Рецепт Безе «Нетрадиційне» с фото

Безе «Нетрадиційне»

Рецепт на 18 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать духовка на детский праздник на праздник на каждый день

Цей рецепт я колись знайшла в просторах Інтернету, але там назва в нього була дуже нудна - просто «Безе». Оскільки у запропонованому мною варіанті воно готується трохи незвично, то й назву я йому дала «Нетрадиційне». Особливістю даного безе є те, що збивається воно теплим. І найголовніше - виходить завжди! Спробуйте і ви!

Теги

яйца, сахар, ванилин

Ингредиенты

  • Білки яєць - 2 шт
  • Цукор - 120 г
  • Ванільний цукор - 1 пакетик

Приготовление

  1. Ось, власне, наш невибагливий список продуктів:

    продукти для безе
    продукти для безе
  2. Початок тут цілком традиційний: відокремлюємо білки від жовтків. Робимо це вкрай обережно, оскільки жовток (навіть малесенька його частинка) може все зіпсувати. Додаємо цукор і ванілін. А ось далі починається найцікавіше: ставимо на вогонь каструлю з водою і чекаємо поки вона закипить. Потім ставимо на верх неї (на парову баню) нашу мисочку з інгредієнтами і починаємо збивати. Важливо: дно миски не повинно торкатися води в каструлі!

    Збиваємо міксером білки з цукром
    Збиваємо міксером білки з цукром
  3. Збивати необхідно 5-7 хвилин, не більше. В результаті має вийти дуже густа маса, яка повинна блищати, чудово тримати форму.

    Збиті білки
    Збиті білки
  4. Намагайтеся не «перезбивати» масу, інакше безе може не вийти. Як тільки збивання дійшло до потрібної кондиції, беремо шприц, одягаємо улюблену насадку і видавлюємо фігурки, які душа бажає. Відразу попереджаю: використовувати краще всього саме шприц, оскільки в мішечок дуже складно накладати масу - вона надто густа!

    Видавлюємо фігурки зі шприца
    Видавлюємо фігурки зі шприца
  5. Ставимо наше безе у ХОЛОДНУ духовку, виставляємо температуру не більше 120 градусів і випікаємо приблизно 50-60 хвилин. Якщо духовка слабенька, то випікатися вони можуть і набагато довше, тут треба постійно перевіряти готовність на око. В ідеалі серединка має вийти трохи тягучою, а верх і низ - хрусткими.

    Безе в духовці
    Безе в духовці
  6. Ось таке безе в мене вийшло до чаю. Якщо всі в родині люблять таку випічку, то рекомендую відразу робити подвійну порцію, оскільки з'їдається така смакота швидко!

    Готове безе
    Готове безе
Оценка 5 / 5 на основе 13250
Домашняя
яйца, сахар, ванилин
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Светланка
Светланка

О боже, это великолепно...

юля
юля

Знаю

Владислав
Владислав

Супер

Ольга
Ольга

чудово!