
Горохове пюре з морським гребінцем
Рецепт на 4 порций 45-60 минут готовить очень просто дешевое блюдо жарить плита детям старше 3 лет подросткам всем остальным к Новому Году на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Сьогодні у нас на обід - ніжне та ароматне горохове пюре з морським гребінцем. Ця страва проста у приготуванні, але при цьому неймовірно смачна і поживна. Горошок після варіння перетворюється на ніжну пюрешку, яку доповнюють соковиті морські гребінці. Одним словом, смакота! Давайте почнемо готувати!
Теги
горох, масло, бульон, гребешки
Ингредиенты
- 1 чашка сушеного гороху, попередньо звареного
- 2 столові ложки оливкової олії
- 1 цибулина, нарізана
- 2 зубчики часнику, подрібнені
- 1 стебло селери, нарізане
- 1 лавровий лист
- 2 чашки курячого бульйону
- Сіль та перець за смаком
- 200 г морського гребінцю
- 1 столова ложка вершкового масла
- Сік лимона
Приготовление
У каструлі змішайте горох, цибулю, часник, селеру, лавровий лист і курячий бульйон. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні до м'якості гороху, приблизно 20-25 хвилин.
Приберіть лавровий лист і подрібніть вміст у блендері або скористайтеся погружним блендером, поки не отримаєте гладку консистенцію. Перелийте назад у каструлю і тримайте на слабкому вогні.
У сковороді на середньому вогні розігрійте оливкову олію і обсмажте морський гребінець до золотистої скоринки, приблизно 2-3 хвилини з кожного боку. Додайте вершкове масло і сік лимона. Перемішайте і зніміть з вогню.
Подавайте горохове пюре у глибокій тарілці і прикрасьте морським гребінцем. Подавайте гарячим.
Комментарии