
Зефір
Рецепт на 30 порций более 120 минут готовить просто дешевое блюдо без термической обработки детям старше 3 лет всем остальным на детский праздник на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями на каждый день
Хто міг подумати, що зефір готується так просто! Та ще й при такому мінімумі продуктів! Правда, в списку інгредієнтів ви знайдете агар-агар, але нехай це вас не турбує: цей натуральний загусник зараз можна знайти в будь-якому великому супермаркеті. Що стосується яблук, то тут краще керуватися правилом: чим кисліше, тим краще. Антонівка, Семиренко - ось сорти, в яких багато пектину. Не забувайте і про те, що пектин міститься в шкірці, тому її ми ні в якому разі не знімаємо! Також хочу зауважити, що замість яблук можна використовувати пюре з ягід: малини, вишні, смородини і т.д. Тоді і колір у зефіру буде іншим - рожевим або червоним.
Теги
Ингредиенты
- яблука - 4-5 шт
- вода - 150 г
- цукор - 400 г
- агар-агар - 8 г (краще 10-16)
- яєчний білок - 1 шт
Приготовление
Список наших продуктів, як бачите, зовсім невеликий:
Список продуктів Перш за все розігріваємо духовку до 180 градусів. Миємо яблука, розрізаємо їх навпіл, видаляємо серцевину і корінці, кладемо на пергамент зрізом донизу. Відправляємо в духовку до повного розм'якшення (приблизно 10 хвилин). А тим часом відокремлюємо білок від жовтка, в окремій мисочці змішуємо 50 г цукру і агар-агар, залишаємо їх чекати свого часу.
Відокремлюємо білок і змішуємо цукор з агар-агаром Дістаємо наші запечені яблучка. Зішкрібаємо отримане пюре разом зі шкіркою в чашу для блендера.
Дістаємо яблука Блендеруємо отримане пюре. Потім його можна пропустити через сито, щоб позбутися дрібних частинок шкірки, але я цього не робила, вони мені не заважали. Паралельно ставимо на вогонь каструлю з водою та рештою цукру. Нагріваємо сироп до температури 80 градусів.
Блендеруємо пюре Як тільки сироп нагрівся до температури 80 градусів, висипаємо в нього мисочку з цукром і агар-агаром, ретельно все перемішуємо і варимо хвилини дві-три.
Висипаємо агар-агар Як тільки пюре готове, відразу ж його перекладаємо в миску міксера і починаємо збивати на великих швидкостях. Додаємо білок і продовжуємо збивати хвилин 5-7. Потім додаємо знятий з вогню сироп з агар-агаром, тонкою цівкою вливаємо його в пюре.
Збиваємо пюре сироп Продовжуємо збивати на високих швидкостях ще хвилин 10-15 (дивіться за станом маси, повинні вийти гострі піки). Але не перестарайтеся, інакше маса почне опадати.
Збиваємо до гострих піків Беремо кондитерський мішок, і видавлюємо на пергамент насадкою «зірочка» зефіринки. Залишаємо сохнути на ніч при кімнатній температурі. Примітка: якщо зефір почав опадати через годину після видавлювання зі шприца, то це означає що 1) ви недостатньо щільно збили масу або ж 2) вас підвів обсяг або якість агар-агару. Стежте за тим, щоб загусник був свіжим, кладіть його більше 10 грамів, а то і подвоюйте порцію!
Зефір
Комментарии