Рецепт Бананово-шоколадний торт без випічки с фото

Бананово-шоколадний торт без випічки

Рецепт на 8 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое охлаждать без термической обработки всем остальным к Новому Году на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день

Якось я незаслужено обходила стороною торти без випічки. А дарма!!! Наскільки ж було моє здивування, коли я зрозуміла, наскільки вони смачні і вимагають при цьому мінімальні зусилля! Пропоную вашій увазі бананово-шоколадний торт, який не соромно подати гостям і порадувати їх дивовижним ніжним смаком.

Теги

банан, какао, печенье

Ингредиенты

  • печиво - 400 г (у мене шоколадне, можна звичайне цукрове)
  • масло - 180 г
  • банан - 2 шт

Для крему:

  • сметана - 400 г
  • цукор - 6 ст. л
  • какао - 3 ст. л
  • молоко - 100 мл
  • желатин - 10 г
  • вода для набухання желатину - 100 мл

Приготовление

  1. Список продуктів для торта:

    Продукти для торта
    Продукти для торта
  2. Перш за все беремо желатин і заливаємо його холодною водою, залишаємо набрякати хвилин на 10-15.

    Замочуємо желатин
    Замочуємо желатин
  3. Печиво перетворюємо на крихту. Можна це зробити в блендері, а можна натерти на тертці. Масло попередньо розтоплюємо на водяній бані і виливаємо в печиво.

    Масло виливаємо в крихту з печива
    Масло виливаємо в крихту з печива
  4. У нас вийшла дуже податлива маса з печива. Утрамбовуємо її щільненько по дну форми. Відправляємо в холодильник на 5-10 хвилин.

    Викладаємо масу з печива
    Викладаємо масу з печива
  5. Тепер переходимо до нашого крему. Ставимо на плиту каструльку з молоком.

    Наливаємо молоко в каструльку
    Наливаємо молоко в каструльку
  6. Додаємо туди цукор.

    Додаємо цукор
    Додаємо цукор
  7. Відразу ж додаємо желатин.

    Додаємо желатин
    Додаємо желатин
  8. Висипаємо какао і нагріваємо до повного розчинення желатину і какао.

    Додаємо какао
    Додаємо какао
  9. Врешті має вийти однорідна шоколадна маса без грудочок. Ні в якому разі не можна її доводити до кипіння, інакше желатин втратить свої властивості.

    Шоколадна маса
    Шоколадна маса
  10. Додаємо сметану і ретельно перемішуємо.

    Додаємо сметану
    Додаємо сметану
  11. Банан нарізаємо тонкими скибочками і викладаємо поверх печива.

    Нарізаємо банани
    Нарізаємо банани
  12. Заливаємо торт шоколадною масою. Відправляємо в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.

    Заливаємо печиво шоколадною масою
    Заливаємо печиво шоколадною масою
  13. Прикрашаємо торт тертим шоколадом. У розрізі торт виглядає ось так:

    Торт у розрізі
    Торт у розрізі
  14. Наш торт готовий! Зверху прикрашати його зовсім необов'язково, крем дуже самодостатній.

    Бананово-шоколадний торт
    Бананово-шоколадний торт
Оценка 5 / 5 на основе 12328
Домашняя
банан, какао, печенье
PT120M
PT120M
0

Комментарии