Рецепт Мигдалево-яблучний пиріг с фото

Мигдалево-яблучний пиріг

Рецепт на 12 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое выпекать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам на праздник на встречу с друзьями на каждый день

У мене вже є один схожий пиріг з франжипаном, але цей варіант мені сподобався більше, тому що в ньому набагато менше тіста і присутня дуже доречна в даному випадку кислинка.

При мінімумі зусиль виходить пиріг, гідний пристойних кафе.

Теги

яблоки, миндаль, лимон

Ингредиенты

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 1 ст. л. цукрової пудри
  • холодна вода (приблизно 1-2 ст. л.)
  • сіль

Для начинки:

  • 2 великих яблука
  • 1 лимон (сік і цедра)
  • 200 г вершкового масла (розм'якшити)
  • 130 г цукрової пудри
  • 3 яйця
  • 160 г меленого мигдалю
  • 120 г борошна

+ мигдалеві пелюстки і цукрова пудра для верху

Приготовление

  1. Для тіста борошно і охолоджене масло розтираємо в крихту.

    борошно і охолоджене масло розтерти в крихту
    борошно і охолоджене масло розтерти в крихту
  2. Потім додаємо цукрову пудру, сіль і воду. Швидко замішуємо тісто.

    Якщо тісто розсипається, то додайте ще трохи води.

    Тісто викладаємо руками у вистелену папером форму (або на деко) і прибираємо в холодильник.

    викласти тісто у форму і покласти в холод
    викласти тісто у форму і покласти в холод
  3. Ставимо духовку розігріватися до 210 С.

    Для приготування франжипану розм'якшене масло збиваємо з цукровою пудрою.

    збити масло з цукровою пудрою
    збити масло з цукровою пудрою
  4. Потім додаємо яйця і лимонну цедру.

    додати яйця і цедру
    додати яйця і цедру
  5. В останню чергу всипаємо мигдаль і борошно.

    додати борошно і мигдаль
    додати борошно і мигдаль
    начинка готова
    начинка готова
  6. Дістаємо тісто, ставимо його у гарячу духовку і печемо 7 хвилин.

    В цей час чистимо і тремо на великій тертці яблука та змішуємо їх з лимонним соком.

    натерти яблука
    натерти яблука
  7. На готовий корж викладаємо рівним шаром яблука, а зверху них франжипан.

    викласти начинку на корж
    викласти начинку на корж
  8. Знижуємо температуру до 180С і печемо наш пиріг 20 хвилин. Потім посипаємо мигдалевими пелюстками і печемо ще хвилин 10. Пиріг має стати щільним.

    присипати мигдалевими пелюстками
    присипати мигдалевими пелюстками
  9. Готовий пиріг охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.

    посипати цукровою пудрою
    посипати цукровою пудрою
  10. Якщо ви хочете зробити пиріжки, то печіть пиріг на прямокутному деці, а потім наріжте квадратиками.

    Смачного!

    пиріг готовий
    пиріг готовий
Оценка 5 / 5 на основе 11217
Домашняя
яблоки, миндаль, лимон
PT45M
PT45M
0

Комментарии