Рецепт Домашня «Nutella» з горіхами с фото

Домашня «Nutella» з горіхами

Рецепт на 30 порций до 30 минут готовить очень просто дешевое блюдо охлаждать холодильник детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным на детский праздник на праздник на фуршет на каждый день

Всі люблять магазинну шоколадну пасту Nutella (Нутелла), але багато хто відмовляє собі в цій ласощі через її склад. Виявляється зробити таку пасту можна і в домашніх умовах з мінімального набору продуктів. Для цього підійде будь-яка рослинна олія без запаху, але найсмачніше виходить паста з кокосової рафінованої олії.

Теги

какао, кокосовое масло, орех

Ингредиенты

  • кокосова олія (можна замінити на будь-яку рослинну олію без запаху) - 200 мл
  • молоко - 100 мл
  • цукор - 1 ст.л. нещільно
  • ванільний цукор - 10 г
  • какао - 2 ст.л.
  • горіхи - 50 г

Приготовление

  1. Готуємо продукти для шоколадної пасти «Nutella». Для цього молоко слід трохи підігріти, а кокосову олію розтопити і охолодити до кімнатної температури. Якщо ви берете рослинну олію без запаху, то простежте щоб вона була кімнатної температури. Горіхи заздалегідь підсушуємо і подрібнюємо.

    Все для нутелли
    Все для нутелли
  2. У ємність для погружного блендера виливаємо 100 мл теплого молока і 200 мл розтопленої кокосової олії. Додаємо 1 столову ложку цукру і 10 г ванільного цукру.

    Змішуємо продукти для збивання
    Змішуємо продукти для збивання
  3. Збиваємо блендером усі продукти в ємності протягом декількох хвилин.

    Збиваємо
    Збиваємо
  4. Як тільки наша маса побіліє і загусне можна додати 2 столові ложки какао. Чим насиченіший буде колір і запах вашого какао, тим смачнішою і темнішою вийде шоколадна паста.

    Додаємо какао
    Додаємо какао
  5. Ось така густа маса має вийти. Врахуйте той факт, що в холодильнику вона стане ще твердішою, тому якщо ви хочете м'якшу консистенцію, то слід трохи змінити пропорції: замість 100 мл молока візьміть 150 мл, кількість кокосової (рослинної) олії залиште такою ж.

    Консистенція шоколадної пасти
    Консистенція шоколадної пасти
  6. Тепер додаємо подрібнені горіхи до пасти. До речі, сюди підійдуть абсолютно будь-які горіхи, головне їх заздалегідь підсушити та подрібнити.

    Додаємо в нутеллу горіхи
    Додаємо в нутеллу горіхи
  7. Перекладаємо нашу шоколадну пасту в будь-яку зручну ємність з кришкою і відправляємо в холодильник, дістаємо по мірі потреби.

    Заливаємо нутеллу у форму
    Заливаємо нутеллу у форму
  8. Намазується Nutella на хліб дуже легко, як магазинна, але при цьому вона виходить набагато кориснішою, без використання пальмової олії.

    Намазуємо
    Намазуємо "Нутеллу"
  9. Зберігається така шоколадна паста в холодильнику понад два тижні, але повірте так довго вона у вас не затримається.

    Домашня
    Домашня "Nutella" з горіхами
Оценка 5 / 5 на основе 13403
Домашняя
какао, кокосовое масло, орех
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии