
Торт «Сметанник» в духовці
Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать охлаждать духовка детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным веганам вегетарианцам к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Існує безліч варіацій торта сметанник. У класичному варіанті цей торт випікається одним коржем і перемазується сметаною. У моєму ж варіанті всі коржі випікаютья окремо і схожий він чимось на «Медовик», хоча у випічці немає жодної краплі меду. На мій погляд це дуже вдалий рецепт і абсолютно новий смак усім вже улюбленого торта. Особливу пікантну нотку цьому торту додають банани, але можна робити і без них.
Теги
Ингредиенты
Коржі:
- яйця - 2 шт.
- вершкове масло - 50 г
- глюкозний сироп - 75 г
- цукор - 175 г
- борошно - 300 г
- сода - 10 г
- лимонний сік - 10 мл
Крем:
- сметана - 200-300 мл
- цукор або цукрова пудра - за смаком
- вершки 30% - 100 мл (за бажанням)
- банани - 2 шт (за бажанням)
- горіхи волоські - 150 г (за бажанням)
Приготовление
Не зважаючи на велику кількість продуктів, торт абсолютно не трудомісткий і готується досить швидко.
Інгредієнти для торта "Сметанник". У окрему миску кладемо цукор (175 г) масло (50 г) і глюкозний сироп (75 г) і ставимо на парову баню, нагріваємо.
Масло і цукор на паровій бані. Масло повинно повністю розчинитися, а цукор так і залишається з крупинками, не лякайтеся. Весь час добре перемішуємо нашу масу.
масло і цукор розчиняються на паровій бані тепер додаємо соду (10 г) і гасимо її лимонним соком (10 мл)
Додаємо соду і гасимо лимонним соком. Сода повинна добре прокипіти.
сода в реакції з лимонним соком Добре все перемішуємо. У нас повинна вийти біла, густа, тягуча маса. Після цього знімаємо миску з парової бані.
біла, густа, тягуча маса майбутнього тіста По одному вводимо в нашу масу яйця.
яйця перемішуємо вінчиком Кожен раз добре перемішуємо вінчиком.
яйця перемішуємо вінчиком Вводимо друге яйце.
яйця перемішуємо вінчиком Знову добре перемішуємо вінчиком.
яйця перемішуємо вінчиком Борошно (300 г) попередньо просіюємо і потрохи додаємо в нашу яєчну масу. Знову добре перемішуємо вінчиком або ложкою.
Додаємо просіяне борошно. У нас повинне вийти некруте, липке до рук тісто. Борошна ні в якому разі більше додавати не варто!
некруте, липке до рук тісто Силіконовий килимок для випічки (можна замінити на пергаментний папір), злегка припилюємо борошном. Беремо шматочок тіста і скалкою тонко розкачуємо його, надаючи йому округлу форму. Беремо кільце або частину від знімної форми і приміряємо до нашего коржа. Краї тіста повинні злегка виходити за форму, вони потім обріжуться і підуть на обсипку.
круглий шматок тіста Проколюємо виделкою корж по всьому периметру і відправляємо у попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин, до золотистого кольору. Таким чином випікаємо всі 4-6 коржів.
проколений вилкою корж Тим часом, готуємо наш крем. Беремо сметану жирністю не менше 21% (200 мл) і збиваємо з цукровою пудрою (у мене пішло приблизно 3 столові ложки). Збиваємо до повного загущення.
готуємо крем для торта "Сметанник" Беремо формувальне кільце або круглу частину від знімної форми і акуратно вирізаємо наші коржі. Таким чином, вони виходять рівні та однакові.
Вирізаємо коржі для торта Коржі.
Коржі вигляд збоку - торт "Сметанник" Кожен корж добре промазуємо сметанним кремом.
Корж добре промазаний сметанним кремом. Зверху викладаємо тонко порізаний банан (не обов'язково)
Дрібно порізаний банан на коржі з кремом Наступний корж змащуємо сметаною і посипаємо подрібненими горіхами.
Корж посипаний подрібненими горіхами Такі ж процедури проробляємо і з наступними коржами
Черговий шар торта Торт кремом рясно змащуємо з усіх сторін і зверху, посипаємо рештою від коржів крихти та горіхами.
торт "Сметанник" посипаний крихтами від коржів та горіхами Торт «Сметанник» - вигляд зверху.
Торт "Сметанник" - вигляд зверху. Дуже ніжний і смачний торт «Сметанник» по-новому з ароматом банана і смаком горіха. Буквально тане у роті.
Торт «Сметанник» по-новому
Комментарии