Рецепт Фруктове парфе с фото

Фруктове парфе

Рецепт на 12 порций 30-45 минут готовить просто блюдо недорогое замораживать Европейская кухня детям от 1 до 3 лет детям старше 3 лет подросткам беременным всем остальным вегетарианцам худеющим на детский праздник на праздник на каждый день

Парфе – це майже морозиво, але не зовсім. Парфе – це збиті та заморожені вершки з цукром. Зовсім на початку парфе робилося на основі кави та великої кількості вершків, але вже в XIX ст. так називали заморожений вершковий солодкий десерт з різними доповненнями. Він трохи схожий на морозиво, але ніжніший. Міцніший за консистенцією і тане значно повільніше. Для ароматизації парфе в рецептах найчастіше використовують ваніль, ром, бренді чи лікер, каву та шоколад, так звані «безпечні» інгредієнти, при вживанні яких вершки не можуть згорнутися, чого не можна стовідсотково стверджувати при використанні фруктових соків. Але це не привід не робити парфе фруктове. Просто замінюємо вершки йогуртом! Нам це ще й на руку - десерт став дієтичним!

Теги

персик, клубника, йогурт

Ингредиенты

  • 5 великих персиків
  • 400 г полуниці
  • 500 мл натурального йогурту
  • 150 г цукрової пудри
  • 2 см свіжого кореня імбиру
  • 200 мл вершків 33% жирності

Приготовление

  1. 4 персика акуратно розрізати навпіл, видалити кісточку і ложкою вийняти частину м'якоті. Закрити плівкою і поставити половинки персиків у холодильник.

    приготувати половинки персиків
    приготувати половинки персиків
  2. Решту персика очистити від шкірочки, видалити кісточку і подрібнити в блендері разом з м'якоттю інших персиків.

    пюрірувати персикову м'якоть
    пюрірувати персикову м'якоть
  3. Корінь імбиру очистити і натерти на дрібній тертці.

    додати імбир
    додати імбир
  4. Полуницю також подрібнити в блендері в пюре.

    пюрірувати полуницю
    пюрірувати полуницю
  5. Охолоджені вершки збити міксером разом з цукровою пудрою.

    збити вершки
    збити вершки
  6. Додати йогурт і полуничне пюре.

    додати йогурт і полуничне пюре
    додати йогурт і полуничне пюре
  7. Викласти у велику ємність полунично-йогуртову суміш, потім персикове пюре з імбиром. Злегка перемішати, але не до однорідності, а створюючи «мармуровість».

    викласти у ємність
    викласти у ємність
  8. Поставити в морозильну камеру як мінімум на 6 годин (а краще на ніч).

    подавати в половинках персиків
    подавати в половинках персиків
  9. Готове парфе можна подавати в половинках персиків, прикрасивши ягідками полуниці.

    парфе готове
    парфе готове

Оценка 5 / 5 на основе 13186
Домашняя
персик, клубника, йогурт
PT45M
PT45M
0

Комментарии

Алёна
Алёна

Супер! Вкуснотища! Делала, понравилось!

Настя
Настя

мммммммм)))да это же вкуснятина пальчики оближишь.пробовала делать получилось объедение!

лера
лера

просто прелесть

ппп
ппп

Дарья
Дарья

объеденье)) Надо будет сделать) а корень имбиря обязательно класть?)

Елизавета
Елизавета

Дарья, нет , не обязательно. Но он придает десерту "изюминку".

настя
настя

суперррррррррр)))

Ведьмочка_я
Ведьмочка_я

Надо будет обязательно попробовать. Выглядит вкусно))) и главное - просто

Маруся
Маруся

"Скорость приготовления"- хех, почему в минутах? Надо бы порция/мин.

Мария
Мария

Как-то делала лимонное парфе, надо и такое попробовать!

Гость
Гость

вкусняша!

Галя
Галя

Попробую обязательно