Рецепт Сирні палички або смачні снеки для перекусу с фото

Сирні палички або смачні снеки для перекусу

Рецепт на 15 порций более 120 минут готовить просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет всем остальным на природу на каждый день

Сирні палички - чудова перекуска для будь-якого часу доби. Крім того, їх можна давати з собою дітям до школи, брати на природу чи пікнік, також їх часто використовують як снеки під час перегляду фільму. Готуються вони дуже просто і швидко з мінімальної кількості продуктів, які завжди є в наявності. Посипати сирні палички можна всім чим завгодно - починаючи від різних ковбасок і закінчуючи улюбленим насінням та зеленню. При цьому кожен раз виходить новий та цікавий смак.

Теги

сыр, дрожжи, вода

Ингредиенты

  • тепла вода - 200 мл
  • дріжджі сухі - 1 ч. л.
  • цукор - 1 ч. л.
  • сіль - 1/2 ч. л.
  • борошно - 320-380 г
  • сир твердий - 200 г
  • яйце - 1 шт
  • кунжут і насіння льону - для посипки
  • італійські трави - 1 ч. л.

* за бажанням яйце можна замінити на кетчуп + італійські трави

Приготовление

  1. Готуємо інгредієнти для сирних паличок. Слід звернути увагу, що вода повинна бути теплою, приблизно 37-40 градусів.

  2. Перш за все приготуємо опару. Для цього в окрему глибоку миску виливаємо 200 мл теплої води, додаємо 1 чайну ложку сухих дріжджів і 1 ч.л. цукру. Нічого не перемішуємо, просто залишаємо в мисці на 15 хвилин.

  3. Через 15 хвилин на поверхні опари повинна з'явитися ось така невелика шапочка. Додаємо в миску 1/2 чайної ложки солі і невеликими порціями вводимо борошно. Замішуємо тісто.

  4. Накриваємо тісто харчовою плівкою і відправляємо у тепле місце підійматися. На це йому знадобиться приблизно 1 година.

  5. Коли тісто підніметься як мінімум у 2 рази додаємо до нього тертий на великій тертці твердий сир. Підійде абсолютно будь-який сир, який у вас є в холодильнику. Ретельно вмішуємо сир у тісто, до однорідного стану.

  6. Робимо з тіста невеликі смужки, потім кожну з них розрізаємо вздовж гострим ножем, але не до кінця.

  7. З двох смужок робимо тонку косичку.

  8. Кожен жгут змащуємо яйцем і посипаємо італійськими травами. За бажанням можна жгутики змастити кетчупом і посипати травами.

  9. Посипаємо жгутики насінням льону або кунжуту.

  10. Відправляємо жгути у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

  11. Подавати такі сирні палички краще всього з соусом. Вони смачні як в холодному так і в гарячому вигляді.

Оценка 5 / 5 на основе 2483
Домашняя
сыр, дрожжи, вода
PT240M
PT240M
0

Комментарии