Рецепт Шарлотка з карамеллю с фото

Шарлотка з карамеллю

Рецепт на 10 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать духовка всем остальным на встречу с друзьями на каждый день

Рецепт цієї шарлотки я знайшла в одній кулінарній книзі і він відразу ж мені сподобався. По-перше, робиться дуже просто, а, по-друге, результатом я залишилася більш ніж задоволена! Спробуйте і ви!

Теги

яблоки, сахар, мука

Ингредиенты

  • яблука - 500 г
  • яйця - 3 шт
  • цукор - 90 г
  • борошно - 90 г
  • масло вершкове - 40 г

Для карамелі:

  • цукор - 5 ст л
  • вода - 4 ст л

Приготовление

  1. Для приготування яблучної шарлотки нам знадобляться такі продукти:

    Інгредієнти для шарлотки
    Інгредієнти для шарлотки
  2. Перше, що нам необхідно зробити - очистити і порізати яблука, відставити їх убік. Потім застеляємо форму для випічки папером, змащуємо її злегка маслом і присипаємо борошном.

    Готуємо форму для випічки
    Готуємо форму для випічки
  3. Тепер можна починати готувати карамель. Для цього беремо невелику каструльку, висипаємо туди цукор і воду. Не перемішуючи, на сильному вогні, суміш необхідно довести до стану коричневої карамелі.

    Робимо карамель
    Робимо карамель
  4. Тепер виливаємо нашу суміш у форму для випічки.

    Виливаємо карамель у форму
    Виливаємо карамель у форму
  5. На ще гарячу карамель кладемо порізане невеликими шматочками вершкове масло.

    Викладаємо масло
    Викладаємо масло
  6. Зверху на карамель викладаємо яблука, очищені та нарізані часточками.

    Викладаємо яблука
    Викладаємо яблука
  7. Для приготування тіста відокремлюємо білки від жовтків.

    Відокремлюємо білки від жовтків
    Відокремлюємо білки від жовтків
  8. Білки збиваємо з 45 г цукру до щільних піків. Жовтки розтерти з 45 г цукру до біла.

    Збиваємо жовтки і білки окремо
    Збиваємо жовтки і білки окремо
  9. Білки обережно лопаткою вводимо у збиті жовтки.

    Вводимо білки в жовтки
    Вводимо білки в жовтки
  10. В отриману яєчну суміш додаємо борошно.

    Вводимо борошно
    Вводимо борошно
  11. Викладаємо тісто на яблука і випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин. Потім знизити температуру до 160 градусів і випікати ще 30 хвилин. Готову шарлотку відразу вийняти з форми, перевернути і поставити охолоджуватися.

    Викладаємо тісто на яблука
    Викладаємо тісто на яблука
  12. Ось як виглядає готова шарлотка:

    Готова шарлотка з яблуками та карамеллю
    Готова шарлотка з яблуками та карамеллю
Оценка 5 / 5 на основе 11275
Домашняя
яблоки, сахар, мука
PT45M
PT45M
0

Комментарии

Анастасия
Анастасия

Очень кросивая и вкусноя шарлотка

Вадик
Вадик

Поллная фигня