Домашня «Nutella» з горіхами
Рецепт на 30 порций до 30 минут готовить очень просто дешевое блюдо охлаждать холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на фуршет на каждый день
Всі люблять магазинну шоколадну пасту Nutella (Нутелла), але багато хто відмовляє собі в цій ласощі через її склад. Виявляється зробити таку пасту можна і в домашніх умовах з мінімального набору продуктів. Для цього підійде будь-яка рослинна олія без запаху, але найсмачніше виходить паста з кокосової рафінованої олії.
Теги
Ингредиенты
- кокосова олія (можна замінити на будь-яку рослинну олію без запаху) - 200 мл
- молоко - 100 мл
- цукор - 1 ст.л. нещільно
- ванільний цукор - 10 г
- какао - 2 ст.л.
- горіхи - 50 г
Приготовление
Готуємо продукти для шоколадної пасти «Nutella». Для цього молоко слід трохи підігріти, а кокосову олію розтопити і охолодити до кімнатної температури. Якщо ви берете рослинну олію без запаху, то простежте щоб вона була кімнатної температури. Горіхи заздалегідь підсушуємо і подрібнюємо.
Все для нутелли У ємність для погружного блендера виливаємо 100 мл теплого молока і 200 мл розтопленої кокосової олії. Додаємо 1 столову ложку цукру і 10 г ванільного цукру.
Змішуємо продукти для збивання Збиваємо блендером усі продукти в ємності протягом декількох хвилин.
Збиваємо Як тільки наша маса побіліє і загусне можна додати 2 столові ложки какао. Чим насиченіший буде колір і запах вашого какао, тим смачнішою і темнішою вийде шоколадна паста.
Додаємо какао Ось така густа маса має вийти. Врахуйте той факт, що в холодильнику вона стане ще твердішою, тому якщо ви хочете м'якшу консистенцію, то слід трохи змінити пропорції: замість 100 мл молока візьміть 150 мл, кількість кокосової (рослинної) олії залиште такою ж.
Консистенція шоколадної пасти Тепер додаємо подрібнені горіхи до пасти. До речі, сюди підійдуть абсолютно будь-які горіхи, головне їх заздалегідь підсушити та подрібнити.
Додаємо в нутеллу горіхи Перекладаємо нашу шоколадну пасту в будь-яку зручну ємність з кришкою і відправляємо в холодильник, дістаємо по мірі потреби.
Заливаємо нутеллу у форму Намазується Nutella на хліб дуже легко, як магазинна, але при цьому вона виходить набагато кориснішою, без використання пальмової олії.
Намазуємо "Нутеллу" Зберігається така шоколадна паста в холодильнику понад два тижні, але повірте так довго вона у вас не затримається.
Домашня "Nutella" з горіхами
Комментарии