
Торт «Монастирська хатина»
Рецепт на 7 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным к Новому Году на детский праздник на праздник на романтический ужин на встречу с друзьями
Рецептів торта «Монастирська хатина» існує велика кількість. Пропоную вам свій, перевірений роками варіант. Солодке тісто, кисла вишня та повітряний крем — ідеальне поєднання смаку!
Теги
Ингредиенты
- 250 г сметани (15-25%)
- 150 г вершкового масла
- 150 г цукру
- 2 ч. л. розпушувача
- 400-450 г борошна (борошна може знадобитися трохи більше або менше)
Начинка:
- 300-400 г вишні
Крем:
- 500 г сметани (15-25%)
- 150 г цукру
Також:
- 100 г шоколаду (для посипки)
Приготовление
Продукти для торта «Монастирська хатина»:
Продукти для торта Спочатку збиваємо міксером масло та цукор.
Збиваємо масло та цукор Додаємо туди сметану і продовжуємо збивати.
Додаємо сметану Додаємо борошно та розпушувач.
Додаємо борошно та розпушувач Поки є час, застеляємо пергаментом деко.
Застеляємо деко Замішуємо тісто. Робимо десять однакових за розміром ковбасок. Із них робимо смужки в центр яких викладаємо вишню. Вишня попередньо повинна бути розморожена, сік з неї потрібно злити.
Викладаємо вишню Добре защипуємо краї, кладемо швом донизу.
Защипуємо краї Викладаємо наші «ковбаски» на деко.
Викладаємо тісто на деко Тепер беремося за крем. Збиваємо сметану та цукор.
Збиваємо цукор зі сметаною На велику тарілку викладаємо чотири «ковбаски», рясно змащуємо їх зверху кремом.
Збираємо торт Тепер викладаємо три «ковбаски». У кожному шарі кількість буде зменшуватися на одиницю.
Викладаємо другий шар Знову поливаємо кремом. У третьому шарі у нас буде дві «ковбаски», а в останньому — одна. Кожен шар ретельно змащується сметаною.
Зібраний торт Готовий добре просочений торт (для цього відправляємо його в холодильник на ніч) посипаємо зверху тертим шоколадом.
Перед подачею посипаємо торт шоколадом Ось так виглядає торт у розрізі:
Торт у розрізі Готовий торт краще всього зберігати в холодильнику. Приємного чаювання!
Торт "Монастирська хатина"
Комментарии