Безе «Нетрадиційне»
Рецепт на 18 порций 45-60 минут готовить просто дешевое блюдо выпекать духовка на детский праздник на праздник на каждый день
Цей рецепт я колись знайшла в просторах Інтернету, але там назва в нього була дуже нудна - просто «Безе». Оскільки у запропонованому мною варіанті воно готується трохи незвично, то й назву я йому дала «Нетрадиційне». Особливістю даного безе є те, що збивається воно теплим. І найголовніше - виходить завжди! Спробуйте і ви!
Теги
Ингредиенты
- Білки яєць - 2 шт
- Цукор - 120 г
- Ванільний цукор - 1 пакетик
Приготовление
Ось, власне, наш невибагливий список продуктів:
Початок тут цілком традиційний: відокремлюємо білки від жовтків. Робимо це вкрай обережно, оскільки жовток (навіть малесенька його частинка) може все зіпсувати. Додаємо цукор і ванілін. А ось далі починається найцікавіше: ставимо на вогонь каструлю з водою і чекаємо поки вона закипить. Потім ставимо на верх неї (на парову баню) нашу мисочку з інгредієнтами і починаємо збивати. Важливо: дно миски не повинно торкатися води в каструлі!
Збивати необхідно 5-7 хвилин, не більше. В результаті має вийти дуже густа маса, яка повинна блищати, чудово тримати форму.
Намагайтеся не «перезбивати» масу, інакше безе може не вийти. Як тільки збивання дійшло до потрібної кондиції, беремо шприц, одягаємо улюблену насадку і видавлюємо фігурки, які душа бажає. Відразу попереджаю: використовувати краще всього саме шприц, оскільки в мішечок дуже складно накладати масу - вона надто густа!
Ставимо наше безе у ХОЛОДНУ духовку, виставляємо температуру не більше 120 градусів і випікаємо приблизно 50-60 хвилин. Якщо духовка слабенька, то випікатися вони можуть і набагато довше, тут треба постійно перевіряти готовність на око. В ідеалі серединка має вийти трохи тягучою, а верх і низ - хрусткими.
Ось таке безе в мене вийшло до чаю. Якщо всі в родині люблять таку випічку, то рекомендую відразу робити подвійну порцію, оскільки з'їдається така смакота швидко!
Комментарии
О боже, это великолепно...
Знаю
Супер
чудово!