
Сирні палички або смачні снеки для перекусу
Рецепт на 15 порций более 120 минут готовить просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет всем остальным на природу на каждый день
Сирні палички - чудова перекуска для будь-якого часу доби. Крім того, їх можна давати з собою дітям до школи, брати на природу чи пікнік, також їх часто використовують як снеки під час перегляду фільму. Готуються вони дуже просто і швидко з мінімальної кількості продуктів, які завжди є в наявності. Посипати сирні палички можна всім чим завгодно - починаючи від різних ковбасок і закінчуючи улюбленим насінням та зеленню. При цьому кожен раз виходить новий та цікавий смак.
Теги
Ингредиенты
- тепла вода - 200 мл
- дріжджі сухі - 1 ч. л.
- цукор - 1 ч. л.
- сіль - 1/2 ч. л.
- борошно - 320-380 г
- сир твердий - 200 г
- яйце - 1 шт
- кунжут і насіння льону - для посипки
- італійські трави - 1 ч. л.
* за бажанням яйце можна замінити на кетчуп + італійські трави
Приготовление
Готуємо інгредієнти для сирних паличок. Слід звернути увагу, що вода повинна бути теплою, приблизно 37-40 градусів.
Перш за все приготуємо опару. Для цього в окрему глибоку миску виливаємо 200 мл теплої води, додаємо 1 чайну ложку сухих дріжджів і 1 ч.л. цукру. Нічого не перемішуємо, просто залишаємо в мисці на 15 хвилин.
Через 15 хвилин на поверхні опари повинна з'явитися ось така невелика шапочка. Додаємо в миску 1/2 чайної ложки солі і невеликими порціями вводимо борошно. Замішуємо тісто.
Накриваємо тісто харчовою плівкою і відправляємо у тепле місце підійматися. На це йому знадобиться приблизно 1 година.
Коли тісто підніметься як мінімум у 2 рази додаємо до нього тертий на великій тертці твердий сир. Підійде абсолютно будь-який сир, який у вас є в холодильнику. Ретельно вмішуємо сир у тісто, до однорідного стану.
Робимо з тіста невеликі смужки, потім кожну з них розрізаємо вздовж гострим ножем, але не до кінця.
З двох смужок робимо тонку косичку.
Кожен жгут змащуємо яйцем і посипаємо італійськими травами. За бажанням можна жгутики змастити кетчупом і посипати травами.
Посипаємо жгутики насінням льону або кунжуту.
Відправляємо жгути у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
Подавати такі сирні палички краще всього з соусом. Вони смачні як в холодному так і в гарячому вигляді.
Комментарии