
Хала (єврейський святковий хліб)
Рецепт на 4 порций более 120 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать духовка Еврейская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим на каждый день
Сьогодні я поділюся з вами рецептом чарівного єврейського святкового хліба, відомого як хала. Уявіть собі аромат свіжоспеченої хлібної скоринки, коли вона залишає духовку, змушуючи все навколо пахнути домашнім затишком. Готові зануритися у світ ароматних спецій та традицій? Тож почнімо!
Підготовка цього чудового хліба займе у вас всього кілька хвилин, а повний час приготування до готовності складе близько 2 годин. Так, це може здатися довгим очікуванням, але я запевняю вас, що кожна хвилина того варта.
Теги
Ингредиенты
- 500 г борошна
- 7 г сухих дріжджів
- 2 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка солі
- 2 яйця
- 200 мл теплої води
- 100 г м'якого вершкового масла
Приготовление
У великій мисці з'єднайте борошно, цукор, сіль та сухі дріжджі. Подібно до того, як збираються друзі на свято, ці інгредієнти створюють основу для чарівної хали.
В іншій мисці збийте яйця, додайте теплу воду та м'яке вершкове масло. Немов обійми, що пов'язують родину під час свят, змішайте ці інгредієнти разом.
Невеликими порціями додавайте рідку суміш у сухі інгредієнти та почніть замішувати тісто. Уявіть, що ви ліпите найпрекрасніші форми з глини і вони набувають ідеальної текстури.
Перекладіть тісто на чисту поверхню і продовжуйте місити його близько 10 хвилин, поки воно не стане однорідним та еластичним.
Поверніть тісто в миску, накрийте його чистою серветкою чи рушником і залиште на 1 годину для підйому.
Після того, як тісто подвоїться в розмірі, розділіть його на 2 рівні частини. Сформуйте з кожної частини гарні хлібні косички.
Укладіть косички на деко, встелене пергаментом, залиште на 30 хв для остаточного підйому.
Попередньо розігрійте духовку до 180°С. Перед випічкою зробіть надрізи на поверхні хліба.
Випікайте халу 30-40 хв до золотавого кольору.
Трохи охолодіть перед нарізанням і подачею.
Комментарии