
Бір'яні
Рецепт на 4 порций более 120 минут готовить не сложно дешевое блюдо варить тушить жарить плита Индийская кухня детям до 1 года детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на каждый день
Сьогодні я вирішив поділитися з вами одним з моїх улюблених рецептів - бір'яні! Якщо ви любите ароматні спеції, соковитий рис та сочні шматочки м'яса чи овочів, то цей рецепт точно для вас. Приготування бір'яні може зайняти деякий час, але я обіцяю, що кожна хвилина, витрачена на цей процес, варта того.
Теги
Ингредиенты
- Рис - 2 склянки
- М'ясо (курка, баранина чи яловичина) - 500 г
- Цибуля - 2 середні головки
- Часник - 4 зубчики
- Помідори - 2 шт
- Морква - 1 шт
- Спеції (коріандр, куркума, імбир, кардамон, гвоздика, кориця, чилі) - до смаку
- Олія - 3 столові ложки
- Сіль - до смаку
Приготовление
Підготовка інгредієнтів
Перед тим як приступити до готування, потрібно підготувати всі інгредієнти. Почистіть і наріжте цибулю та моркву дрібними кубиками. Використовуйте свіжі помідори, щоб отримати більш насичений смак. І не забудьте подрібнити часник - його аромат надаватиме особливе чарівне оздоблення нашій страві.
Обсмаження м'яса та овочів
Розігрійте сковороду на середньому вогні і додайте олію. Коли олія розігріється, киньте в неї нашу ароматну суміш з цибулі, моркви і часнику. Підсмажте їх до золотистого кольору, поки аромат не наповнить вашу кухню. Потім додайте м'ясо і обсмажте його до рум'яної скоринки.
Додавання спецій та рису
Тепер прийшов час для наших улюблених спецій. Посипте у сковорідку куркуму, коріандр, імбир, кардамон, гвоздику і корицю - саме вони створять неповторний аромат бір'яні. Додайте перець чилі для тих, хто любить гостреньке. Ретельно перемішайте всі інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися по м'ясу та овочах. А тепер наш секретний інгредієнт - рис. Акуратно викладіть його у сковороду, додайте трохи солі і обережно перемішайте.
Приготування бір'яні
Тепер настав час додати воду. Налийте у сковороду гарячу воду, щоб вона покрила рис і м'ясо. Помідори теж знайшли своє місце - поріжте їх на шматочки і додайте у сковороду. Прикрийте кришкою і дайте бір'яні томитися на слабкому вогні близько 30 хвилин, поки рис не стане м'яким і ароматним.
Подача та дегустація
Нарешті, ваша бір'яні готова! Зніміть сковороду з вогню і обережно змішайте рис з м'ясом і овочами. Розлляйте на тарілки і прикрасьте свіжою зеленню чи кінзою. Подумайте про те, яке щастя розділити цей ароматний і ситний обід з близькими і друзями.
Комментарии