
Шоколадно-вишневий торт з глазур'ю
Рецепт на 8 порций 60-120 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным на детский праздник на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Представляю вашій увазі шедевр у світі кондитерського мистецтва - Шоколадно-вишневий торт з глазур'ю. Це незвичайне творіння, де зливаються воєдино шовковиста ніжність шоколадних коржів та вишукана солодкість стиглої вишні. Кожен шматочок цього торта - це занурення у чуттєвий світ, де пристрасть шоколаду зливається з яскравістю вишневого смаку, а глазур, немов вишукана поезія, огортає його і надає вишуканий фінальний штрих. Дозвольте цьому торту стати невід'ємною частиною вашого свята чи приводом для радості в будні дні.
Теги
яйца, мука, сливочное масло, какао
Ингредиенты
На форму діаметром 19-22 см.
Тісто:
- 2 яйця
- 200 г цукру
- 200 мл молока
- 90 г олії
- 200 г борошна
- 40 г какао
- 1/2 ч.л. солі
- 1 ч.л. соди
- 1 ст.л. оцту
- 200-300 г вишні
Крем:
- 150 г вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
Глазур:
- 40 г какао
- 100 г цукру
- 150 г сметани
- 60 г вершкового масла
Приготовление
У великій мисці просійте борошно та какао. Додайте цукор, сіль і соду. Добре перемішайте.
В окремій мисці з'єднайте молоко, олію та яйця. Влити в сухі інгредієнти і добре перемішати до однорідного тіста.
Додайте оцет чи лимонний сік і ще раз перемішайте.
В іншій мисці посипте вишню борошном і перемішайте, щоб кожна ягода була вкрита тонким шаром.
Попередньо розігрійте духовку до 180°С.
Викладіть 1/3 тіста у змащену форму діаметром 19-22 см. Розподіліть половину вишні. Повторіть з другою 1/3 тіста та рештою вишні. Викладіть останню 1/3 тіста.
Випікайте корж 30-40 хв до готовності, перевіряючи дерев'яною шпажкою.
Дайте коржу охолонути в формі 15-20 хв, потім акуратно вийміть.
Зніміть пергамент, дайте коржу повністю охолонути.
Зріжте верхню кірку коржа та подрібніть на крихти.
Виберіть рівніший бік коржа для глазурі, краще перевернути догори дном.
Приготуємо крем: з'єднайте масло кімнатної температури з цукровою пудрою, збийте міксером до пишної маси.
Розріжте торт на 2 рівні частини, змастіть нижню частину кремом. Зверху викладіть другу частину коржа.
У каструлі з'єднайте какао, цукор і сметану. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Варіть 1,5 хв на малому вогні.
Зніміть з вогню, додайте масло, перемішайте до розчинення.
Залиште 2 ст.л. глазурі. Рештою полийте торт, рівномірно розподіліть. Проколіть паличкою бульбашки.
Коли глазур застигне, прикрасьте боки торта крихтами. Торт готовий! Подавайте та насолоджуйтеся!
Шоколадно-вишневий торт з глазур'ю
Комментарии