Рецепт Печенька Меломакарона с фото

Печенька Меломакарона

Рецепт на 20 порций 45-60 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать духовка Греческая кухня всем остальным к Новому Году

Меломакарона — традиційне грецьке печиво, яке готується на Різдво, трохи рідше — на Новий рік. Завдяки оливковій олії (або соняшниковій) воно виходить неймовірно смачним, розсипчастим, буквально тане в роті. А запах... Та що я вам розповідаю, краще спробуйте самі!

Теги

оливковое масло, апельсин, мука

Ингредиенты

  • Рослинна олія - 1 склянка
  • Апельсин - 1 шт
  • Цукор - 1 склянка (можна брати півсклянки, буде все одно солодко за рахунок просочення)
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Борошно - 4 склянки
  • Горіхи різані - 1 склянка
  • Спеції (гвоздика, кориця, можна мускатний горіх)

Для сиропу-просочення:

  • 500 мл води
  • півсклянки меду
  • 3 ст. л. цукру (в оригіналі півсклянки)
  • Спеції (кориця, гвоздика)
  • Апельсин (той, що залишився після видавлювання соку)

Приготовление

  1. Ось такі продукти нам знадобляться для приготування печива:

    Інгредієнти для печива Меломакароне
    Інгредієнти для печива Меломакароне
  2. Починаємо готувати печиво. Для цього спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти: борошно і цукор.

    Змішані борошно і цукор
    Змішані борошно і цукор
  3. Потім натираємо цедру одного апельсина і видавлюємо сік з нього.

    Цедра апельсина та сік
    Цедра апельсина та сік
  4. Додаємо в сік розпушувач. Туди ж кладемо олію та цедру.

    Сік апельсина, розпушувач, олія та цедра
    Сік апельсина, розпушувач, олія та цедра
  5. Додаємо борошно з цукром (наша суха суміш).

    Додаємо борошно
    Додаємо борошно
  6. Далі, замішуємо тісто. Воно має вийти м'яким і ніжним!

    Тісто для печива
    Тісто для печива
  7. Викладаємо на деко злегка сплюснуті кульки - форму для печива можна зробити будь-яку, але греки віддають перевагу такій:

    Ліпимо печеньки
    Ліпимо печеньки
  8. Ставимо печиво у розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Кожну печеньку попередньо потрібно проколоти зверху виделкою, щоб потім краще можна було їх просочити сиропом. Поки печиво печеться, робимо сироп. Наливаємо в каструльку воду, додаємо мед, цукор, спеції та залишки апельсина, варимо 5 хвилин. Якщо печива вийшло багато, то кількість сиропу можна подвоїти.

    Варимо сироп
    Варимо сироп
  9. Охолоджене печиво занурюємо в сироп з кожного боку (приблизно по 1 хв на бік). Викладаємо в тарілку або миску. І без того ароматне печиво набуває божественного смаку апельсина. До речі, на другий день цей смак відчувається ще яскравіше!

    Занурюємо печиво в сироп
    Занурюємо печиво в сироп
  10. Печиво готове! Посипаємо його зверху меленими горіхами і насолоджуємося!

    Печиво Меломакарона готове!
    Печиво Меломакарона готове!
Оценка 5 / 5 на основе 11266
Домашняя
оливковое масло, апельсин, мука
PT60M
PT60M
0

Комментарии