
Ягідний чізкейк без випічки від Джеймі Олівера
Рецепт на 6 порций 30-45 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо охлаждать холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам худеющим к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Перед вами не просто рецепт, а справжній кулінарний шедевр від відомого шеф-кухаря Джеймі Олівера - Ягідний чізкейк без випічки. Цей десерт не тільки виглядає приголомшливо, але й має неповторний смак, який радуватиме вас та ваших близьких. Якщо ви готові приступити до приготування, то слідуйте моїм інструкціям, і ви отримаєте чудовий десерт, котрий порадує всіх ваших гостей.
Теги
Ингредиенты
- 200 г печива
- 75 г вершкового масла
- 600 г сиру сливочного
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 250 мл вершків для збивання
- 100 г джему (на вибір)
- 12 г желатину
- 50 г свіжих ягід (на вибір)
Приготовление
Подрібніть печиво в блендері та змішайте його з розтопленим маслом. Розподіліть суміш по дну форми діаметром 23 см, утрамбуйте та поставте в холодильник на 20 хвилин.
У великій мисці змішайте сир з ванільним екстрактом. В іншій мисці збийте вершки до стану рідкої сметани та додайте їх до сиру разом з 1 1⁄2 чайної ложки джему. Добре перемішайте до однорідності.
Викладіть отриману суміш на охолоджену основу з печива у формі, рівномірно розподіліть по всій поверхні та вирівняйте шаром в 1 см.
Додайте 1 1⁄2 столової ложки джему в начинку, що залишилася, перемішайте та викладіть ще один шар в 1 см на попередній.
Повторіть попередній крок, поки до краю форми не залишиться 1 см, щоб домогтися ефекту плавного переходу кольору від світлішого до темнішого.
Поставте чізкейк у холодильник на декілька годин, щоб він застиг.
Замочіть желатин у холодній воді відповідно до інструкції на упаковці. У каструлі на повільному вогні проваріть джем, що залишився (залиште приблизно 1/3 початкової кількості) разом з водою та 50 г свіжих ягід. Додайте желатин та перемішайте, потім залиште на півгодини в холодильнику, щоб він застиг.
Обережно розподіліть желе, що застигло, на верхній поверхні чізкейка та поставте десерт стигнути. Для кращого результату рекомендується залишити чізкейк у холодильнику на 1-2 години, щоб желе повністю застигло.
Після охолодження готовий чізкейк можна прикрасити свіжими ягодами, нарізаними шматочками або цілими. Викладіть ягоди на верхню поверхню чізкейка в желе та обережно подавайте на стіл.
Насолоджуйтесь своїм домашнім ягідним чізкейком без випічки від Джеймі Олівера!
Комментарии