 
                  
                Печенька Меломакарона
Рецепт на 20 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка Греческая кухня всем остальным к Новому Году
Меломакарона — традиційне грецьке печиво, яке готується на Різдво, трохи рідше — на Новий рік. Завдяки оливковій олії (або соняшниковій) воно виходить неймовірно смачним, розсипчастим, буквально тане в роті. А запах... Та що я вам розповідаю, краще спробуйте самі!
Теги
оливковое масло, апельсин, мука
Ингредиенты
- Рослинна олія - 1 склянка
- Апельсин - 1 шт
- Цукор - 1 склянка (можна брати півсклянки, буде все одно солодко за рахунок просочення)
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Борошно - 4 склянки
- Горіхи різані - 1 склянка
- Спеції (гвоздика, кориця, можна мускатний горіх)
Для сиропу-просочення:
- 500 мл води
- півсклянки меду
- 3 ст. л. цукру (в оригіналі півсклянки)
- Спеції (кориця, гвоздика)
- Апельсин (той, що залишився після видавлювання соку)
Приготовление
- Ось такі продукти нам знадобляться для приготування печива:  - Інгредієнти для печива Меломакароне 
- Починаємо готувати печиво. Для цього спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно і цукор.  - Змішані борошно і цукор 
- Потім натираємо цедру одного апельсина і видавлюємо сік з нього.  - Цедра апельсина та сік 
- Додаємо в сік розпушувач. Туди ж кладемо олію та цедру.  - Сік апельсина, розпушувач, олія та цедра 
- Додаємо борошно з цукром (наша суха суміш).  - Додаємо борошно 
- Далі, замішуємо тісто. Воно має вийти м'яким і ніжним!  - Тісто для печива 
- Викладаємо на деко злегка сплюснуті кульки - форму для печива можна зробити будь-яку, але греки віддають перевагу такій:  - Ліпимо печеньки 
- Ставимо печиво у розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Кожну печеньку попередньо потрібно проколоти зверху виделкою, щоб потім краще можна було їх просочити сиропом. Поки печиво печеться, робимо сироп. Наливаємо в каструльку воду, додаємо мед, цукор, спеції та залишки апельсина, варимо 5 хвилин. Якщо печива вийшло багато, то кількість сиропу можна подвоїти.  - Варимо сироп 
- Охолоджене печиво занурюємо в сироп з кожного боку (приблизно по 1 хв на бік). Викладаємо в тарілку або миску. І без того ароматне печиво набуває божественного смаку апельсина. До речі, на другий день цей смак відчувається ще яскравіше!  - Занурюємо печиво в сироп 
- Печиво готове! Посипаємо його зверху меленими горіхами і насолоджуємося!  - Печиво Меломакарона готове! 












Комментарии