Рецепт Баварський торт-пиріг з яблуками с фото

Баварський торт-пиріг з яблуками

Рецепт на 12 порций более 120 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить выпекать охлаждать духовка плита Немецкая кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Баварський торт-пиріг з яблуками - це не тільки дуже смачний десерт, а й необмежений політ фантазії для кожної господині. Адже змінюючи начинку можна щоразу отримувати новий смак торта. Яблука можна приготувати як у штруделі - з сухофруктами, кокосом і корицею, а можна і зовсім замінити на густий джем з чорниці чи абрикоса. Загалом, експериментуйте. Цей торт-пиріг ще чимось нагадує всім відомий торт «Монастирська оселя». Якщо прибрати час на охолодження продуктів, то готується він не так вже й довго, з простих продуктів. Рекомендую до приготування!

Теги

яблоко, молоко, орехи

Ингредиенты

Начинка:

  • яблука очищені - 1 кг
  • цукор - 4 ст. л.
  • вода - 4 ст. л.

Тісто:

  • борошно - 390 г
  • масло вершкове - 200 г
  • сода - 1/2 ч. л.
  • оцет 9% - 1 ст. л.
  • сметана - 2 ст. л.

Крем:

  • молоко - 1/2 л
  • яйця - 2 шт
  • цукор - 180 г
  • борошно - 2 ст. л.
  • ванільний цукор - 1 ч. л.
  • масло вершкове - 200 г

Посипка:

  • горіхи волоські - 150-200 г

Приготовление

  1. Готуємо продукти для торта-пирога. Борошно просіюємо, масло дістаємо з холодильника заздалегідь, воно має бути кімнатної температури. Яблука для цього рецепту підійдуть абсолютно будь-які.

  2. Перш за все займемося яблуками. Їх необхідно почистити і нарізати невеликими часточками.

  3. У каструлю з товстим дном висипаємо нарізані часточками яблука, додаємо 4 столові ложки води і 4 столові ложки цукру.

  4. Накриваємо каструлю кришкою і на дуже повільному вогні тушкуємо їх після закипання ще хвилин 15-20. Вони повинні стати м'якими і злегка змінити колір.

  5. Протушковані яблука відкидаємо на сито і даємо всій зайвій рідині стекти. Яблука повинні повністю охолонути або бути злегка теплими.

  6. Поки готуються яблука, займемося приготуванням крему. Для цього в окремій глибокій мисці збиваємо 2 яйця міксером.

  7. Тепер додаємо до яєць 180 г цукру та 1 чайну ложку ванільного цукру. Продовжуємо збивати міксером.

  8. Додаємо 2 столові ложки борошна. Злегка перемішуємо.

  9. Вливаємо невеликими порціями 1/2 л молока. Збиваємо міксером до однорідності і крем можна відправляти на вогонь.

  10. Найшвидше такий заварний крем готувати не на водяній бані, а в сковорідці з товстим дном. Головна умова - постійне помішування. Вогонь робимо нижче середнього і постійно силіконовою лопаткою помішуємо крем так, щоб він не прилипав до дна і боків.

  11. Буквально через кілька хвилин крем почне помітно густішати, зменшуємо вогонь до мінімуму і постійно помішуючи варимо ще кілька хвилин. Він повинен вийти густим, залишати сліди від лопатки.

  12. Готовий крем перекладаємо в глибоку миску для охолодження.

  13. Поки охолоджується заварний крем, у глибокій мисці необхідно збити 200 г вершкового масла кімнатної температури. Збиваємо міксером добіла 2-3 хвилини.

  14. Охолоджений заварний крем маленькими порціями вводимо в масло не припиняючи збивати (дуже важливо щоб він був кімнатної температури як і масло). Крем повинен вийти густим і пишним.

  15. Тепер приступимо до приготування тіста. У глибокій мисці змішуємо 390 г просіяного борошна, 200 г вершкового масла кімнатної температури.

  16. Руками вимішуємо борошно і масло в крихту.

  17. Додаємо 2 столові ложки сметани. У склянці гасимо 1 чайну ложку соди 1 столовою ложкою 9% оцту, виливаємо їх в тісто.

  18. Збираємо тісто в купу, довго вимішувати поки нічого не потрібно, головне зібрати всі продукти разом. Залишаємо тісто відпочивати на 5 хвилин.

  19. Через 5 хвилин повертаємося знову до нашого тіста. Його необхідно вимісити руками 3-5 хвилин, за цей час воно стане однорідним і еластичним. Потім скачуємо тісто в довгий пласт і нарізаємо на 9 однакових шматочків.

  20. Кожен шматочок тіста за допомогою скалки розкачуємо у витягнутий прямокутник. З боку викладаємо невеликий шар яблучної начинки, але вона не повинна торкатися країв прямокутника.

  21. Защипуємо кожен край руками і вирівнюємо за допомогою лінійки або шкребка. Якщо тісто раптом трішки порветься - нічого страшного, начинка під час випікання нікуди не втече.

  22. Готові прямокутники викладаємо на деко з пергаментним папером і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Не чекайте сильного зрум'яніння, достатньо щоб низ злегка підрум'янився.

  23. Готовим прямокутникам даємо повністю охолонути і тільки за тим приступаємо до збірки пирога. Викладаємо на тарілку з плоским дном 3 прямокутники і рясно змащуємо їх заварним кремом. Потім зверху викладаємо наступні 3 прямокутники і знову змащуємо кремом. Верх і боки також рясно змащуємо кремом. Якщо крем норовить втекти, то поставте його на 10-15 хвилин у холодильник, з ним буде легше працювати.

  24. Яблука чудово поєднуються з горіхами, тому посипаємо щедро.

  25. Вже сформований пиріг відправляємо в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч. Він повинен добре просочитися.

  26. Готовий торт-пиріг у розрізі дуже схожий на торт «Монастирська оселя».

  27. За рахунок заварного крему торт-пиріг виходить добре просоченим, дуже ніжним і божевільно смачним!

Оценка 5 / 5 на основе 12475
Домашняя
яблоко, молоко, орехи
PT240M
PT240M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии