
Мигдалево-яблучний пиріг
Рецепт на 12 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день
У мене вже є один схожий пиріг з франжипаном, але цей варіант мені сподобався більше, тому що в ньому набагато менше тіста і присутня дуже доречна в даному випадку кислинка.
При мінімумі зусиль виходить пиріг, гідний пристойних кафе.
Теги
Ингредиенты
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 1 ст. л. цукрової пудри
- холодна вода (приблизно 1-2 ст. л.)
- сіль
Для начинки:
- 2 великих яблука
- 1 лимон (сік і цедра)
- 200 г вершкового масла (розм'якшити)
- 130 г цукрової пудри
- 3 яйця
- 160 г меленого мигдалю
- 120 г борошна
+ мигдалеві пелюстки і цукрова пудра для верху
Приготовление
Для тіста борошно і охолоджене масло розтираємо в крихту.
борошно і охолоджене масло розтерти в крихту Потім додаємо цукрову пудру, сіль і воду. Швидко замішуємо тісто.
Якщо тісто розсипається, то додайте ще трохи води.
Тісто викладаємо руками у вистелену папером форму (або на деко) і прибираємо в холодильник.
викласти тісто у форму і покласти в холод Ставимо духовку розігріватися до 210 С.
Для приготування франжипану розм'якшене масло збиваємо з цукровою пудрою.
збити масло з цукровою пудрою Потім додаємо яйця і лимонну цедру.
додати яйця і цедру В останню чергу всипаємо мигдаль і борошно.
додати борошно і мигдаль начинка готова Дістаємо тісто, ставимо його у гарячу духовку і печемо 7 хвилин.
В цей час чистимо і тремо на великій тертці яблука та змішуємо їх з лимонним соком.
натерти яблука На готовий корж викладаємо рівним шаром яблука, а зверху них франжипан.
викласти начинку на корж Знижуємо температуру до 180С і печемо наш пиріг 20 хвилин. Потім посипаємо мигдалевими пелюстками і печемо ще хвилин 10. Пиріг має стати щільним.
присипати мигдалевими пелюстками Готовий пиріг охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
посипати цукровою пудрою Якщо ви хочете зробити пиріжки, то печіть пиріг на прямокутному деці, а потім наріжте квадратиками.
Смачного!
пиріг готовий
Комментарии