Рецепт Індійські пиріжки (без дріжджів та соди) с фото

Індійські пиріжки (без дріжджів та соди)

Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать жарить духовка плита Индийская кухня детям старше 3 лет всем остальным на природу на фуршет на каждый день

Пиріжки - це завжди свято для шлунку. Але багато хто помилково вважає, що з ними дуже багато клопоту, особливо з тістом. Індійські бездріжджові пиріжки - це чудова альтернатива дріжджовому тісту. Пиріжки можна пекти на сковорідці або випікати в духовці, і той і інший варіант виходить дуже смачним і при цьому абсолютно не займає багато часу.

Теги

масло, вода, мука

Ингредиенты

Для тіста:

  • вода - 200 мл
  • сіль - 1 чайна ложка
  • борошно - 350 г

вершкове масло - 50 г

Для начинки з картоплі та капусти:

  • картопля - 3-4 шт
  • капуста - 200 г
  • сіль, перець - за смаком

Для начинки з яєць та цибулі:

  • яйця - 2 шт
  • цибуля зелена - 40 г
  • сіль, перець - за смаком

Приготовление

  1. Необхідні інгредієнти для індійських пиріжків.

    Інгредієнти для індійських пиріжків
    Інгредієнти для індійських пиріжків
  2. Спочатку готуємо тісто. Для цього в окрему миску наливаємо 200 мл води кімнатної температури і додаємо 1 чайну ложку солі.

    Сіль додаємо у воду
    Сіль додаємо у воду
  3. У воду з сіллю просіюємо 350 г борошна.

    У воду додаємо просіяне борошно
    У воду додаємо просіяне борошно
  4. Кладемо 50 г вершкового масла кімнатної температури.

    Додаємо у тісто вершкове масло
    Додаємо у тісто вершкове масло
  5. Замішуємо тісто. Спочатку воно буде сильно липнути до рук, але через кілька хвилин стане податливим та еластичним. Додавати борошна більше не потрібно.

    Замішане тісто
    Замішане тісто
  6. Кладемо тісто в кульок або загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин.

    Тісто в плівці
    Тісто в плівці
  7. Поки наше тісто охолоджується в холодильнику, приготуємо начинку. Для цього картоплю чистимо, розрізаємо на кілька частин, солимо і відправляємо варитися до готовності.

    Варимо картоплю
    Варимо картоплю
  8. Оскільки до картоплі я буду додавати капусту, то її теж необхідно правильно приготувати. На сковороді обсмажуємо 1 цибулину до золотистого кольору.

    Обсмажуємо цибулю
    Обсмажуємо цибулю
  9. Як тільки цибуля злегка підрум'яниться, додаємо до неї нашатковану капусту. Обсмажуємо до золотистого кольору і м'якості. Солимо і перчимо за смаком.

    Обсмажуємо капусту
    Обсмажуємо капусту
  10. Додаємо обсмажену капусту до вареної та товченої картоплі. Добре перемішуємо. Наша начинка з картоплею готова.

    Готова начинка з картоплею
    Готова начинка з картоплею
  11. Другу начинку з яєць та цибулі готувати ще простіше. Варені яйця ріжемо дрібними кубиками і додаємо до них дрібно порізану зелену цибулю. Перемішуємо, солимо і перчимо.

    Начинка з яєць та цибулі
    Начинка з яєць та цибулі
  12. Дістаємо тісто з холодильника і нарізаємо його на 4 рівні частини.

    Нарізаємо тісто на 4 частини
    Нарізаємо тісто на 4 частини
  13. Кожну частину розрізаємо ще на 4 частини.

    Тісто
    Тісто
  14. З кожної частини робимо кульку і злегка припудрюємо її борошном.

    Робимо з тіста кульку
    Робимо з тіста кульку
  15. Кожну кульку розкачуємо скалкою в тонкий пласт.

    Розкочуємо тісто
    Розкочуємо тісто
  16. Ножем робимо надрізи не доходячи до кінців з одного боку пласта (див. фото). Пензликом з водою змащуємо зовнішні краї всього пласта. Складаємо надрізану частину зверх іншої.

    Пензликом змазуємо тісто
    Пензликом змазуємо тісто
  17. Защипуємо краї з одного боку і в утворений конверт кладемо начинку. Краї знову защипуємо.

    Конверт з начинкою
    Конверт з начинкою
  18. Таким же чином начиняємо всі конвертики двома видами начинок. Ось такі пиріжки у нас мають вийти.

    Начинені пиріжки
    Начинені пиріжки
  19. На розігріту сковорідку з соняшниковою олією викладаємо наші пиріжки і обсмажуємо до золотистого кольору з двох сторін. Якщо пиріжки відправляти випікатися в духовку, то їх слід попередньо змастити яйцем і випікати при 180 градусах до готовності.

    Смажимо пиріжки
    Смажимо пиріжки
  20. Як тільки пиріжки підрум'яняться з одного боку перевертаємо їх на інший.

    Підсмажена сторона пиріжків
    Підсмажена сторона пиріжків
  21. Ось так апетитно і незвично виглядають індійські пиріжки після смаження.

    Індійські пиріжки (без дріжджів та соди)
    Індійські пиріжки (без дріжджів та соди)
Оценка 5 / 5 на основе 21390
Домашняя
масло, вода, мука
PT45M
PT45M
0

Комментарии