Рецепт Апельсиновий торт с фото

Апельсиновий торт

Рецепт на 12 порций 60-120 минут готовить не сложно блюдо недорогое выпекать охлаждать детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам к Новому Году на детский праздник на праздник на каждый день

Цей торт зроблений на основі пирога, який я описувала тут - http://recipe.org.ua/recipe/196/. Ідея зробити з нього торт з какао прийшла мені в голову у світлі наступного року Тигра, адже шоколад і апельсин - дуже доречні кольори для імітації даного звіра. Перетворення явно пішло пирогу на користь, та ще як! Голосно заявляю: торт смачніший! Але й клопоту з ним трохи більше. Для буденних чаювань цілком можна обійтися і простішим варіантом пирога. До речі, пиріг цілком може стати тренувальним майданчиком перед приготуванням самого тістечка.

Теги

апельсин, сливки, сливочный сыр

Ингредиенты

Для коржів:

  • 1 апельсин
  • 4 яйця
  • 1⁄2 склянки мелених сухарів
  • 8 ст. л. цукрового піску
  • 1 ст. л. какао-порошку

А також:

  • 2 апельсини
  • 300 г вершкового сиру (або чогось вершкового, хоча б сиру або сметани)
  • 2 пакетики ванільного цукру
  • 25 г желатину
  • 4 ст. л. цукру
  • 200 мл жирних вершків

Для прикраси:

  • 1 пачка готового апельсинового желе (або жовтої заливки для торта)
  • баночка мандаринів у сиропі

Приготовление

  1. Печемо 2 коржі. Для цього спочатку відварюємо апельсин (приблизно півгодини) і пюріруємо його цілком разом зі шкіркою.

    апельсин відварити і пюрірувати
    апельсин відварити і пюрірувати
  2. Потім відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з цукром добіла. Змішуємо жовтки з сухарями і апельсиновим пюре.

    змішати пюре з жовтками, цукром і сухарями
    змішати пюре з жовтками, цукром і сухарями
  3. Ділимо масу на 2 частини, в одну додаємо какао. Потім збиваємо 2 білки з 4-х у круте піну і акуратно вводимо у шоколадну масу. Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. У цей час збиваємо решту білків і вводимо їх в залишок тіста. Випікаємо так само, як і перший корж. Охолоджуємо коржі.

    спекти коржі
    спекти коржі
  4. Далі готуємо роз'ємну форму, в якій пеклися коржі: застеляємо пекарським папером дно. Желатин замочуємо у теплій воді. З апельсинів знімаємо цедру. Один апельсин очищаємо від плівок, м'якуш розламуємо на невеликі шматочки. З другого вичавлюємо сік.

    обробити апельсини
    обробити апельсини
  5. Кладемо набряклий желатин у вершки, ставимо на маленький вогонь і помішуємо до повного розчинення желатину. Охолоджуємо.

    розчинити желатин у вершках
    розчинити желатин у вершках
  6. Збиваємо крем-сир з цукром і ваніллю. Додаємо сік і цедру. Вливаємо вершки з желатином.

    приготувати вершковий крем
    приготувати вершковий крем
  7. На дно форми викладаємо корж і заливаємо його половиною суміші. Зверху викладаємо часточки апельсина.

    викласти перший корж і половину крему
    викласти перший корж і половину крему
  8. Чекаємо, коли крем трохи схопиться, після чого накриваємо другим коржем і заливаємо рештою суміші. Ставимо в холодильник на півгодини. Потім розводимо желе з трохи меншою кількістю води, ніж вказано на пакеті, охолоджуємо. Розкладаємо на торті часточки мандаринів і заливаємо желе. Відправляємо в холодильник, краще на ніч. Вранці торт готовий!

    залити желе
    залити желе
  9. Можна робити його без какао або, навпаки, цілком шоколадним. Можна використовувати будь-які фрукти і робити крем з інших молочних продуктів. З вершковим сиром я люблю більше за все, т.к. він трохи солоненький.

    торт у розрізі
    торт у розрізі
  10. Приємного вам чаювання!

    торт готовий
    торт готовий
Оценка 5 / 5 на основе 12198
Домашняя
апельсин, сливки, сливочный сыр
PT120M
PT120M
0

Комментарии

masha28
masha28

Выглядет божественно, надеюсь вкус такой же

anna1986_29@mail.ru
anna1986_29@mail.ru

Аппетитный тортик, только вот жалко что в холодном виде.

Катька
Катька

Очень классный рецепт - простой и грамотный! Даже у меня с первого раза все получилось. Жаль, что после таких лакомств быстро появляются лишние кг и приходится пить редуксин.