Рецепт Італійський зелений соус песто з ароматним фундуком с фото

Італійський зелений соус песто з ароматним фундуком

Рецепт на 6 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо без термической обработки Итальянская кухня на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Соус песто - один з найвідоміших італійських соусів, який став популярний не лише в Італії, а й у всьому світі завдяки своєму унікальному смаку та універсальності. Він чудово поєднується з пастою, м'ясом, рибою, овочами і може використовуватися як основний соус, маринад, апетитний діп чи додаток до страви. Головним інгредієнтом соусу песто є свіжий базилік, який надає йому неповторний аромат і смак. Найпопулярнішою є традиційна рецептура з додаванням кедрового горіха (у нашому випадку фундука).

Теги

базилик, фундук, пармезан

Ингредиенты

  • Свіже листя базиліку - близько 2 великих пучків або 60 грам;
  • Часник - 2 зубчики;
  • Оливкова олія - 120 мл;
  • Сир Пармезан - 50 грам;
  • Фундук - 50 грам;
  • Сіль та перець за смаком.

Приготовление

  1. Спочатку необхідно обсмажити фундук на середньому вогні до золотистого кольору та ароматного запаху.

  2. Потім у блендері необхідно змішати базилік, обсмажений фундук, Пармезан, часник, сіль, перець та оливкову олію. Подрібнюємо інгредієнти до гладкої консистенції, і якщо соус вийшов занадто густим, можна додати ще трохи оливкової олії.

  3. Після цього соус можна перелити в скляну банку і закрити кришкою. Соус песто готовий!

  4. Готовий соус песто можна використовувати для приготування пасти, додавати в салати або використовувати як соус до м'яса чи риби. Також можна додати трохи соусу на піцу, щоб надати їй новий смак.

  5. Готовий соус песто можна зберігати в холодильнику в закритому контейнері до 1 тижня. Якщо ви бажаєте зберегти соус на довше, можна заморозити його у формі кубиків льоду.

Оценка 5 / 5 на основе 3514
Домашняя
базилик, фундук, пармезан
PT30M
PT30M
0

Комментарии