
Терин з курки з креветками та фісташками
Рецепт на 10 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое запекать охлаждать всем остальным к Новому Году на природу на праздник на романтический ужин на фуршет на встречу с друзьями
Цей рецепт дуже добрий саме для святкових застіль: робиться заздалегідь, непрацеємкий, але, в той же час, досить цікавий та вишуканий.
Терин дуже смачний! Він готується на водяній бані і тому виходить ніжнісінької текстури і просто тане у роті!
Теги
Ингредиенты
- 500 г курячого фаршу
- 2 яйця
- 50 мл густих вершків
- 150 мл молока
- сіль, перець до смаку
- щіпка гострого перцю або свіжий перчик чилі
- 100 г очищених фісташок
- 250 г креветок (краще великих, буде цікавіше, але дрібні теж добре)
- великий пучок будь-якої зелені на ваш смак (у мене - петрушка і кріп)
* можна додати у фарш трохи коньяку для аромату
Приготовление
Змішати фарш з яйцями, влити молоко і вершки, посолити, поперчити суміш і добре збити до гладкої однорідної текстури.
Збити фарш з яйцями, молоком та вершками Зелень подрібнити, додати у фарш разом з фісташками. Креветки розморозити, почистити, якщо потрібно, і покласти у фарш цілими.
Додати креветки, зелень та горіхи Форму для терину змастити олією та вистелити харчовою плівкою, залишивши звисати краї. Викласти фарш, розрівняти, утрамбувати та закрити краями плівки.
Викласти фарш у застелену плівкою форму Потім всю форму цілком загорнути у фольгу.
Загорнути у фольгу Тепер беремо велике глибоке деко або форму для запіканок, наливаємо туди окріп і обережно розміщуємо наш терин у цій бані. Потім ставимо всю конструкцію в духовку на 150С і тримаємо там 1 годину 15 хвилин.
Запікати на водяній бані. Потім охолоджуємо терин у формі, виймаємо з плівки. Форму застилаємо чистою фольгою, кладемо туди терин і загортаємо. Форму ставимо в холодильник, притиснувши вантажем, на ніч. Всі ці маніпуляції потрібні для того, щоб терин набув потрібного нам красивого вигляду. Вони зовсім не складні!
Загорнути у чисту фольгу та покласти на холод Перед подачею нарізати скибочками. Приємного апетиту!
Терин готовий
Комментарии