Рецепт Мариновані гриби рижики с фото

Мариновані гриби рижики

Рецепт на 10 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо мариновать плита всем остальным к Новому Году на фуршет на встречу с друзьями на каждый день

Гриби Рижики - одні з моїх улюблених грибів. Я люблю їх не лише за неповторний смак, а й тому, що з них можна приготувати величезну кількість страв, вони гарні як у смаженому, так і у маринованому вигляді. Ще їх можна солити (в бочці), додавати в різні салати, смажити без попередньої обробки і навіть їсти сирими!

Теги

гриб

Ингредиенты

  • гриби рижики - 2 кг

Маринад:

  • вода - 1 л
  • сіль - 4 чайні ложки
  • цукор - 2 чайні ложки
  • спеції: перець горошком, запашний перець, лавровий лист, гвоздика
  • оцет - 70-100 мл

Приготовление

  1. Перш за все гриби Рижики очищаємо від сміття та промиваємо проточною водою. Ніжки обрізаємо не дуже коротко, хоча можна і без них. Для маринування краще всього вибирати молоді гриби невеликого розміру. Якщо гриби великі, їх можна розрізати на декілька частин.

    Помиті рижики
    Помиті рижики
  2. Далі, відварюємо гриби в невеликій кількості води хвилин 10.

    Відварюємо гриби Рижики
    Відварюємо гриби Рижики
  3. Через 10 хвилин гриби трохи зменшаться у розмірі, це нормально.

    Гриби після варіння
    Гриби після варіння
  4. Зливаємо воду через дуршлаг і відставляємо відварені гриби рижики вбік.

    Зливаємо воду
    Зливаємо воду
  5. Готуємо наш маринад. Для цього беремо 1 літр води, додаємо туди всі спеції, сіль, цукор і відправляємо на вогонь до закипання.

    Готуємо маринад для грибів
    Готуємо маринад для грибів
  6. Перекладаємо відварені гриби в окріп. Варимо їх там близько 5 хвилин.

    Додаємо рижики в маринад
    Додаємо рижики в маринад
  7. Практично в самому кінці додаємо оцет.

    Додаємо оцет
    Додаємо оцет
  8. Кілька зубків часнику розрізаємо на тонкі пластинки та додаємо в маринад. Проварюємо гриби ще 5 хвилин.

    Часник у маринаді
    Часник у маринаді
  9. Як тільки маринад разом з грибами охолоне - наша страва готова! Але, за цим рецептом гриби рижики можна маринувати на зиму. Для цього ще гарячі гриби у маринаді розкладаємо в чисті банки та стерилізуємо 10-15 хвилин, закатуємо кришками.

    Гриби подані до столу відразу після того, як вони охололи
    Гриби подані до столу відразу після того, як вони охололи
  10. Мариновані гриби Рижики - чудова закуска та доповнення до будь-якого гарніру. Вони доречні на будь-яке свято та прикрасять навіть найскромніший вечір. А якщо ви відкриєте замариновану банку з грибами ближче до Нового року, то зможете порадувати себе та своїх гостей цією чудовою закускою. А виглядатимуть ці гриби ніби їх щойно приготували.

    Мариновані гриби Рижики
    Мариновані гриби Рижики
Оценка 5 / 5 на основе 10375
Домашняя
гриб
PT30M
PT30M
0

Подписаться на наш youtube канал - здесь

У этого рецепта есть видео:

Комментарии