
«Горішки» з дитинства
Рецепт на 10 порций 45-60 минут готовить не сложно очень дорогое блюдо выпекать вафельница детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет всем остальным на детский праздник на праздник на каждый день
Хто з нас не любить начинені згущеним молоком «горішки». У магазинах вони продаються і донині, тільки ось смак у них... Не те, загалом. А хочеться ж саме такого, який був у дитинстві... І я такий рецепт знайшла!!! (не без допомоги мами, звичайно). Тепер готова поділитися і з вами)))
Щоправда, формочки мені потрапилися з шишками, грибочками, листочками, але діти вперто продовжували називати їх «горішками». Звідси, власне, і назва)))
Теги
мука, маргарин, сахар, сгущенное молоко
Ингредиенты
- Маргарин столовий - 1 пачка (200г)
- Борошно просіяне - 3 склянки
- Сметана - 1/2 склянки (можна трохи більше)
- Майонез - 100 г
- Цукор - 1/2 склянки
- Сода - 1/2 чайної ложки
- Яйця - 2 шт
- Молоко згущене варене - 1-2 банки
- Вершкове масло - 150 г
Приготовление
Ось усі необхідні для наших смаколиків інгредієнти:
Інгредієнти для "горішків" Беремо маргарин і натираємо його на тертці. Можна просто порізати шматочками, але натирати все-таки зручніше.
Маргарин натертий на велику тертку Змішуємо маргарин з борошном. Мабуть, це найвідповідальніше заняття, але впоратися треба на відмінно - в результаті не повинно залишитися жодного грудочка!
Маргарин змішаний з борошном Далі, додаємо всі інші інгредієнти і замішуємо тісто. Тісто має вийти еластичним і зовсім не липнути до рук. Якщо воно занадто рідке - додайте ще борошна.
Добре замішане тісто. А тим часом, коли з тістом розібралися, переходимо до найцікавішого - випічки! Беремо формочки і ставимо їх на плиту розігріватися. Важливе зауваження: форму нічим попередньо змащувати не треба!!!
Формочки розігріваються на плиті. Коли формочки нагріються, викладаємо в них шматочки тіста. Я брала «кульки» на око, поступово коригуючи потрібну кількість тіста. Навіть якщо тіста покласти занадто багато - не біда! Воно все одно добре просмажиться і буде дуже смачним.
Укладене тісто у формочки. Випікати потрібно «горішки» з двох боків, приблизно 3-5 хвилин, до золотистого кольору. Формочку можна відкривати в процесі випічки.
Ось так "горішки" випікаються. Як бачите на фото внизу, «горішків» вийшло досить багато, а тісто при цьому ще не скінчилося!
"Горішки" печуться і не закінчуються))) Начиняти «Горішки» будемо вареним згущеним молоком. Не забудьте попередньо його зварити (приблизно 3-4 години)! Потім збиваємо міксером згущенку з маслом і вуаля - начинка готова!
збиваємо згущене молоко з вершковим маслом. Ось така гарненька смакота в нас вийшла)))Приємного апетиту!
"Горішки" готові!
Комментарии
Ох, как же моему сыну нравятся эти орешки!! Делаю ему их с удовольствием! Кстати, нашла рецепт ещё раньше в журнале http://viva.ua/ но всё равно, спасибо!
ммм...сегодня купила в магазине...а самой все руки не доходят
Боже как вкусно!!!
Я тоже купила в магазине, но в детстве любила готовить с мамой эти орешки...