Рецепт «Горішки» з дитинства с фото

«Горішки» з дитинства

Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно очень дорогое блюдо выпекать вафельница детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет всем остальным на детский праздник на праздник на каждый день

Хто з нас не любить начинені згущеним молоком «горішки». У магазинах вони продаються і донині, тільки ось смак у них... Не те, загалом. А хочеться ж саме такого, який був у дитинстві... І я такий рецепт знайшла!!! (не без допомоги мами, звичайно). Тепер готова поділитися і з вами)))

Щоправда, формочки мені потрапилися з шишками, грибочками, листочками, але діти вперто продовжували називати їх «горішками». Звідси, власне, і назва)))

Теги

мука, маргарин, сахар, сгущенное молоко

Ингредиенты

  • Маргарин столовий - 1 пачка (200г)
  • Борошно просіяне - 3 склянки
  • Сметана - 1/2 склянки (можна трохи більше)
  • Майонез - 100 г
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Сода - 1/2 чайної ложки
  • Яйця - 2 шт
  • Молоко згущене варене - 1-2 банки
  • Вершкове масло - 150 г

Приготовление

  1. Ось усі необхідні для наших смаколиків інгредієнти:

    Інгредієнти для
    Інгредієнти для "горішків"
  2. Беремо маргарин і натираємо його на тертці. Можна просто порізати шматочками, але натирати все-таки зручніше.

    Маргарин натертий на велику тертку
    Маргарин натертий на велику тертку
  3. Змішуємо маргарин з борошном. Мабуть, це найвідповідальніше заняття, але впоратися треба на відмінно - в результаті не повинно залишитися жодного грудочка!

    Маргарин змішаний з борошном
    Маргарин змішаний з борошном
  4. Далі, додаємо всі інші інгредієнти і замішуємо тісто. Тісто має вийти еластичним і зовсім не липнути до рук. Якщо воно занадто рідке - додайте ще борошна.

    Добре замішане тісто.
    Добре замішане тісто.
  5. А тим часом, коли з тістом розібралися, переходимо до найцікавішого - випічки! Беремо формочки і ставимо їх на плиту розігріватися. Важливе зауваження: форму нічим попередньо змащувати не треба!!!

    Формочки розігріваються на плиті.
    Формочки розігріваються на плиті.
  6. Коли формочки нагріються, викладаємо в них шматочки тіста. Я брала «кульки» на око, поступово коригуючи потрібну кількість тіста. Навіть якщо тіста покласти занадто багато - не біда! Воно все одно добре просмажиться і буде дуже смачним.

    Укладене тісто у формочки.
    Укладене тісто у формочки.
  7. Випікати потрібно «горішки» з двох боків, приблизно 3-5 хвилин, до золотистого кольору. Формочку можна відкривати в процесі випічки.

    Ось так
    Ось так "горішки" випікаються.
  8. Як бачите на фото внизу, «горішків» вийшло досить багато, а тісто при цьому ще не скінчилося!

    "Горішки" печуться і не закінчуються)))
  9. Начиняти «Горішки» будемо вареним згущеним молоком. Не забудьте попередньо його зварити (приблизно 3-4 години)! Потім збиваємо міксером згущенку з маслом і вуаля - начинка готова!

    збиваємо згущене молоко з вершковим маслом.
    збиваємо згущене молоко з вершковим маслом.
  10. Ось така гарненька смакота в нас вийшла)))Приємного апетиту!

    "Горішки" готові!
Оценка 5 / 5 на основе 11228
Домашняя
мука, маргарин, сахар, сгущенное молоко
PT60M
PT60M
0

Комментарии

Nika
Nika

Ох, как же моему сыну нравятся эти орешки!! Делаю ему их с удовольствием! Кстати, нашла рецепт ещё раньше в журнале http://viva.ua/ но всё равно, спасибо!

tvoymalysh
tvoymalysh

ммм...сегодня купила в магазине...а самой все руки не доходят

М.Заплатинска
М.Заплатинска

Боже как вкусно!!!

лентяйка
лентяйка

Я тоже купила в магазине, но в детстве любила готовить с мамой эти орешки...