
Рулет з суфле зі сливочно-рибною начинкою
Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать охлаждать всем остальным к Новому Году на природу на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями
Трохи розповім про цей рулет.
Коржем у ньому слугує яєчне суфле, яке готується дуже просто.
Начинкою може бути все, що завгодно, і в цьому універсальність цієї закуски.
У мене вдома була копчена риба, трохи сметани та кріп. Цілком підходяще поєднання.
З цим рулетом можна загорнути навіть салати - крабовий, олів'є, оселедець під шубою тощо.
Все залежить від ваших уподобань.
Тільки майте на увазі такий нюанс: якщо начинка буде з шматочків чогось (як салат), то тримати рулет на холоді може і не знадобиться. Шматочки будуть відігравати роль розпірок. А ось якщо, як у мене, рідка (зі сметани, сиру, сиркової маси), то холод буде потрібен обов'язково, інакше рулет складеться під власною вагою.
Робиться цей рулет дуже просто і швидко. І, як будь-який рулет, чудово підходить до святкового столу.
Теги
Ингредиенты
- 25 г вершкового масла
- 25 г борошна
- 175 мл молока
- 3 яйця
- 50 г пармезану
- сіль, перець, зелень
* У мене був стандартний пучок кропу. Половину його я додала в тісто. Половину — в начинку.
Для начинки я взяла:
- 250 мл жирної сметани
- 120 г форелі холодного копчення
- кріп
- 1 ч. л. лимонного соку
- 1 ч. л. хрону (для гостроти)
Приготовление
Початок знайомий. Так роблять бешамель. Масло розтоплюємо на сковорідці, додаємо борошно, перемішуємо, щоб борошно ввібрало в себе масло.
Розтопити масло, всипати борошно. Потім тонкою цівкою вливаємо молоко, добре перемішуючи. Варимо соус до однорідності і загущення (приблизно 1-2 хвилини після закипання) і знімаємо з вогню.
Влити молоко, варити до загущення. Додаємо трохи солі і перцю, потім - дрібно натертий Пармезан.
Додати тертий сир. Яйця розділяємо на білки і жовтки. Білки ставимо збиватися в піну, а жовтки додаємо в тісто разом з нарізаним кропом.
Білки збити. Жовтки додати в тісто. В останню чергу вводимо білкову піну, акуратно перемішуємо, щоб не порушувати повітряність.
Ввести білки в тісто. Противень застилаємо папером, викладаємо суфле, розрівнюємо його і ставимо в духовку, нагріту до 180С на 15 хвилин. Не відкривайте духовку під час випікання, інакше суфле осяде, як будь-який омлет.
Спекти суфле. Готове суфле трохи охолодити, перевернути, зняти пергамент, викласти начинку і згорнути рулетом. Я зазвичай використовую для цього силіконовий килимок. Якщо у вас немає такого, можете скористатися папером для випічки.
Згорнути рулетом. Для начинки я змішала сметану з кропом, хроном і лимонним соком.
Змішати сметану із зеленню та лимонним соком. Намазала начинку на корж. Рибу виклала зверху смужками на відстані одна від одної.
Викласти начинку на корж. Рулет загорнути в фольгу або пергамент і залишити годин на 2-4. Перед подачею нарізати на шматочки.
Рулет готовий.
Комментарии