Баварський торт-пиріг з яблуками
Рецепт на 12 порций более 120 минут готовить не сложно блюдо недорогое тушить выпекать охлаждать духовка плита Немецкая кухня детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Баварський торт-пиріг з яблуками - це не тільки дуже смачний десерт, а й необмежений політ фантазії для кожної господині. Адже змінюючи начинку можна щоразу отримувати новий смак торта. Яблука можна приготувати як у штруделі - з сухофруктами, кокосом і корицею, а можна і зовсім замінити на густий джем з чорниці чи абрикоса. Загалом, експериментуйте. Цей торт-пиріг ще чимось нагадує всім відомий торт «Монастирська оселя». Якщо прибрати час на охолодження продуктів, то готується він не так вже й довго, з простих продуктів. Рекомендую до приготування!
Теги
Ингредиенты
Начинка:
- яблука очищені - 1 кг
- цукор - 4 ст. л.
- вода - 4 ст. л.
Тісто:
- борошно - 390 г
- масло вершкове - 200 г
- сода - 1/2 ч. л.
- оцет 9% - 1 ст. л.
- сметана - 2 ст. л.
Крем:
- молоко - 1/2 л
- яйця - 2 шт
- цукор - 180 г
- борошно - 2 ст. л.
- ванільний цукор - 1 ч. л.
- масло вершкове - 200 г
Посипка:
- горіхи волоські - 150-200 г
Приготовление
Готуємо продукти для торта-пирога. Борошно просіюємо, масло дістаємо з холодильника заздалегідь, воно має бути кімнатної температури. Яблука для цього рецепту підійдуть абсолютно будь-які.
Перш за все займемося яблуками. Їх необхідно почистити і нарізати невеликими часточками.
У каструлю з товстим дном висипаємо нарізані часточками яблука, додаємо 4 столові ложки води і 4 столові ложки цукру.
Накриваємо каструлю кришкою і на дуже повільному вогні тушкуємо їх після закипання ще хвилин 15-20. Вони повинні стати м'якими і злегка змінити колір.
Протушковані яблука відкидаємо на сито і даємо всій зайвій рідині стекти. Яблука повинні повністю охолонути або бути злегка теплими.
Поки готуються яблука, займемося приготуванням крему. Для цього в окремій глибокій мисці збиваємо 2 яйця міксером.
Тепер додаємо до яєць 180 г цукру та 1 чайну ложку ванільного цукру. Продовжуємо збивати міксером.
Додаємо 2 столові ложки борошна. Злегка перемішуємо.
Вливаємо невеликими порціями 1/2 л молока. Збиваємо міксером до однорідності і крем можна відправляти на вогонь.
Найшвидше такий заварний крем готувати не на водяній бані, а в сковорідці з товстим дном. Головна умова - постійне помішування. Вогонь робимо нижче середнього і постійно силіконовою лопаткою помішуємо крем так, щоб він не прилипав до дна і боків.
Буквально через кілька хвилин крем почне помітно густішати, зменшуємо вогонь до мінімуму і постійно помішуючи варимо ще кілька хвилин. Він повинен вийти густим, залишати сліди від лопатки.
Готовий крем перекладаємо в глибоку миску для охолодження.
Поки охолоджується заварний крем, у глибокій мисці необхідно збити 200 г вершкового масла кімнатної температури. Збиваємо міксером добіла 2-3 хвилини.
Охолоджений заварний крем маленькими порціями вводимо в масло не припиняючи збивати (дуже важливо щоб він був кімнатної температури як і масло). Крем повинен вийти густим і пишним.
Тепер приступимо до приготування тіста. У глибокій мисці змішуємо 390 г просіяного борошна, 200 г вершкового масла кімнатної температури.
Руками вимішуємо борошно і масло в крихту.
Додаємо 2 столові ложки сметани. У склянці гасимо 1 чайну ложку соди 1 столовою ложкою 9% оцту, виливаємо їх в тісто.
Збираємо тісто в купу, довго вимішувати поки нічого не потрібно, головне зібрати всі продукти разом. Залишаємо тісто відпочивати на 5 хвилин.
Через 5 хвилин повертаємося знову до нашого тіста. Його необхідно вимісити руками 3-5 хвилин, за цей час воно стане однорідним і еластичним. Потім скачуємо тісто в довгий пласт і нарізаємо на 9 однакових шматочків.
Кожен шматочок тіста за допомогою скалки розкачуємо у витягнутий прямокутник. З боку викладаємо невеликий шар яблучної начинки, але вона не повинна торкатися країв прямокутника.
Защипуємо кожен край руками і вирівнюємо за допомогою лінійки або шкребка. Якщо тісто раптом трішки порветься - нічого страшного, начинка під час випікання нікуди не втече.
Готові прямокутники викладаємо на деко з пергаментним папером і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 20 хвилин. Не чекайте сильного зрум'яніння, достатньо щоб низ злегка підрум'янився.
Готовим прямокутникам даємо повністю охолонути і тільки за тим приступаємо до збірки пирога. Викладаємо на тарілку з плоским дном 3 прямокутники і рясно змащуємо їх заварним кремом. Потім зверху викладаємо наступні 3 прямокутники і знову змащуємо кремом. Верх і боки також рясно змащуємо кремом. Якщо крем норовить втекти, то поставте його на 10-15 хвилин у холодильник, з ним буде легше працювати.
Яблука чудово поєднуються з горіхами, тому посипаємо щедро.
Вже сформований пиріг відправляємо в холодильник на 5-6 годин, а краще на ніч. Він повинен добре просочитися.
Готовий торт-пиріг у розрізі дуже схожий на торт «Монастирська оселя».
За рахунок заварного крему торт-пиріг виходить добре просоченим, дуже ніжним і божевільно смачним!
Комментарии