Сливовий карамелізований пиріг
Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо выпекать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на праздник на романтический ужин на каждый день
Осінь завжди радує врожаєм овочів та фруктів, тому гріх цим не скористатися. Сьогодні ми приготуємо дуже простий, але божевільно смачний сливовий карамелізований пиріг. У цьому рецепті використовується мінімум продуктів, найголовніше вибрати «правильну» сливу - вона повинна бути не перестиглою, з добре відділюваною кісточкою, помірно кисла. Пиріг відмінно тримає форму завдяки пісочній основі і буквально тане у роті через вологу і карамелізовану сливу. Легка кислинка додає йому особливого смаку. Обов'язково спробуйте!
Теги
Ингредиенты
- борошно - 175 г
- вершкове масло - 75 г
- розпушувач - 1/2 ч л
- ванільний цукор - 1 ч л
- цукрова пудра - 3 ст л
- яйце - 1 шт
- слива - 700 г
- тростинний (коричневий) цукор - 2 ст л
- коньяк або лікер - 2 ст л
Приготовление
-
Підготуємо продукти для сливового пирога. Сливи можна використовувати будь-які, головне щоб вони були щільними і від них добре відділялася кісточка. Для цього рецепту підійдуть навіть кислі сливи. Масло необхідно дістати з холодильника заздалегідь, воно має бути кімнатної температури. Тростинний цукор можна замінити на цукрову пудру, але тоді пиріг вийде не таким карамелізованим. Коньяк також можна замінити на лікер або червоне вино з яскраво вираженим ароматом.
Готуємо продукти для сливового карамелізованого пирога -
Перш за все змішаємо всі сухі інгредієнти: 175 г борошна, 3 столові ложки цукрової пудри, 1 чайну ложку ванільного цукру і 1/2 чайної ложки розпушувача. Ретельно все перемішуємо.
Змішуємо сухі інгредієнти -
Масло кімнатної температури нарізаємо на невеликі кубики і відправляємо до миски з сухими інгредієнтами. Руками перемішуємо його в крихту.
Відправляємо масло в суху суміш -
Слідкуйте за тим, щоб не залишилося грудочок масла, отримана суміш повинна бути повністю однорідною.
Готова крихта для основи пирога -
Тепер додамо в отриману крихту 2 столові ложки коньяку і одне яйце. Замішуємо тісто руками. Воно має вийти м'яким, дуже еластичним і не липнути до рук.
Додаємо коньяк і яйце -
Підготуємо форму для випікання. Щоб пиріг легше було дістати застелимо дно форми пергаментним папером.
Готове тісто з формою -
Відправляємо тісто у форму і руками розрівнюємо його по дну форми, роблячи високі бортики.
Тісто у формі -
Сливи необхідно промити розрізати навпіл і видалити кісточку.
Нарізані сливи -
Викладаємо половинки слив зрізом всередину, як на фото. Заповнюємо всю форму. Посипаємо зверху двома столовими ложками тростинного цукру. Примітка: якщо у вас сливи дуже солодкі, то цукру кладіть менше.
Посипаємо пиріг тростинним цукром -
Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30-40 хвилин. Готовність пирога можна розпізнати по підрум'янених бортиках і добре пропеченій сливі. Не лякайтеся, якщо начинка пирога у духовці вам здаватиметься занадто вологою. Як тільки пиріг охолоне, сливи карамелізуються і зайва волога зникне.
Пиріг у духовці -
Дайте пирогу трохи охолонути і тільки тоді перекладайте його на сервірувальне блюдо і нарізайте на порційні шматочки. Ось так апетитно виглядає сливовий пиріг у розрізі.
Сливовий карамелізований пиріг у розрізі -
Такий пиріг довго не черствіє, але впевнена, що до цього справа не дійде, з'їдається він дуже швидко.
Сливовий карамелізований пиріг
Комментарии