Рецепт Хала (єврейський святковий хліб) с фото

Хала (єврейський святковий хліб)

Рецепт на 4 порций более 120 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать духовка Еврейская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день

Сьогодні я поділюся з вами рецептом чарівного єврейського святкового хліба, відомого як хала. Уявіть собі аромат свіжоспеченої хлібної скоринки, коли вона залишає духовку, змушуючи все навколо пахнути домашнім затишком. Готові зануритися у світ ароматних спецій та традицій? Тож почнімо!

Підготовка цього чудового хліба займе у вас всього кілька хвилин, а повний час приготування до готовності складе близько 2 годин. Так, це може здатися довгим очікуванням, але я запевняю вас, що кожна хвилина того варта.

Теги

мука, дрожжи, яйца

Ингредиенты

  • 500 г борошна
  • 7 г сухих дріжджів
  • 2 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 2 яйця
  • 200 мл теплої води
  • 100 г м'якого вершкового масла

Приготовление

  1. У великій мисці з'єднайте борошно, цукор, сіль та сухі дріжджі. Подібно до того, як збираються друзі на свято, ці інгредієнти створюють основу для чарівної хали.

  2. В іншій мисці збийте яйця, додайте теплу воду та м'яке вершкове масло. Немов обійми, що пов'язують родину під час свят, змішайте ці інгредієнти разом.

  3. Невеликими порціями додавайте рідку суміш у сухі інгредієнти та почніть замішувати тісто. Уявіть, що ви ліпите найпрекрасніші форми з глини і вони набувають ідеальної текстури.

  4. Перекладіть тісто на чисту поверхню і продовжуйте місити його близько 10 хвилин, поки воно не стане однорідним та еластичним.

  5. Поверніть тісто в миску, накрийте його чистою серветкою чи рушником і залиште на 1 годину для підйому.

  6. Після того, як тісто подвоїться в розмірі, розділіть його на 2 рівні частини. Сформуйте з кожної частини гарні хлібні косички.

  7. Укладіть косички на деко, встелене пергаментом, залиште на 30 хв для остаточного підйому.

  8. Попередньо розігрійте духовку до 180°С. Перед випічкою зробіть надрізи на поверхні хліба.

  9. Випікайте халу 30-40 хв до золотавого кольору.

  10. Трохи охолодіть перед нарізанням і подачею.

Оценка 5 / 5 на основе 21643
Домашняя
мука, дрожжи, яйца
PT240M
PT240M
0

Комментарии