
Індійські пиріжки (без дріжджів та соди)
Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать жарить духовка плита Индийская кухня детям старше 3 лет всем остальным на природу на фуршет на каждый день
Пиріжки - це завжди свято для шлунку. Але багато хто помилково вважає, що з ними дуже багато клопоту, особливо з тістом. Індійські бездріжджові пиріжки - це чудова альтернатива дріжджовому тісту. Пиріжки можна пекти на сковорідці або випікати в духовці, і той і інший варіант виходить дуже смачним і при цьому абсолютно не займає багато часу.
Теги
Ингредиенты
Для тіста:
- вода - 200 мл
- сіль - 1 чайна ложка
- борошно - 350 г
вершкове масло - 50 г
Для начинки з картоплі та капусти:
- картопля - 3-4 шт
- капуста - 200 г
- сіль, перець - за смаком
Для начинки з яєць та цибулі:
- яйця - 2 шт
- цибуля зелена - 40 г
- сіль, перець - за смаком
Приготовление
-
Необхідні інгредієнти для індійських пиріжків.
Інгредієнти для індійських пиріжків -
Спочатку готуємо тісто. Для цього в окрему миску наливаємо 200 мл води кімнатної температури і додаємо 1 чайну ложку солі.
Сіль додаємо у воду -
У воду з сіллю просіюємо 350 г борошна.
У воду додаємо просіяне борошно -
Кладемо 50 г вершкового масла кімнатної температури.
Додаємо у тісто вершкове масло -
Замішуємо тісто. Спочатку воно буде сильно липнути до рук, але через кілька хвилин стане податливим та еластичним. Додавати борошна більше не потрібно.
Замішане тісто -
Кладемо тісто в кульок або загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на 15-20 хвилин.
Тісто в плівці -
Поки наше тісто охолоджується в холодильнику, приготуємо начинку. Для цього картоплю чистимо, розрізаємо на кілька частин, солимо і відправляємо варитися до готовності.
Варимо картоплю -
Оскільки до картоплі я буду додавати капусту, то її теж необхідно правильно приготувати. На сковороді обсмажуємо 1 цибулину до золотистого кольору.
Обсмажуємо цибулю -
Як тільки цибуля злегка підрум'яниться, додаємо до неї нашатковану капусту. Обсмажуємо до золотистого кольору і м'якості. Солимо і перчимо за смаком.
Обсмажуємо капусту -
Додаємо обсмажену капусту до вареної та товченої картоплі. Добре перемішуємо. Наша начинка з картоплею готова.
Готова начинка з картоплею -
Другу начинку з яєць та цибулі готувати ще простіше. Варені яйця ріжемо дрібними кубиками і додаємо до них дрібно порізану зелену цибулю. Перемішуємо, солимо і перчимо.
Начинка з яєць та цибулі -
Дістаємо тісто з холодильника і нарізаємо його на 4 рівні частини.
Нарізаємо тісто на 4 частини -
Кожну частину розрізаємо ще на 4 частини.
Тісто -
З кожної частини робимо кульку і злегка припудрюємо її борошном.
Робимо з тіста кульку -
Кожну кульку розкачуємо скалкою в тонкий пласт.
Розкочуємо тісто -
Ножем робимо надрізи не доходячи до кінців з одного боку пласта (див. фото). Пензликом з водою змащуємо зовнішні краї всього пласта. Складаємо надрізану частину зверх іншої.
Пензликом змазуємо тісто -
Защипуємо краї з одного боку і в утворений конверт кладемо начинку. Краї знову защипуємо.
Конверт з начинкою -
Таким же чином начиняємо всі конвертики двома видами начинок. Ось такі пиріжки у нас мають вийти.
Начинені пиріжки -
На розігріту сковорідку з соняшниковою олією викладаємо наші пиріжки і обсмажуємо до золотистого кольору з двох сторін. Якщо пиріжки відправляти випікатися в духовку, то їх слід попередньо змастити яйцем і випікати при 180 градусах до готовності.
Смажимо пиріжки -
Як тільки пиріжки підрум'яняться з одного боку перевертаємо їх на інший.
Підсмажена сторона пиріжків -
Ось так апетитно і незвично виглядають індійські пиріжки після смаження.
Індійські пиріжки (без дріжджів та соди)
Комментарии