
Картопляна запіканка з сиром та шавлієм
Рецепт на 6 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое запекать детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на каждый день
А в мене для вас чергова овочева запіканка!
На цей раз - максимально проста і швидка, без усяких хитрощів. Хоча ні... хитрощі будуть. Вам знадобиться шавлій.
Ми звикли асоціювати його з хворобами та всякими полосканнями, і в нашій культурі якось не прийнято додавати його в їжу. Відстали ми від прогресивної Європи, скажу я вам! Там шавлій кладуть просто направо-наліво.
Теги
Ингредиенты
- 1 кг картоплі
- 2 цибулини
- 100 г сиру
- 250 г (або більше) помідорів черрі (можна взяти і звичайні помідори, але з черрі виходить і гарніше, і смачніше)
- сіль та перець за смаком
- 3 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. сухого шавлію
Приготовление
-
Картоплю почистити, нарізати кружками і відварити 7 хвилин у підсоленій воді.
Потім злити і змішати з 2 столовими ложками рослинної олії.
Відварити картоплю -
Цибулю нарізати напівкільцями і обсмажити в залишеній олії 10 хвилин з додаванням солі, перцю та шавлію.
Обсмажити цибулю -
Духовку розігріти до 170С.
У форму викласти спочатку кружальця картоплі, зверху цибулю.
Викласти в форму картоплю та цибулю -
Накрити шматочками сиру, зверху розкласти половинки помідорів. Можна трохи збризнути олією.
Накрити сиром, прикрасити помідорами -
Запікати 15-20 хвилин.
Подавати гарячою.
Запекти -
У нас в родині така запіканка зникає ввечері вся - така вона приємна і легка. А шавлій надає їй неповторний аромат!
Смачного!
Запіканка нарізана Готово
Комментарии