Мариновані гриби рижики
Рецепт на 10 порций до 30 минут готовить очень просто очень дешевое блюдо мариновать плита всем остальным к Новому Году на фуршет на встречу с друзьями на каждый день
Гриби Рижики - одні з моїх улюблених грибів. Я люблю їх не лише за неповторний смак, а й тому, що з них можна приготувати величезну кількість страв, вони гарні як у смаженому, так і у маринованому вигляді. Ще їх можна солити (в бочці), додавати в різні салати, смажити без попередньої обробки і навіть їсти сирими!
Теги
Ингредиенты
- гриби рижики - 2 кг
Маринад:
- вода - 1 л
- сіль - 4 чайні ложки
- цукор - 2 чайні ложки
- спеції: перець горошком, запашний перець, лавровий лист, гвоздика
- оцет - 70-100 мл
Приготовление
- Перш за все гриби Рижики очищаємо від сміття та промиваємо проточною водою. Ніжки обрізаємо не дуже коротко, хоча можна і без них. Для маринування краще всього вибирати молоді гриби невеликого розміру. Якщо гриби великі, їх можна розрізати на декілька частин.  - Помиті рижики 
- Далі, відварюємо гриби в невеликій кількості води хвилин 10.  - Відварюємо гриби Рижики 
- Через 10 хвилин гриби трохи зменшаться у розмірі, це нормально.  - Гриби після варіння 
- Зливаємо воду через дуршлаг і відставляємо відварені гриби рижики вбік.  - Зливаємо воду 
- Готуємо наш маринад. Для цього беремо 1 літр води, додаємо туди всі спеції, сіль, цукор і відправляємо на вогонь до закипання.  - Готуємо маринад для грибів 
- Перекладаємо відварені гриби в окріп. Варимо їх там близько 5 хвилин.  - Додаємо рижики в маринад 
- Практично в самому кінці додаємо оцет.  - Додаємо оцет 
- Кілька зубків часнику розрізаємо на тонкі пластинки та додаємо в маринад. Проварюємо гриби ще 5 хвилин.  - Часник у маринаді 
- Як тільки маринад разом з грибами охолоне - наша страва готова! Але, за цим рецептом гриби рижики можна маринувати на зиму. Для цього ще гарячі гриби у маринаді розкладаємо в чисті банки та стерилізуємо 10-15 хвилин, закатуємо кришками.  - Гриби подані до столу відразу після того, як вони охололи 
- Мариновані гриби Рижики - чудова закуска та доповнення до будь-якого гарніру. Вони доречні на будь-яке свято та прикрасять навіть найскромніший вечір. А якщо ви відкриєте замариновану банку з грибами ближче до Нового року, то зможете порадувати себе та своїх гостей цією чудовою закускою. А виглядатимуть ці гриби ніби їх щойно приготували.  - Мариновані гриби Рижики 
 
                  












Комментарии