
Апельсиновий торт
Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать охлаждать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам к Новому Году на детский праздник на праздник на каждый день
Цей торт зроблений на основі пирога, який я описувала тут - http://recipe.org.ua/recipe/196/. Ідея зробити з нього торт з какао прийшла мені в голову у світлі наступного року Тигра, адже шоколад і апельсин - дуже доречні кольори для імітації даного звіра. Перетворення явно пішло пирогу на користь, та ще як! Голосно заявляю: торт смачніший! Але й клопоту з ним трохи більше. Для буденних чаювань цілком можна обійтися і простішим варіантом пирога. До речі, пиріг цілком може стати тренувальним майданчиком перед приготуванням самого тістечка.
Теги
апельсин, сливки, сливочный сыр
Ингредиенты
Для коржів:
- 1 апельсин
- 4 яйця
- 1⁄2 склянки мелених сухарів
- 8 ст. л. цукрового піску
- 1 ст. л. какао-порошку
А також:
- 2 апельсини
- 300 г вершкового сиру (або чогось вершкового, хоча б сиру або сметани)
- 2 пакетики ванільного цукру
- 25 г желатину
- 4 ст. л. цукру
- 200 мл жирних вершків
Для прикраси:
- 1 пачка готового апельсинового желе (або жовтої заливки для торта)
- баночка мандаринів у сиропі
Приготовление
Печемо 2 коржі. Для цього спочатку відварюємо апельсин (приблизно півгодини) і пюріруємо його цілком разом зі шкіркою.
апельсин відварити і пюрірувати Потім відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром добіла. Змішуємо жовтки з сухарями і апельсиновим пюре.
змішати пюре з жовтками, цукром і сухарями Ділимо масу на 2 частини, в одну додаємо какао. Потім збиваємо 2 білки з 4-х у круте піну і акуратно вводимо у шоколадну масу. Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. У цей час збиваємо решту білків і вводимо їх в залишок тіста. Випікаємо так само, як і перший корж. Охолоджуємо коржі.
спекти коржі Далі готуємо роз'ємну форму, в якій пеклися коржі: застеляємо пекарським папером дно. Желатин замочуємо у теплій воді. З апельсинів знімаємо цедру. Один апельсин очищаємо від плівок, м'якуш розламуємо на невеликі шматочки. З другого вичавлюємо сік.
обробити апельсини Кладемо набряклий желатин у вершки, ставимо на маленький вогонь і помішуємо до повного розчинення желатину. Охолоджуємо.
розчинити желатин у вершках Збиваємо крем-сир з цукром і ваніллю. Додаємо сік і цедру. Вливаємо вершки з желатином.
приготувати вершковий крем На дно форми викладаємо корж і заливаємо його половиною суміші. Зверху викладаємо часточки апельсина.
викласти перший корж і половину крему Чекаємо, коли крем трохи схопиться, після чого накриваємо другим коржем і заливаємо рештою суміші. Ставимо в холодильник на півгодини. Потім розводимо желе з трохи меншою кількістю води, ніж вказано на пакеті, охолоджуємо. Розкладаємо на торті часточки мандаринів і заливаємо желе. Відправляємо в холодильник, краще на ніч. Вранці торт готовий!
залити желе Можна робити його без какао або, навпаки, цілком шоколадним. Можна використовувати будь-які фрукти і робити крем з інших молочних продуктів. З вершковим сиром я люблю більше за все, т.к. він трохи солоненький.
торт у розрізі Приємного вам чаювання!
торт готовий
Комментарии
Выглядет божественно, надеюсь вкус такой же
Аппетитный тортик, только вот жалко что в холодном виде.
Очень классный рецепт - простой и грамотный! Даже у меня с первого раза все получилось. Жаль, что после таких лакомств быстро появляются лишние кг и приходится пить редуксин.