишні. Кожен шматочок цього торта - це занурення у чуттєвий світ, де пристрасть шоколаду зливається з яскравістю вишневого смаку, а глазур, немов вишукана поезія, огортає його і надає вишуканий фінальний штрих. Дозвольте цьому торту стати невід'ємною частиною вашого свята чи приводом для радості в будні дні.

Теги

яйца, мука, сливочное масло, какао

Ингредиенты

На форму діаметром 19-22 см.

Тісто:

  • 2 яйця
  • 200 г цукру
  • 200 мл молока
  • 90 г олії
  • 200 г борошна
  • 40 г какао
  • 1/2 ч.л. солі
  • 1 ч.л. соди
  • 1 ст.л. оцту
  • 200-300 г вишні

Крем:

  • 150 г вершкового масла
  • 100 г цукрової пудри

Глазур:

  • 40 г какао
  • 100 г цукру
  • 150 г сметани
  • 60 г вершкового масла

Приготовление

  1. У великій мисці просійте борошно та какао. Додайте цукор, сіль і соду. Добре перемішайте.

  2. В окремій мисці з'єднайте молоко, олію та яйця. Влити в сухі інгредієнти і добре перемішати до однорідного тіста.

  3. Додайте оцет чи лимонний сік і ще раз перемішайте.

  4. В іншій мисці посипте вишню борошном і перемішайте, щоб кожна ягода була вкрита тонким шаром.

  5. Попередньо розігрійте духовку до 180°С.

  6. Викладіть 1/3 тіста у змащену форму діаметром 19-22 см. Розподіліть половину вишні. Повторіть з другою 1/3 тіста та рештою вишні. Викладіть останню 1/3 тіста.

  7. Випікайте корж 30-40 хв до готовності, перевіряючи дерев'яною шпажкою.

  8. Дайте коржу охолонути в формі 15-20 хв, потім акуратно вийміть.

  9. Зніміть пергамент, дайте коржу повністю охолонути.

  10. Зріжте верхню кірку коржа та подрібніть на крихти.

  11. Виберіть рівніший бік коржа для глазурі, краще перевернути догори дном.

  12. Приготуємо крем: з'єднайте масло кімнатної температури з цукровою пудрою, збийте міксером до пишної маси.

  13. Розріжте торт на 2 рівні частини, змастіть нижню частину кремом. Зверху викладіть другу частину коржа.

  14. У каструлі з'єднайте какао, цукор і сметану. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть 1,5 хв на малому вогні.

  15. Зніміть з вогню, додайте масло, перемішайте до розчинення.

  16. Залиште 2 ст.л. глазурі. Рештою полийте торт, рівномірно розподіліть. Проколіть паличкою бульбашки.

  17. Коли глазур застигне, прикрасьте боки торта крихтами. Торт готовий! Подавайте та насолоджуйтеся!

    Шоколадно-вишневий торт з глазур'ю
    Шоколадно-вишневий торт з глазур'ю
Оценка 5 / 5 на основе 11690
Домашняя
яйца, мука, сливочное масло, какао
PT120M
PT120M
0

Комментарии